Moederdag is een dag waarop we allemaal onze moeders willen laten zien hoeveel we van ze houden en waarderen wat ze voor ons doen. Er zijn veel manieren om dit te doen, maar wat is er mooier dan samen met het hele gezin te genieten van de mooie omgeving van de Veluwe? Neem je oma ook mee? Je mag natuurlijk je eigen moeder ook niet vergeten.

Moederdag activiteiten op de Veluwe

Zo kun je bijvoorbeeld een heerlijke wandeling maken door de groene bossen en genieten van de prachtige bloemen die in bloei staan. Bij Kasteel Cannenburch is er weer een leuke lente speurtocht of ontmoet de kasteelbewoners. Kinderen kunnen onderweg op zoek gaan naar dieren. Of bezoek zelf alvast een leuk dierenpark of kinderboerderij. Bij de Apenheul hebben ze zelfs een speciaal moederdag ontbijt.

Moederdag op de Veluwe

Met moederdag de stad in

Moederdag
Houd je meer van de stad? Op 13 en 14 mei vindt een uniek event plaats in de Hanzesteden, speciaal voor het Hanzejaar! Alleen in dít weekend is de speciale Hanze Escape Event te spelen, dus speel deze leuke game in Elburg, Harderwijk, Hattem, Kampen of Zwolle. Er zijn ook leuke prijzen te winnen.

Verwen je moeder-dag

Moederdag verwen uitje
Zondag is het  𝐕𝐄𝐑𝐖𝐄𝐍-𝐉𝐄-𝐌𝐎𝐄𝐃𝐄𝐑-𝐃𝐀𝐆 bij de Flierefluiter! Een dag met een zoete verwennerij, feestelijk gelakte nagels, ontspannen massages en russsst... (want de kids kunnen lekker spelen).

Picknicken met moederdag

Een andere leuke activiteit voor Moederdag is om samen te gaan picknicken op een mooie plek in het bos. Deze plek kun je zelf uitzoeken en dat maakt het extra speciaal. Misschien vind je wel een rustig plekje aan een kabbelend beekje of juist een open veld met uitzicht op de Veluwse heide. Of kies voor een plek waar je kinderen juist ook lekker kunnen spelen op een van de vele speelplaatsen.

Gezellig sportief op pad met moederdag

Als je op zoek bent naar iets avontuurlijkers, dan kun je ervoor kiezen om samen de bomen in te gaan. Alle moeders die met moederdag mee durven klimmen bij Klimbos Veluwe krijgen een leuk aandenken. 
Wil je iets rustiger doen. Maak dan eens een fietstocht. Op de Veluwe zijn er veel fietsroutes die je kunt volgen en zo kun je op een ontspannen manier genieten van de natuur. Zaterdag en zondag is het nationale molendag. Er zijn op de Veluwe meerdere molens geopend voor publiek, de meeste molens op de Veluwe alleen op de zaterdag. Maar ook zondag is het gewoon leuk om langs een molen te fietsen.

Lekker eten met moederdag

Als het goed is krijg je ontbijt op bed, maar wat dacht je van een lekkere lunch of sluit je dag af met een heerlijk diner. Er zijn veel restaurants in de buurt waar je kunt genieten van de lokale specialiteiten en je moeder in het zonnetje kunt zetten. De Veluwe biedt talloze mogelijkheden voor de perfecte Moederdag.

  • In Harderwijk serveren ze op deze dag een heerlijke Moederdagproeverij bij Kok Experience.
  • Met een Bolle soes: een gevulde soes met slagroom en banaan, chocoladesaus en slagroom van de Honingpot in Epe maak je elke moeder wel blij.
  • Of ga thuis samen de keuken in. Wij hebben heerlijke moederdag-verwenrecepten voor je.

Ik hoop dat deze suggesties je hebben geïnspireerd om iets speciaals te doen voor je moeder. Met deze ideeën kun je haar laten zien hoeveel je van haar houdt en haar bedanken voor alles wat ze voor je doet. Geniet van de mooie natuur en de tijd samen met je gezin op de Veluwe!

Fijne moederdag, 
liefs Judith

Moederdag op de Veluwe

 

Lees ook:

⭐️ Loop mee met de avond4daagse

⭐️ De leukste kampen voor je kind

⭐️ Check onze zwanger- en babyspecial

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*** 

 

Moederdag 2023 op de Veluwe

Nijkerk, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Putten, Voorthuizen, Barneveld, Elburg, Epe, Terschuur, Garderen, Uddel, Heerde, Hoenderloo, Apeldoorn, Ugchelen, Elspeet, 't Harde, Vierhouten en Vaassen