Goedkope uitjes met kinderen in Drenthe

Een leuk uitje hoeft niet altijd duur te zijn. Zeker in deze tijden van inflatie met de zomervakantie voor de deur. Alles is al duur genoeg. Daarom zet Go-Kids Drenthe de leukste goedkope uitjes voor je op een rijtje. Echte budgetuitjes dus!

Maar wat zijn dan budgetuitjes? Wij hebben het volgende aangehouden: Een budgetuitje mag niet meer dan €10,00 per persoon.

Onze favorieten!

Bij Bad Hesselingen kun je heerlijk zwemmen, zowel binnen als buiten. Het recreatiebad heeft een toffe interactieve blijbaan, whirpool, glij- en klautertractor en een kreek met stroming.
Het buitenbad is in de maanden april tot en met oktober geopend. 
Het zwembad beschikt ook over een grote speeltuin die zonder zwemmen toegankelijk is. 

Bij indoorspeeltuin FunZone in Hoogeveen zie je overal speelpleinen, elk met een eigen thema. Kinderen in de leeftijdscategorie van 0 t/m 12 beleven in FunZone de leukste avonturen met de mascottes Okke & Pi. Geniet van puur speelplezier! 

Ga lekker naar de film bij De Nieuwe Kolk in Assen. Er draait altijd een gevarieerd programma met kinderfilms!

Lekker vies worden in het bos

Wandelen met kinderen is leuk wanneer de kinderen iets te doen hebben. Lekker slepen met takken of spelen in het speelbos. Maar een georganiseerde route lopen is ook heel erg leuk!

Bij het Boomkroonpad in Drouwen vind je het kabouterpad. Overal op het pad vind je kaboutersporen. Kleine voetafdrukken in het zand, sporen van een kruiwagentje of misschien wel een kabouterdrolletje! Je haalt een rugzak op en zet de puntmuts op je hoofd. Als een echte kabouter loop je een route van 1500 meter. Onderweg luister je naar een verhaal uit de Kabouter-klapkaart. Een hartstikke leuke route om te lopen met je kinderen tot en met 6 jaar. Meedoen kost €5,95 per kind t/m 12 jaar. Maar omdat de ouders gratis zijn, staat hij hier toch in de lijst van goedkope uitjes.

Het Boomkroonpad wandelen in Drouwen is een populaire activiteit. Dit wandelpad leidt je hoog langs de toppen van de bomen. Je kunt van tevoren je plek reserveren via de website van Staatsbosbeheer. Zo ben je altijd verzekerd van een plekje tussen de toppen van de bomen. Het pad is 22,5 meter hoog  en 125 meter lang. Ga jij hier je hoogtevrees overwinnen?

Het lopen van een Blotevoetenpad blijft ook altijd een hele belevenis voor jong en oud. In Appelscha vind je op de grens van Drenthe en Friesland het Drents-Friese Wold. Het is een route van 2 kilometer en het is leuk voor kinderen vanaf 4 jaar oud. Neem voor de zekerheid een schoon setje kleren mee, want lekker vies worden mag!

Slecht weer? Lekker binnen spelen

In Grolloo vind je binnenspeeltuin Tippedoki. Je kunt er naar hartelust klimmen (tot wel 10 meter hoog!), klauteren, glijden en springen. Er is een speciaal gedeelte voor kinderen t/m 5 jaar. Het overige gedeelte biedt genoeg uitdaging voor kinderen van 6 tot 10 jaar. Je kunt als ouder gebruik maken van het terras, en er is voldoende gelegenheid om eten en drinken te bestellen.

Cultuur beleven met kinderen

Cultuur hoeft niet altijd duur te zijn. Je kunt hele leuke dingen doen met kinderen met deze handige budgettips.

Wist je bijvoorbeeld dat bij het Drents Museum de kinderen tot 18 jaar gratis zijn? Volwassenen betalen €15,- per persoon. Neem je 2 kinderen mee, dan is dit al snel een echt budgetuitje. Er zijn speciale familieroutes vol met kijk, spel en doe opdrachten voor jong en oud. 

Of het Kinderwereld Speelgoedmuseum in Roden. Met speelgoed waar je opa en oma vroeger mee speelden. Er staat speelgoed op wielen, houten speelgoed, maar er is ook een poppencollectie. 

Ook bij het Stedelijk Museum in Coevorden zijn kinderen t/m 12 jaar gratis. De hele maand juli kun je meedoen aan rondleidingen in het kasteel van Coevorden. Onder begeleiding van een ridder of jonkvrouw leer je over de geschiedenis van het kasteel. Er zijn speciale rondleidingen voor kinderen en je moet je vooraf opgeven.

Heb je een museumkaart? Dan kun je bij heel veel Drentse musea gratis naar binnen. Vergeet deze zomervakantie niet om de museumkaart optimaal te benutten.

Op zoek naar een gratis uitje? Ook daar hebben we veel tips voor: Gratis uitjes met kinderen in Drenthe.

Mis je een te gek goedkoop uitje in Drenthe? Mail het dan snel door naar: drenthe@go-kids.nl!

 

Log In