UITJE GETEST: Wij gingen op bezoek bij de familie Bouwer in het nieuwe kinderthemapark op het Bouw & Infra Park in Harderwijk.

Wij Bouwen de Toekomst


Een stoer bouwhesje aan, grote hijskranen en mega graafmachines. Hier worden mijn kids wel enthousiast van. We waren vandaag alleen onze bouwhelm nog vergeten. Want zonder bouwhelm is het levensgevaarlijk op de bouw vertelde Yasmine ons in het theaterstuk. 

Het was vandaag een beetje een regenachtige dag, maar met diverse leuke binnenactiviteiten zoals de elektrafabriek, verschillende workshops en een uniek theaterstuk vol muziek en interactie hebben wij ons hier ook in de regen prima vermaakt. 

Gelukkig regent het in Nederland nooit heel lang en konden wij daarna ook lekker naar buiten. Kinderen kunnen hier aan de slag met verschillende activiteiten en leren zo van alles over de bouw. Manus Bouwer vraagt zijn gasten om met een doe-tocht verschillende bouwmaterialen op te zoeken en op deze manier je materialenpaspoort te halen. Deze materialen vind je tussen de verschillende activiteiten.

Kinderthemapark in Harderwijk


Er zijn hier echt veel leuke activiteiten te doen. De gave skelterbaan was bij onze kinderen toch wel favouriet. Lekker scheuren tussen het andere bouwverkeer door. Daarnaast zijn er nog veel meer leuke activiteiten, stap bijvoorbeeld op de torenkraan op de bouwplaats. En rondom de zandfabriek kun je super leuk met zand spelen. 

Verderop het bouwterrein kunnen kinderen zelf bouwen of met prefab materialen gebouwen zoals het politiebureau, de kerk of de supermarkt nabouwen. Kinderen worden zo op een hele leuke manier bekend gemaakt met de bouw.

We sloten de dag af in het grootste riooldoolhof van Europa. Super leuk om hieruit te ontsnappen.

Al met al was het echt een hele geslaagde dag en mijn kinderen zijn ontzettend enthousiast over dit toffe uitje.

Wist je dat...

  • bamboe steeds meer gebruikt wordt in de bouw?
  • de snelst groeiende bamboe 91 cm. per dag kan groeien?
  • jouw oude kleding steeds vaker wordt gebruikt om isolatiemateriaal van te maken?
  • er op dit moment testen worden gedaan met beton dat zichzelf kan repareren als er scheuren ontstaan?

Beleef de toekomst


Heb jij ook zin om je kinderen een leuk uitje te bezorgen? Dit kan nog tot 20 augustus op het Bouw & Infra Park in Harderwijk. 

Scoor hier je tickets! ➤