Ons kinderfeestje was alleen voor echt stoere mannen! Ik stond te rillen in de regen, maar wat hebben de mannen het super leuk gehad. Het liefst willen ze elke week wel vissen bij 't Smallert.

Viskinderfeestje in Emst

Vis kinderfeestje Smallert Emst
Als het op vissen aan komt ben ik niet zo'n grote held. Dus toen onze jarige job vroeg of hij een viskinderfeestje mocht houden stond ik niet echt te springen. Ik was veel te bang dat ik die slijmerige haken uit de bek van een vis moest zien te halen. Maar gelukkig kwamen we er al snel achter dat bij Forellenkwekerij 't Smallert je viskinderfeestje vieren inclusief begeleiding is. Dat durfde ik wel aan!

Stoer kinderfeestje

Viskinderfeestje bij 't Smallert
Onder begeleiding van een ervaren visgids ga je op pad. De visgids legt uit hoe je met het materiaal om moet gaan, hoe je de aas aan je hengel vastmaakt en hoe je het beste kunt vissen. Ze maken samen alle hengels klaar en al gauw staan alle mannen te vissen.
kinder visfeestje smallert
Het was vandaag een regenachtig dagje. Gelukkig hadden we iedereen doorgegeven de regenjas aan te trekken samen met regenlaarzen. Dat was ook wel nodig. Maar volgens de jongens bijten de vissen extra goed met dit weer, dus ik heb ze niet horen klagen. 

Vissen op de avonturenvijver

Kinderfeestje vissen in Emst
Tijdens je viskinderfeestje bij Forellenkwekerij 't Smallert ga je vissen op de avonturenvijver met karper, steur en meerval. Je mag zo veel vissen vangen als je kunt. Vissen betekent meestal heel veel geduld hebben. Maar met zoveel hengels tegelijk in het water is het al gauw raak.

Vissen vangen

Viskinderfeestje Smallert Emst
Samen halen de mannen de eerste vis binnen. Ze kunnen elkaar mooi helpen. Eentje houdt de hengel vast, eentje staat met het schepnet klaar en de ander stuurt een beetje bij. Echt teamwork hoor.
Kidnerfeestje 't Smallert in Emst
De jongens leren direct hoe je op respectvolle wijze met je gevangen vis omgaat. Want respect voor de vis staat altijd voorop. Ze vangen de vissen tijdens het viskinderfeestje weerhaakloos, wat ook wel net zo veilig is. En als je de vissen hebt gevangen zet je ze netjes en onbeschadigd weer terug in het water.

Kinderfeestje bij de Forellenkwekerij

kinderfeestje Forellenkwekerij Smallert
Vissen is voor iedereen en iedereen kan het (leren). De jongens krijgen een duidelijke uitleg over het onthaken van de vis, dat hoef ik dus gelukkig niet te doen. En er wordt voorgedaan hoe ze de vis weer netjes kunnen terugzetten in het water.
viskinderfeestje 't Smallert
Maar eerst moet er natuurlijk een foto gemaakt worden. Want dat is natuurlijk wel heel stoer met zo'n grote vis op de foto.

Super leuk zo'n Viskinderfeestje 

vissen kinderen
De mannen vissen nog de hele middag door. Want wat is er nou leuker dan samen met je vriendjes en vriendinnetjes te gaan vissen? Er worden behoorlijk wat vissen gevangen. Een super geslaagd feestje dus. Uiteindelijk heeft ook iedereen wel meerdere vissen aan de haak gehad en allemaal ook wel eentje binnen gehaald.
Viskinderfeestje 't Smallert in Emst
De vissen lijken steeds groter te worden. De jongens worden in ieder geval steeds enthousiaster. En ik... ik geniet heerlijk vanaf de kant. Het is een beetje koud zo in de regen, maar wat geniet ik van die vrolijke koppies. En het fijnste is dat ik verder helemaal niets hoef te doen. Dus daarom zeker ook een goede reden om ook voor jouw kind bij 't Smallert zijn of haar viskinderfeestje te vieren. 

Kinderfeestje met patatjes

viskinderfeestje Smallert Emst
We sluiten ons kinderfeestje af met een lekker bakje patat met snacks, limonade en een ijsje. En moe maar voldaan stappen we weer in de auto. Volgend jaar weer!

Boek nu jouw feestje! ➤

Liefs Judith en kids