Staatsbosbeheer Veluwe

Staatsbosbeheer beheert maar liefst 146 natuurgebieden in Nederland. Ze ontwikkelen en beschermen het groene erfgoed van ons land. Staatsbosbeheer zorgt ervoor dat ook onze kinderen later nog met hun kleinkinderen de natuur kunnen beleven. Ze brengen de natuur dichter bij mensen.

Kinderen en natuur

Kinderen spelen van nature graag buiten. Lekker ravotten, ontdekken en speuren. Al hebben ze soms een zetje nodig om naar buiten te gaan, als ze er eenmaal zijn, dan vermaken ze zich er prima.

Staatsbosbeheer heeft een uitgebreid aanbod voor kinderen om ze lekker te laten ontdekken in de natuur. Naast prachtige natuurgebieden, beheren ze ook wandelroutes die geschikt zijn voor kinderen, speelbossen  in de natuur, een boomkroonpad en diverse activiteiten. Zoals speuren naar sporen, uilenballen pluizen, wordt hulpboswachter of ga bij de jeugdnatuurclub.

Op diverse plaatsen in Nederland zijn er buitencentra. In deze buitencentra van Staatsbosbeheer valt veel te zien, te beleven en te leren. Vanaf hier worden regelmatig activiteiten voor kinderen georganiseerd. Deze vind je allemaal in de agenda van Go-Kids. 

Dus voor een boswandeling met net iets extra’s ga je naar een natuurgebied van Staatsbosbeheer.

Overnachten

Kamperen in de natuur! Hoe gaaf klinkt dat? Niet op een camping, maar zoek het avontuur op in het bos.Ofterwijl: Logeren bij de boswachter. 

Staatsbosbeheer beschikt over 22 natuurkampeerterreinen en 5 groepterreinen. Rust, vrijheid en ruimte vind je op deze terreinen. 

Er zijn verschillende terreinen. Voor meer informatie kijk je hier.

Staatsbosbeheer in Go-Kids Veluwe

Op de Veluwe  beschikt Staatsbosbeheer over meerdere natuurgebieden. Namelijk Nunspeet, Vierhouterbos, Kootwijk, Kootwijkerzand, Speulder en Sprielderbos en Ugchelen Hoenderlo en Renkums Beekdal . 

De Veluwe staat bekend om zijn Edelherten.  

Leuke activitetein voor kinderen in deze natuurgebieden zijn er genoeg in deze regio. Zoals het Klimbos in Garderen, het informatiecentrum in Nunspeet, waar ook een kabouterpad vertrekt,  Zandverstuiving Kootwijkerzand, en de Schaapskooi Hoog Buurlo.