Lekker een dagje uit met je gezin? Dat is altijd een goed idee! In Noord-Holland zijn tal van mogelijkheden voor een geslaagde dag. Je kunt kiezen uit allerlei leuke attracties en bezienswaardigheden. Veel plezier!

Attracties en bezienswaardigheden in Noord-Holland

Sprookjeswonderland - Enkhuizen

Als je in Noord-Holland woont of op bezoek bent is dit echt een múst met jonge kinderen: een bezoek aan Sprookjeswonderland in Enkhuizen. Een heerlijk uitje voor het hele gezin dat niet bij één keer blijft. Wanneer ben jij er voor het laatst geweest?

Sprookjeswonderland in Enkhuizen

Magisch dagje uit

THIS IS HOLLAND - Amsterdam

Hoe leuk is dit: met de kids over Nederland vliegen, en dan zonder in een vliegtuig te stappen. Het kan bij THIS IS HOLLAND: in vogelvlucht over ons land met de spectaculaire 5D attractie Flight Experience.

THIS IS HOLLAND Flight Experience Amsterdam

Check THIS IS HOLLAND

De Holle Bolle Boom in Tuitjenhorn 

De Holle Bolle Boom mag zich inmiddels ook met recht een attractie noemen! Er is naast de Holle Bolle Binnen (een binnenspeeltuin), de Holle Bolle Plons (een binnenspeelbad) ook De Holle Bolle Buiten met nu naast de grote speeltuin ook een enorm gaaf wateratrractiepark! Je kunt dus je met het hele gezin prima vermaken met al deze verschillende belevenissen. En als je langer wil blijven, boek dan het bijbehorende vakantiepark!

De Bongerd

Klik hier voor info!

Fort Kijkduin in Den Helder 

Een bezoek aan Fort Kijkduin is een perfect gezinsuitje! Ook voor volwassenen is het reuze interessant. Het prachtige fort in de kop van Den Helder grenst direct aan de duinen waardoor je dus ook op de hogere gelegen plekken in het fort een prachtig uitzicht hebt. Er is een gaaf zee aquarium waar je doorheen kunt lopen (tunnel) en ook haaien van heel dichtbij kunt spotten. Het skelet van de enorme potvis is ook bijzonder indrukwekkend. Combineer het bezoek eventueel met een prachtige wandeling door het aangrenzende duingebied! 

Fort Kijkduin

Kom snel kijken!

Het Frans Hals Museum is leuk voor kinderen

Er valt van alles te ontdekken in het museum. Kom gluren in het poppenhuis of ga zelf op ontdekking door het museum met de speurtocht. Doe mee met de interactieve kindertour of de schilderworkshop en ga verkleed op de foto met Frans Hals.

Ga op ontdekking!

Natuurlijk zijn er nog veel meer bijzondere plekken in Noord-Holland

Noord-Holland is erg divers en natuurlijk valt er nog veel meer te ontdekken zoals Volendam, de bloemenvelden en onze mooie gebouwen in onze hoofdstad. Op Go-Kids vindt je meer informatie en tips, die we speciaal voor jou hebben samengesteld in een heel handig overzicht per regio:

Log In