Uitjes met je gezin: het is hartstikke leuk om er lekker vaak samen op uit te trekken met de kinderen. Gezellig samen, nieuwe plekken en activiteiten ontdekken, top toch?

Uitstapjes hoeven niet duur te zijn

Sommige uitstapjes lopen qua kosten al snel in de papieren. Dat soort uitjes kun je misschien af en toe wel doen, maar als je het niet héél breed hebt vast niet te vaak. Daarom is het fijn om te weten dat leuke uitjes niet per se duur hoeven te zijn.

Goedkope uitjes: weet ze te vinden!

Er zijn ook heel veel uitjes die niet zoveel geld kosten. Er zijn gratis uitjes - daarvan hebben we er heel veel per provincie voor je op een rij gezet:

Gratis uitjes per provincie

Nu kan het prima zo zijn dat je best wat geld wilt en kunt uitgeven, maar niet teveel. Dan zoek je naar goedkope uitstapjes - van die activiteiten waarvan de kosten behapbaar zijn.

Selectie van goedkope uitjes per provincie

Op onze regiosites vind je héél veel uitjes. Misschien zie je soms door de bomen het bos niet meer, en je kunt niet in één oogopslag zien welke goed betaalbaar zijn. Daarom hebben we per provincie een selectie gemaakt van de leukste goedkope uitstapjes in die provincie. Zo krijg jij steeds weer nieuwe ideetjes om erop uit te gaan met je gezin, zonder dat het direct een enorme aanslag is op je portemonnee!

Brabant

Zeeland

Zuid-Holland

Noord-Holland

Utrecht

Flevoland

Friesland

Drenthe

Overijssel

Gelderland

Limburg

Groningen ontbreekt nog - onze nieuwe regiomanagers is daar nog mee bezig!

Wat is goedkoop voor een uitje...

Een belangrijke vraag is natuurlijk: wat is goedkoop? Dat is hartstikke subjectief. Wat voor de één goedkoop is kan de ander toch echt niet betalen.

Hoeveel heb je te besteden?

Het ligt er maar net aan hoeveel je te besteden hebt. Met een krappe beurs is iets al snel duur, terwijl gezinnen met een ruim budget een uitje misschien snel als goedkoop zullen bestempelen. We hebben geprobeerd hier een algemene maatstaf voor te bepalen... en dat is heel lastig.

Alleen voor kinderen betalen of ook voor ouders?

Is € 5,= per persoon goedkoop? Ben je met een gezin van 5 personen, dan betaal je nog steeds € 25 in totaal. Het speelt natuurlijk mee of je voor de ouders ook moet betalen, of alleen voor de kinderen.

Mag je eigen consumpties meenemen?

De entreeprijs is niet het enige dat je aan kosten hebt bij een uitje. Als je geen eigen consumpties mag meenemen en wel wat wilt eten en drinken ben je daar al snel een behoorlijk bedrag aan kwijt. Entree € 2,50 maar geen eigen consumpties kan veel duurder uitpakken dan entree € 5,= met je eigen eten en drinken in je tas.

Wat krijg je ervoor?

Het is natuurlijk ook afhankelijk van 'wat je ervoor krijgt'. Voor een uitgebreid attractiepark waar je zelf je vernaperingen mag meenemen is € 10,= entree eigenlijk goedkoop, terwijl € 4,= entree voor een basic speeltuin weer veel geld is.

Inspiratie voor voordelige uitstapjes

Kortom: het is behoorlijk lastig om te bepalen wat goedkoop is. Het hangt af van jouw portemonnee én van het aanbod. In onze provincie-overzichten hebben de regiomanagers zelf bepaald wat in hun ogen goedkope uitjes zijn. Daar hóef je het niet mee eens te zijn, doe ermee wat je wilt... de overzichten zijn puur bedoeld ter inspiratie, zodat jij voordelige uitstapjes kunt maken met je kinderen!

Log In