Halloween is een van de populairste feestdagen in het jaar. Griezelen in een spookhuis, verkleden als heksen, snoepen en pompoenen knutselen. Er zijn heel veel speciale halloween activiteiten voor kinderen op de Veluwe in Gederland. 

Halloween 2023 op de Veluwe in Gelderland

Leuke activiteiten in de buurt met halloween. Halloween is griezelen voor kinderen. Check even goed op welke data je overal kunt griezelen. Bij sommige events kun je de hele maand komen griezelen, maar bij andere kun je maar op 1 speciale dag terecht.

1. Kom een klein beetje griezelen in Kinderpretpark Julianatoren

Halloween in Apeldoorn
In oktober is het een héél klein beetje griezelig in Kinderpretpark Julianatoren! Het park is prachtig versierd met honderden pompoenen, strobalen en maiskolven en het bos achter in het park is omgetoverd tot een heus Griezelbos.Ook kan je een bezoek brengen aan de spectaculaire theatershow ‘De Grote Spookshow’. Griezel je mee bij Julia’s Halloween Dansles en Jul’s Griezelfeest en Cas de Ranger stoomt alle bezoekers in zijn show klaar om het Griezelbos te betreden!
Griezelig leuk! ➤

2. Griezelig slapen in het bos

Halloween overnachten in het bos op de Veluwe
Boek nu een paar dagen weg in jouw herfstvakantie met last minute korting bij vakantiepark de Boshoek in Voorthuizen op de Veluwe. Met super toffe Halloween activiteiten. Kom kamperen of overnachten in een van de luxe chalets.
Durf jij? ➤

3. Halloween event bij StreetJump Apeldoorn

Halloween bij Street Jump
Beleef een bloedstollende en exclusieve avond bij StreetJump Apeldoorn, want op 26, 27 en 28 oktober vieren zij Halloween! Net zoals andere jaren zijn zij er klaar voor; de griezels ontvangen jou met genoegen. Speciaal met Halloween krijg je een unieke kans om te lasergamen op het airpark (luchtkussenpark). Om het kwartier is er een spelletje en het is gratis voor alle slachtoffe... ehm, bezoekers, van dit toffe Halloween event in Apeldoorn.
Griezelig leuk! ➤

4. Halloween Jumpen bij Funzone Apeldoorn 

Halloween in Apeldoorn op de Veluwe
Zin om te griezelen, dansen en te spelen? Kom met de kids naar de Halloween avond bij FunZone Apeldoorn. Bij FunZone Apeldoorn is het tijdens Halloween feest! Normaal gesproken is het natuurlijk al een feestje om naar FunZone te gaan, maar nu met Halloween is het er extra leuk door alle activiteiten die er worden georganiseerd.
Toffe activiteiten! ➤

5. Halloween disco zwemmen

Halloween disco

Zoals elk jaar organiseert De Koekoek ook dit jaar weer een Halloween disco in het zwembad. Het zwembad zal geheel in Halloween stijl worden versierd. Het zwembad vanaf 19.00 tot 21.00 uur geopend voor de discogangers en voor ouders verboden! Er is ook een combinatie mogelijk met een griezelig halloweenmenu.
Zonder ouders! ➤

6. Herfstspeurtocht Kasteel Cannenburch in Vaassen

Pompoen speurtocht Halloween
Huur een gevulde pompoen in de Landwinkel en ga op zoek naar de antwoorden in het park. Er zijn vragen over het middeleeuwse kasteel, over bomen en dieren, maar ook moet je tellen of rekenen. Super leuk en het park is echt prachtig nu in de herfst.
Heerlijk wandelen! ➤

7. Halloween lasertag bij ZERO55 Apeldoorn

Halloween in Apeldoorn
Op 31 oktober hebben ze bij ZERO55 in Apeldoorn een griezelige lasertag actie. Helemaal super tof als je ook verkleed of geschminckt komt en jij je tegenstander extra hard laat schrikken. Deze Halloween-avond is er een speciale kortingsactie. 
Durf jij? ➤

8. Halloween activiteiten 

Er zijn nog veel meer toffe Halloween activiteiten. De leukste tips hebben wij voor jou verzameld en gedeeld in onze agenda. 

Check onze agenda! ➤

Halloween voor kinderen: tips en activiteiten 

De griezeligste kinderactiviteiten en uitstapjes met Halloween-thema hebben wij in onze agenda gezet. Maar hieronder vind je ook toffe ideeën, tips, schminck voorbeelden met verkleed ideeën voor halloween, creatief met pompoenen, heksen, spoken, halloweensnoep en meer toffe tips!

Pompoenen en Halloween

Pompoen uithollen en er een gezicht inmaken is een traditie die je tijdens Halloween overal terugziet. Ooit afgevraagd waarom we met Halloween de pompoenen uithollen en hier een kaarsje inzetten? 

Halloween is gebaseerd op de viering van het Keltische nieuwjaar, wat begint op 1 november. Er werd een feest geïntroduceerd om het oude jaar af te sluiten en het begin van een nieuwe fase te vieren: Allerheiligen, oftewel Halloween. Dit viel op 31 oktober.
Men geloofde dat tijdens dit feest de zielen van degenen die dat jaar waren overleden naar de hemel zouden gaan en andere zielen zouden terugkeren om hun oude huizen te bezoeken. Niet iedereen zat hierop te wachten, daarom werden er pompoenen gebruikt (waar op dat moment in de VS een overschot aan was) voor het maken van enge gezichten om de zielen te verjagen.

Er zijn nog meerdere verhalen en tradities over de pompoenen. En of je er nou wel of niet in geloofd, een leuk creatieve activiteit is het in ieder geval zeker. Hoe ziet die van jou eruit? Tag je ons op facebook of insta als je een leuke gemaakt hebt?

Halloween pompoen Sanne Brehler en Emma

Enge Halloween schminck voor kinderen

Mijn collega Saskia van Go-Kids Breda schreef een super handige blog voor halloween schminken bij kinderen. 

Griezelige schminck tips! ➤

Halloween op de Veluwe

Maak je huis Halloween ready met deze griezelige tips

Bouw je huis om tot een echt spookhuis, griezel er op los met spannende film of organiseer een griezelige speurtocht voor je kids door het huis! Wij hebben leuke doe tips en griezelige hebbedingetjes tips om je huis om te toveren tot een echt griezelpaleis!

Halloween tips voor thuis! ➤

Halloween op de Veluwe in Gelderland

Halloween maaltijd eten

Maureen Eissing schreef een leuke blog voor ons over een gezond, lekker en onmeunig makkelijke avond maaltijd. En het leukste, helemaal in Halloween stijl. Dat wordt griezelig lekker smullen. 

Lekker griezelig Halloween recept! ➤

Halloween op de Veluwe in Gelderland

Heksendoorn


In oktober wordt Avonturenpark Hellendoorn omgetoverd tot Heksendoorn, hét Halloween evenement voor de hele familie. Wij gingen vorig jaar tijdens Heksendoorn naar het park en maakten een leuke vlog van ons dagje uit. 

Heksendoorn! ➤

Veel griezelplezier dit jaar met Halloween!

Liefs Judith