Hebben jullie al vakantieplannen voor de zomervakantie? Of wil je binnenkort met je gezin een weekend of midweek weg? De leukste kindvriendelijke campings, vakantieparken en hotels vind je op Go-Kids! Go-Kids is inmiddels actief in 25 regio's in Nederland - en daarmee in 11 provincies - en over iedere regio is wel iets leuks te vertellen en dat doen de Go-Kids Regiomanagers in dit blog. 

Friesland 

Go-Kids Friesland:

Vier dit jaar je vakantie in de waterrijke omgeving in Friesland! Qua oppervlakte is Friesland de grootste Nederlandse provincie, als je land en water bij elkaar optelt. Want Friesland is natuurlijk een paradijs voor watersporters. De vele meren, kanalen, sloten en ook de Noord- en de Waddenzee zorgen voor veel waterpret in het voorjaar en de zomer. En in de winter natuurlijk voor de schaatsliefhebbers!

Naast de watersport is deze provincie ook bekend om haar vele natuur en de weidse landschappen. Een ideale plek voor fietsers en wandelaars. Er is in Friesland nog volop ruimte om lekker buiten te zijn, vrij te spelen in de natuur, er zijn zoveel leuke plekjes om te ontdekken!  Zowel in het bos, in de duinen en natuurlijk ook op de mooie brede zandstranden.

Zeg je Friesland, dan denk je natuurlijk aan de Elfstedentocht! Je hoeft niet te wachten op een strenge winter want er zijn vele varianten van de Elfstedentocht: fietsen, wandelen, surfen, varen, zwemmen en nog veel meer. Of bezoek gewoon met de auto de 11 gezellige stadjes, wandel door de oude straatjes en plof neer op een gezellig terrasje.

Vergeet ook vooral de Waddeneilanden niet te bezoeken! Eigenlijk zijn alle Friese Waddeneilanden een bezoek waard, Schiermonnikoog, Ameland, Terschelling en Vlieland zijn behoorlijk verschillend. Kun je niet kiezen? Ga eilandhoppen!

>> Check hier waar je kindvriendelijk kunt overnachten in Friesland! <<

 

Drenthe

Go-Kids Drenthe:

Drenthe is een provincie waar je heerlijk actief kunt zijn.Maar het is ook de provincie waar je volop rust, ruimte en natuur vindt! Zo zijn er prachtige bossen met heide en vennen. En natuurlijk de unieke Hunebedden. Ideaal voor kinderen om heerlijk buiten in de natuur te kunnen ravotten en te kamperen. En te klimmen (bij de klimparken). Luierend in je hangmat, pootje baden of samen een vuurtje stoken. Het kan allemaal in Drenthe. Er is ook genoeg ander vertier in Drenthe te vinden. En wist je dat Drenthe een oud veengebied was? Je vindt daarom hier veel openlucht musea waar je terug in de Veentijd kunt gaan. Zo leuk voor kinderen. Drenthe heeft een groot aanbod om te overnachten; van leuke kleinschalige campings tot hotels tot vakantieparken met vele faciliteiten.

>> Check hier waar je kindvriendelijk kunt overnachten in Drenthe! <<

 

Overijssel

Go-Kids regio Zwolle:

In de regio Zwolle heb je natuurlijk de Hanzestad Zwolle met haar prachtige grachten, oude panden en knusse parken. De stad heeft alles wat een stad te bieden kan hebben zoals leuke horeca adresjes, winkeltjes, maar ook een themapark en ruim aanbod op gebied van leisure zoals indoor spelen en zwemmen. Maar de regio heeft ook prachtige natuurgebieden zoals Nationaal Park de Weerribben & Wieden. Dit is een uniek natuurgebied en een labyrint van meren, plassen en slootjes met prachtige waterdorpen zoals Giethoorn. In dit prachtige recreatiegebied kun je heerlijk wandelen, varen, suppen, fietsen, klimmen en ontdekken. En het Vechtdal met de Overijsselse Vecht als middelpunt en plaatsen zoals Dalfsen, Ommen, Hardenberg. Een gebied waar je perfect terecht kunt om een dagje door te brengen, maar ook voor een geweldige vakantie, want in het Vechtdal staan de meeste bekroonde 5 sterren campings van Europa.

Go-Kids Twente:

In het Oosten van Nederland ligt de mooie streek Twente. In dit groene, uitgestrekte deel van Nederland vind je rust. Je komt hier plekken tegen waar je helemaal niets hoort. Geen trein, geen verkeer. Je geniet in Twente van de groene natuur. De weilanden met koeien en paarden, maar ook de mooie bossen en natuurgebieden.
Daarnaast staat Twente natuurlijk bekend om zijn gastvrijheid en Twentse nuchterheid. De vriendelijkheid van de Tukkers laten je meteen thuis voelen. Twente grenst aan Duitsland en een overstap naar dit buurland is dan ook zo gemaakt.

Wandelen, fietsen, mountainbiken, vissen de natuur in Twente leent zich overal voor. Recreatieplassen 't Rutbeek en 't Hulsbeek lenen zich uitstekend voor outdoor en actieve uitjes met kinderen. Klimbossen, waterskiën, survival, GPS tochtend... in Twente kan het allemaal.
Ben je meer een stadsmens, houdt je van terrasjes en levendigheid om je heen. Breng dan een bezoek aan Enschede en Oldenzaal. Hier kun je heerlijk winkelen en terrassen hebben ze hier in overvloed. Gezellige pleinen vol.

Cultuur en geschiedenis snuiven is ook een aanrader. Twente heeft diverse interessante musea en kastelen, die ook voor kids erg leuk zijn. Zoals Museum de Museumfabriek, 't Rijksmuseum, Kasteel Twickel of Kasteel Bad Bentheim net over de grens. Houdt je van kunst? Dan is Ootmarsum een bezoek waard. Diverse galerijen maken Ootmarsum een echte kunst stad.

Go-Kids Deventer Salland:

Regio Deventer Salland is een prachtig gebied om eens een paar dagen of langer te verblijven.
Natuurlijk heb je er de oude Hanzestad Deventer, waar je heerlijk met de kids door de smalle straatjes van de binnenstad kunt dwalen, kunt winkelen of lekker kunt eten. Daarnaast worden er het hele jaar door veel evenementen georganiseerd, die vaak nog gratis zijn ook.

Als tegenhanger van de stad, heeft Salland diverse schitterende natuurgebieden, zoals de Sallandse Heuvelrug, het IJssellandschap en de IJsselvallei. Hier kun je lekker struinen langs het water, spelen in de uiterwaarden met natuurlijke speelplekken, en het coulisselandschap leent zich uitstekend voor fietstochtjes. Ook kun je hier vaak meedoen aan georganiseerde activiteiten of excursies, al dan niet speciaal voor kinderen.

Tenslotte vind je verspreid over de hele regio authentieke dorpjes, kinderboerderijen, filmhuizen, gerestaureerde molens waar de kids de molenaar mogen helpen, zwemfaciliteiten, kindvriendelijke musea, indoor-speelparadijzen en nog veel meer.
Dus: Deventer Salland, een bezoek meer dan waard!

>> Check hier waar je kindvriendelijk kunt overnachten in Overijssel! <<

 

Flevoland

Go-Kids Flevo:

Flevoland is natuurlijk een bijzondere provincie die nog maar een aantal decennia bestaat. Flevoland is meer dan alleen polder. Inmiddels heeft Flevoland genoeg op recreatiegebied te bieden. Ontdek de nieuwe wildernis met moerassen, plassen en imposante wilde dieren. Ga op avontuur met je gezin, familie of een groep vrienden. Vele activiteiten in Flevoland zijn geschikt om met groepen te ondernemen. Op diverse plekken vind je spannende speelbossen en klimparken. Ook in Flevoland heb je genoeg keuze uit verschillende soms bijzondere overnachtingsadressen.

>> Check hier waar je kindvriendelijk kunt overnachten in Flevoland! <<

 

Utrecht

Go-Kids Utrecht & Amersfoort:

Regio Utrecht & Amersfoort heeft veel te bieden op het gebied van uitjes en bezienswaardigheden. Onder deze regio vallen meerdere grote steden en dorpen, met ieder hun unieke evenementen en activiteiten. Zo is Amersfoort één van de grootste monumentensteden van Nederland, en heeft Utrecht ontzettend veel te bieden op het gebied van architectuur, musea en leuke kindvriendelijke eettentjes.De gezellige grachten zijn in zowel Utrecht als Amersfoort terug te vinden. In Baarn kun je het prachtige paleis Soestdijk bezoeken en in Leersum Kasteel Zuylestein. Dit is nog maar een kleine greep uit de vele activiteiten, want er zijn meerdere prachtige plaatsen, speelparadijzen, kastelen en andere uitjes te bezoeken in de regio Utrecht in Amersfoort.

Ben jij juist op zoek naar de rust? De regio Utrecht & Amersfoort heeft ook prachtige natuur te bieden. Midden in Nederland is namelijk de Utrechtse Heuvelrug te vinden. Waan je in de wereld van de prachtige kastelen en ontdek het bijbehorende landgoed, of kom tot rust in de sprookjesachtige bossen en geniet van de landschappen en landelijke uiterwaarden.

>> Check hier waar je kindvriendelijk kunt overnachten in Utrecht! <<

 

Gelderland

Go-Kids Veluwe:

Een lekker nachtje of weekendje weg! Waar kan dat nu beter dan op de Veluwe? Stadjes, heide, bossen en zandstuiven, eigenlijk heeft de Veluwe alles! Een fijne plek voor rust, cultuur en genoeg toffe uitjes voor kids. Wat dacht je van Apeldoorn met de Apenheul, Paleis het Loo en de Julianatoren?

Rondom Apeldoorn zijn er genoeg kleine en grote dorpjes waar je met de kids kunt boerengolfen, klimmen in het klimbos, op speurtocht bij een Kasteel of gewoon even lekker kan uitrazen bij een speelboerderij!

Go-Kids Arnhem Betuwe Vallei:

De zuidkant van de Veluwe is een heerlijke plek om vakantie te vieren samen met de kinderen. Lekker wandelen of fietsen door de mooie natuur. Maar er is meer! Arnhem is een prachtige stad om leuke winkels te ontdekken, Burgers' Zoo of het Nederlands Watermuseum te bezoeken en ken je Sonsbeekpark al? Een heerlijk park midden in de stad waar kinderen lekker kunnen spelen en waar regelmatig leuke evenementen worden georganiseerd.

De Gelderse Vallei, gelegen tussen de Utrechtse Heuvelrug en de Veluwe, heeft heel wat te bieden. In de prachtige uiterwaarden langs de Rijn kan je wandelen tussen de paarden en de koeien, in Rhenen kan je een bezoekje brengen aan de panda's en lekker winkelen kan je in Veenendaal. En wist je dat Ede de gelukkigste stad is van Nederland?

Ook in De Betuwe kan je genieten van het mooie rivierenlandschap. En de Betuwe is natuurlijk bekend van de vele fruitbomen. Voor kinderen zijn er veel leuke activiteiten aan en in het water te ondernemen. Er zijn leuke musea voor kinderen en prachtige stadjes zoals Buren en Culemborg. De Betuwe is zeker een bezoekje waard!

Go-Kids Achterhoek:

Logeren in de Achterhoek? Leuk! De Achterhoek kent tal van tradities, lekkere streekgerechten en leuke plaatsen om te shoppen zoals Zutphen en Doetinchem. Een aanrader is een bezoek te brengen aan LekkerszenZo in Doesburg, waar nog op ambachtelijke wijze snoep wordt gemaakt!

Varen over de IJssel, klimmen in klimbossen, leuke musea bezoeken of een ezeltocht maken door de Montferlandse bossen: het kan allemaal in de Achterhoek!
Rondom de grotere plaatsen in de Achterhoek zijn ook tal van kleinere dorpjes en stadjes waar veel leuke activiteiten worden georganiseerd. Zo zijn er in de zomer veel braderieën en evenementen zoals de Slag om Grolle in Groenlo, een enorm spektakel! Ook zijn er geweldige festivals te beleven zoals de Zwarte Cross en Manana manana, vol met leuke kinderactiviteiten.

Maar wil je liever de rust opzoeken, dat kan ook; overnacht op een camping, bij de boer of in een leuke B&B op en trek de natuur in!

Go-Kids regio Nijmegen:

De geschiedenis van Nijmegen gaat meer dan 2000 jaar terug en daarmee is dit een van de oudste steden van ons land. Die rijke historie – met name de Romeinse tijd – zie je terug in de musea, parken en gebouwen van de stad.

Nijmegen heeft het beste van twee – of zelfs meer – werelden. De mogelijkheden van de stad, maar wel met een 'dorps' karakter en met binnen en buiten de stadsgrenzen veel natuur en historie. Ook volop vertier en evenementen in de regio, met als belangrijkste wandelmars de Vierdaagse en de bijbehorende Vierdaagsefeesten.

Nijmegen is tevens een echte studentenstad en studenten blijven na hun studie vaak in de omgeving om zich definitief te vestigen. De regio telt dan ook veel jonge gezinnen en dat zie je terug in de grote hoeveelheid kindvriendelijke bedrijven, activiteiten en evenementen. Dit maakt regio Nijmegen een ideale bestemming voor de toerist die voor een kort of langer verblijf kan overnachten op een van de vele campings, vakantieparken of andere overnachtingsmogelijkheden die de regio rijk is.

>> Check hier waar je kindvriendelijk kunt overnachten in Gelderland! <<

 

Limburg

Go-Kids regio Nijmegen:

Een deel van Go-Kids regio Nijmegen bevindt zich in Limburg. In het meest noordelijke puntje van de provincie vind je de gemeenten Mook en Middelaar, Gennep en Bergen. Dit gebied - ook wel de kop van Limburg genoemd - staat vooral bekend om de mooie natuur, het vertier dat je er kunt hebben op en rondom het water en de gezellige restaurants, terrasjes en andere horeca zoals ijssalons. Ook is het gebied vanwege de ligging een prima uitvalsbasis voor dagtochtjes en uitstapjes naar Gelderland (o.a. Nijmegen), het Brabantse Land van Cuijk, het mooie Limburg of een bezoek aan Duitsland dat (letterlijk) op steenworp afstand ligt. De Kop van Limburg is dan ook populair bij toeristen en recreanten en daarom vind je hier veel campings en vakantieparken. 

Go-Kids Noord & Midden Limburg:

Zeg je Limburg denkt menigeen direct aan een zachte G en carnaval, maar Noord-Limburg is zoveel meer dan dat! Deze regio telt niet voor niets zoveel verschillende bungalowparken, campings en hotels, want in Noord & Midden Limburg wil je langer blijven dan slechts één dag! Mede om die reden zijn er dan ook veel dagrecreatiemogelijkheden in Noord & Midden Limburg, van grote attractieparken (Toverland) tot kleine unieke locaties die je niet mag missen als je met je gezin hier bent.

Noord & Midden Limburg heeft veel natuur, maar ook veel water, zoals de Maas en diverse kleine rivieren, meertjes en plassen. Deze hebben een grote aantrekkingskracht op vakantiegangers, die als ze hier eenmaal zijn geweest graag vaker terugkomen.

Uiteraard staat Limburg bekend om het bourgondische leven en daar is het noordelijke deel van de provincie geen uitzondering op. In iedere stad of dorp vind je tal van restaurants, eetcafés en gezellige terrasjes.

>> Check hier waar je kindvriendelijk kunt overnachten in Limburg! <<

 

Noord-Brabant

Go-Kids regio Eindhoven:

Eindhoven is een leuke en bruisende stad die barst van leuke hotspots voor gezinnen. Ook in de omgeving zijn er leuke plekken en bezienswaardigheden om eropuit te gaan met je kinderen, o.a. het Philips Museum in Eindhoven centrum. Hier kan je alles te weten komen over het ontstaan van de gloeilamp. Of ga naar de Ontdekfabriek op het industriële Strijp-S waar je alles kan maken en bouwen en waar je leert over techniek. Leuke eettentjes en kindvriendelijke restaurants zijn er in de omgeving genoeg te vinden. Kijk voor tips op de Go-Kids agenda of bij Eropuit in regio Eindhoven.

In de Kempen kan je heerlijk de natuur in en Bourgondisch genieten! Op 20 minuutjes afstand van Eindhoven waan je je in een compleet andere wereld, heerlijk buiten en in de natuur waar je kan wandelen en fietsen in de bossen. Ook heb je in deze regio prachtige en leuke kindvriendelijke overnachtingsmogelijkheden zoals campings, recreatie- en vakantieparken.

Vlakbij Eindhoven ligt Helmond, Helmond is een bloeiende stad (sinds 1232) middenin het groen met mooie architectuur, een prachtig kasteel, leuke winkels, kunst op straat en heerlijke terrasjes aan het water. Helmond heeft dus veel te bieden voor gezinnen die op vakantie zijn in Brabant. Ontdek ook het mooie natuurgebied De Peel.

Go-Kids regio Nijmegen:

In het Land van Cuijk - het Brabantse deel van Go-Kids regio Nijmegen - kun je onbeperkt genieten! In dit gebied komen de Brabantse gastvrijheid, het Bourgondische leven en de Limburgse gemoedelijkheid samen. Er zijn veel mogelijkheden voor overnachten en dagrecreatie. Je kunt in het Land van Cuijk tot rust komen in de natuur, maar diezelfde natuur is ook uitermate geschikt voor sportieve recreatie, zoals wandelen, fietsen of verschillende watersportdisciplines. Vanuit het Land van Cuijk steek je rivier de Maas over en je bent in Limburg en niet veel verder ligt buurland Duitsland binnen handbereik.

Go-Kids Den Bosch:

Wie kent ze niet..... ? De heerlijke Bossche Bollen! Deze lekkernij alleen al is natuurlijk een fantastische reden om Den Bosch eens te bezoeken, maar er valt nog zoveel meer te beleven! De stad heeft een bruisend centrum met vele restaurantjes, nostalgische winkelstraatjes en natuurlijk mag varen op de Binnedieze niet op het to-do lijstje ontbreken. Wist je trouwens dat je in Den Bosch een echte ouderwetse snoepwinkel kunt vinden met maar liefst 400 verschillende soorten snoep?! In het bourgondische Den Bosch gaan we met het hele gezin los tijdens carnaval, maar zoeken we de gezelligheid ook de rest van het jaar op! Niet alleen in Den Bosch zelf, maar ook in de omliggende dorpen en steden barst het van de vele gezellige activiteiten, evenementen en festivals voor jou en je kids! Bijzondere cultuurhistorie en prachtige natuurgebieden zorgen voor een divers aanbod. Hierdoor is regio Den Bosch uitermate geschikt voor jong en oud!

Go-Kids regio Breda:

Breda heeft de verkiezing van beste binnenstad van Nederland gewonnen. En dat snappen wij heel goed want Breda is een heerlijk bourgondische stad waar veel te zien en beleven is. Naast Breda zijn ook Oosterhout en Etten-Leur een bezoek zeker waard. De regio Breda grenst aan de noord west kant aan de Biesbosch, een heerlijk natuurgebied waar je de bever en de zeearend kan spotten. Aan de zuidkant grenzen we aan België. Wist je dat er verschillende smokkel-route-paden langs de grens lopen, die je erg leuk met kids kan wandelen? Tot slot ben je vanuit de regio Breda binnen een half uur bij de Beekse Bergen en de Efteling.

>> Check hier waar je kindvriendelijk kunt overnachten in Noord Brabant! <<

 

Zeeland

Go-Kids Zeeland:

Zeeland is niet voor niets een van Nederlands toeristische trekpleisters. Met honderden kilometers strand, duinen en heel veel groen is dit dé plek om lekker veel buiten te zijn met de kids. Geen mooi weer? Geen zorgen, tal van toeristische en historische bezienswaardigheden en steden maken de vakantie alsnog zeer de moeite waard!

>> Check hier waar je kindvriendelijk kunt overnachten in Zeeland! <<

 

Zuid-Holland

Go-Kids Leiden Groene Hart:

Kom een paar dagen tot rust in het centrum van de Randstad! Waarschijnlijk op het eerste gezicht niet de eerste regio die je uitkiest voor een vakantie in eigen land, maar oh wat is hij leuk en oh wat heeft hij veel te bieden! De prachtige Bollenstreek die in het voorjaar zeker een bezoekje waard zijn, de uitgestrekte kustlijn bij Noordwijk en Katwijk, de Historische stad Leiden, waar zoveel leuke attracties zijn te vinden voor de Kids en natuurlijk Het Groene Hart met Koeien, Kaas en Stroopwafels!

Met de Kinderen kan je in de regio Leiden Groene Hart heerlijk genieten van een gezellig verblijf op een boerencamping, op citytrip naar Leiden, heerlijk uitwaaien aan de kust en verblijven in een hostel of genieten van een vakantie dichtbij één van de vele plassen in dit gebied! Voor ieder wat wils in dit Typisch Hollandse landschap van Go-Kids Leiden Groene Hart.

>> Check hier waar je kindvriendelijk kunt overnachten in Zuid-Holland! <<

 

Noord-Holland

Go-Kids Amsterdam:

In onze hoofdstad Amsterdam is natuurlijk zoveel te doen en te beleven! Er zijn diverse grote musea met veel aandacht voor jeugdactiviteiten, zoals het Rijksmuseum, Anne Frank Huis, Tropenmuseum, Scheepvaartmuseum en NEMO. Ben je ook al eens in het Amsterdam Museum geweest? Daar hebben kinderen gratis toegang!
Amsterdam kent ook veel grote en kleine theaters, waaronder veel leuke theatertjes voor kinderen waaronder Toverknol, Marionettentheater, Koos Kneus. Je kunt natuurlijk ook met de kids naar de verschillende indoor speelparadijzen, buitenspeeltuinen, zwembaden of naar een van de vele kinderboerderijen! Amsterdam is echter niet alleen maar drukte en bebouwing, je kunt er ook heerlijk naar buiten, bijvoorbeeld naar het Amsterdamse Bos, Vondelpark of Amstelpark. 

Go-Kids Haarlem:

Vlakbij het strand, aan de rivier het Spaarne, ligt Haarlem met z'n vele monumentale panden en schitterende oude pleinen. Je kunt er heerlijk dwalen door kleine straatjes langs historische panden van bouwmeester Lieven de Key. Je bezoekt bijzondere musea als het Frans Hals Museum of Teylers Museum en je geniet er van talloze leuke cafés en restaurants. Niet voor niets wordt Haarlem de meest Vlaamse stad van het noorden genoemd.
Zandvoort wordt ook wel de 'Parel aan zee' genoemd met kilometers lange schone witte stranden. Zandvoort staat ook bekend om het Circuitpark waar tot 1985 Formule 1 werd gereden. Het is een gezellige badplaats vol activiteiten die wordt omgeven door twee prachtige duingebieden vol rijke flora en fauna.
Bloemendaal heeft alles wat je zoekt voor een heerlijke stranddag. Het is een van de Nederlandse populairste kustplaatsen, vooral in de zomer, als mensen met de auto of openbaar vervoer naar dit geliefde strand afreizen.

Go-Kids Zaanland:

Laat een buitenlander iets vertellen over toerisme in Nederland en ze hebben het al snel over Volendam, Edam, Monnickendam en Marken. Of over de molens in Zaanse Schans. Heb jij deze plekken in ons land al eens bezocht? Ze zijn natuurlijk absoluut de moeite waard, maar in de regio Zaanstreek-Waterland is meer te beleven dan de grote toeristische trekpleisters. Ga bijvoorbeeld een dagje genieten van lekker weer in recreatiegebied 't Twiske, huur ergens een bootje om door Waterland te varen, bezoek het centrum van Purmerend en natuurlijk Zaandam. Zoek je iets bijzonders? Ga naar De Breek in Oosthuizen, waar je ook het Schooltje van Dik Trom vindt. Wandel ook door het pittoreske Broek in Waterland, prachtig is het daar!

Go-Kids Westfriesland:

In Westfriesland is het IJsselmeer nergens ver weg - daar is het heerlijk recreëren bij lekker weer. Je vindt er de prachtige historische stadjes Hoorn, Enkhuizen en Medemblik. Als je in de buurt bent is het zonde als je deze stadjes niet alledrie een bezoek brengt! In Enkhuizen heb je het heerlijke Sprookjeswonderland - een feest voor kinderen en dus voor het hele gezin - en het Zuiderzeemuseum. Medemblik heeft het beroemde Bakkerijmuseum, maar ook het prachtige Kasteel Radboud om te bezichtigen. En Hoorn... dat is toch wel de kern van de regio met haar binnenstad en het bijzondere Oostereiland. Daar vind je het Museum van de 20e eeuw en VOC-schip De Halve Maen: absoluut een bezoek waard.

Go-Kids Alkmaar:

Alkmaar kennen we natuurlijk als dé kaasstad van Noord-Holland. De kaasmarkten in de zomer zijn dan ook een belevenis op zich. Naast deze heerlijke stad is er in de regio Alkmaar nog veel meer te beleven. Wat dacht je van de heerlijke stranden van Castricum, Bergen en Schoorl? Fijne plekken om te bezoeken met je kinderen zijn Huis van Hilde en bezoekerscentrum De Hoep in Castricum, het Kaasmuseum in Alkmaar en natuurlijk museum Broekerveiling in Broek op Langedijk. In recreatiegebied Geestmerambacht vind je een verborgen parel om heerlijk buiten te spelen: Speelpark De Swaen!

Go-Kids Noordkop:

In het meest noordelijke deel van de provincie Noord-Holland vind je uiteraard het mooie Noordzee-strand, bijvoorbeeld in Callantsoog, Julianadorp en Petten. Meer landinwaarts vind je in de Noordkop leuke gezinsuitjes zoals de dierenparken Van Blankendaell en Hoenderdaell, Land van Fluwel, De Holle Bolle Boom en De Goudvis. Wil je nog noordelijker, neem dan de boot naar Texel. Natuurlijk met nog meer strand, maar ook bekend om haar schapen. Vergeet zeker niet om Ecomare te bezoeken! Voordat je op de boot stapt moet je trouwens Den Helder niet overslaan. Daar zijn bijvoorbeeld het Marinemuseum, Fort Kijkduin Huisduinen en het Reddingsmuseum zeker een aanrader.

>> Check hier waar je kindvriendelijk kunt overnachten in Noord-Holland! <<