Gastblog: Door Maureen Eissing.

Halloween Maaltijd- koken met kinderen - eten met Halloween

Eens een ander blog dan jullie van mij gewend zijn. Probeer ik jullie normaal te inspireren met lekkere en gezonde kinderlunches, dit keer maak ik een uitstapje naar het avondeten. Gezond, lekker en onmeunig makkelijk. En het leukste, helemaal in Halloween stijl. Dat wordt griezelig lekker smullen. 

Halloween maaltijd

Heksen lasagne

Deze heksen lasagne is een groot succes in huize Eising. Normaal maak ik lasagne altijd met een rode groentesaus, nu was hij overwegend groen, met wat bloederig rood erdoor dat dan weer wel.

Wat heb je nodig. (Voor 4 personen)

  • Groene lasagne bladen
  • Doos champignons
  • 400 gram verse spinazie
  • 250 gram kipfilet
  • 700 gram paprika
  • Een winterwortel
  • Cheddar kaas 3 plakjes
  • Geraspte kaas
  • Een flinke eetlepel roomkaas met kruiden.

Aan de slag

Snij de kipfilet in stukjes en bak ze in de pan met olie (of boter). Snij ondertussen de paprika en champignons in stukjes en voeg deze bij de gare kip. Bak dit even mee en voeg dan ook de spinazie toe. Wanneer de spinazie geslonken is voeg je een flinke eetlepel roomkaas toe. Bouw de lasagne op met het groente kip mengsel en de groene bladen. Bestrooi het met kaas en steek met uitstekers spookjes en heksenmutsen uit. Snij uit de winterwortel aan de linkerkant een soort van driehoek en doe dat aan de rechterkant ook. Zo ontstaat er een steeltje van de pompoen. Je kan nu de wortel in dunne plakjes snijden en op de lasagne leggen. 30 minuten in de oven op 200 graden en nog even 5 minuten laten nagaren en je heksen lasagne is klaar.

Jack-o`-lantern wrap

 

In huize Eising eten we graag wraps. We beleggen hem vaak op verschillende manieren. Zo maken we in de zomer vaak wraps met ananas en in het najaar en winter kiezen we voor wat stevige kost. Voor deze schrikbarende wraps heb je nodig:

  • 3 paprika’s
  • Doos champignons
  • 300 gram rundergehakt
  • Blikje mais
  • Blikje kidneybonen
  • Klein blikje tomatenpuree
  • Wortelen
  • Volkoren wraps (kleintjes)
  • Plakje cheddar kaas.
  • Ijsbergsla
  • Mexicaanse kruidenmix (ik maak ze zelf volgens het recept van lekker en simpel)

Aan de slag

Bak de gehakt aan met de tomatenpuree en de helft van het kruidenmengsel. Snij ondertussen de champignons, wortel en paprika  (kijk gewoon even wat jullie aan groente nodig hebben, wij eten liever wat meer groente en minder vlees, correctie ik, de man denkt er anders over 😉). Voeg de groente bij het gehakt en strooi de rest van de kruiden erover. Beleg een wrap met ijsbergsla en snij uit een andere wrap 2 driehoeken als ogen en een driehoek als neus. Ik heb gekozen voor een kartelmond maar je kan je natuurlijk lekker uitleven. Beleg de ogen en de neus  met cheddarkaas. Als de groente klaar is beleg je de wrap met het mengsel. Dan leg je het de andere wrap erop en klaar is de Jack-o`-lantern wrap

Monsterlijke pompoenensoep

Een Halloween diner is natuurlijk geen diner zonder pompoensoep. Dit keer maakte ik hem met een monster tosti, maar je kan hem natuurlijk ook met een stokbroodje serveren. Bij het pompoenhofke kocht ik een grote pompoen en jeetje wat een smaaksensatie. Zoveel lekkerder dan uit de supermarkt.

Wat heb je nodig?

  • Een pompoen (wij hadden een flespompoen)
  • 300 gram wortelen
  • 3 rode uien
  • 2 groentebouillon blokjes
  • 1 appel
  • 1 sinaasappel
  • 4 knoflooktenen
  • 1,5 centimeter gember
  • Peper
  • Crème fraiche
  • Spuitzak

Aan de slag

Wij hebben de pompoen geschild, maar in principe is dit niet nodig. Verwijder de pitten en snij de pompoen in stukken. Snij de gember en knoflook fijn en snij de wortel, ui en appel in kleine stukjes. Bak de ui, gember en knoflook even aan en voeg de wortel en pompoen toe. Bak dit eventjes mee en voeg nu minimaal een liter kokend water toe met de bouillonblokjes.  Pers ondertussen de sinaasappel uit en voeg deze ook toe. Laat de pompoensoep nu lekker koken. Na ongeveer 20 minuten wanneer de pompoen echt lekker zacht is kun je hem pureren met de staafmixer. Pompoensoep is van zichzelf wat dikker, maar voeg naar behoefte water toe. Doe een flinke lepel crème fraiche in een spuitzak en knip een puntje af. Spuit hiermee een spinnenweb op de soep. Doordat deze wat dikker is blijft het er mooi opzitten. Ik had een spinnen bento-ring, maar je zou ook een spin van olijfjes kunnen maken. Wij aten er een lekkere monster tosti bij. Een heerlijke maaltijd voor een stormachtige dag.

Een hele fijne Halloween en geniet van alle lekkere griezelige maaltijden. 

Volg Maureen op instagram met haar inspiratie voor leuke lunches en maaltijden voor kinderen op