We werden uitgenodigd om alle onderdelen die Play-in biedt uit te proberen. Met 3 Go-Kids reporters vertrokken we naar Utrecht. Bij binnenkomst stond het kinderfeestjespakket al klaar: een complete tas met daarin het schema van de activiteiten, zakjes chips voor de kids en de bandjes voor de activiteiten. Top geregeld, je voelt je meteen ontzorgd als ouder!

Kinderfeestje!

Onze basis voor de dag was het Kids Paradise. Het was een groot feest! Er was een mooie pergola met schommels voor ons gereserveerd. Deze kun je bijboeken bij je kinderfeestje voor € 20,00 per tafel. Ook zijn er VIP-rooms te boeken. Daar kun je het hele feestje voor € 50,00 exclusief gebruik maken van een kamer in Tropica Beach, Disco, IJsprinsesssen of Piratenthema. 

Er zijn verschillende kinderfeestjes te boeken. Voor elke activiteit is een partypakket te boeken, vanaf 4 personen. Dit kan voor alle activiteiten: Kids Paradise, X-cube Escaperoom, Climb Walls, Trampolinepark, Virutal Reality en de Arcadehal. Je kunt ook activiteiten combineren. 
Je kunt kiezen uit de kinderfeestjesarrangementen:

 • Bronze Party: een activiteit, een gereserveerde tafel, onbeperkt ranja/water en een zakje chips
 • Gold Party: een activiteit, een gereserveerde tafel, onbeperkt ranja/water, een zakje chips en een kidsmeal
 • Diamond Party: een activiteit, een gereserveerde tafel, onbeperkt ranja/water, een zakje chips, een kidsmeal, slush en een snoepzakje

Kinderfeestje

Kids Paradise

Als eerst gingen de kinderen het Kids Paradise in. Wat ziet dit speelparadijs er mooi uit, de kinderen keken hun ogen uit! Je waant je in een echte onderwaterwereld. Het aanbod van speeltoestellen is divers. Er kan eindeloos geklommen en geklauterd worden, op de onderwatervuklaan geklommen worden en via de verschillende glijbanen naar beneden roetsjen.  
En een ander voordeel: als je wat kleinere kinderen mee hebt, dan kunnen zij ongestoord en veilig spelen in het peutergedeelte wat afgeschermd is. 

X-cube escaperoom

Wij speelden de kinderescaperoom, die toegankelijk is voor kinderen vanaf 12 jaar. Fijn om te weten is dat er een knop naast de deur zit en je de escaperoom altijd kan verlaten. Het is een gave kamer waar je met behulp van beeldschermen, knoppen en een touchscreen verschillende opdrachten moet uitvoeren.  De opdrachten waren best pittig, vonden wij. Natuurlijk kunnen we daar niet teveel over zeggen, want dan hebben we het voor jullie al verklapt ;-).  We waren met drie kinderen en kwamen soms ogen en handen te kort, maar hadden wel veel lol. Helaas het is ons niet gelukt om op tijd te ontsnappen... dus we gaan nog een keer terug om revanche te nemen in de escaperoom die toegankelijk is vanaf 8 jaar!

Climb Walls

We sloten de dag af met klimmen op de Climb Walls. De kinderen kregen instructie via een kort filmpje, waarin het zekeringssysteem werd uitgelegd. Met een gordel die ze om hebben, kunnen ze zichzelf eenvoudig en veilig vastmaken om te klimmen. Eén van de kinderen heeft hoogtevrees, maar ging toch aan de slag. En met succes! Door de afwisselende klimmuren en uitdagende klimpalen konden de kids verschillende klimtechnieken proberen. Je kunt zelfs bij sommige muren de tijd opnemen en een race tegen elkaar doen. De leukste klimmuur vonden ze de face-to-face, waar ze tegelijk tegenover elkaar op een doorzichtige muur klommen en elkaar konden zien. 

Climb-walls

Voor de kinderen met veel lef is er ook de vertical Drop Silde was een groot succes, waarbij je omhoog getakeld wordt en als je los laat weer naar beneden glijdt. 
En voor de echte durfals: Lukt het je om naar boven te klimmen via de groene palen en dan naar beneden te springen? Dan mag je ook de grootste uitdaging aangaan: de leap of faith! Dat liet een van de kinderen zich geen tweede keer zeggen. Stoer klom ze naar boven en sprong trots naar de boksbal om zich daarna weer naar beneden te laten zakken. 

Slider-Play-in

Trampolinepark

Het trampolinepark was geweldig! De kinderen kregen speciale jumpsokken met extra grip aan en hebben zich flink vermaakt. Er zijn veel verschillende soorten trampolines, evenwichtsbalken waar je elkaar met een kussen vanaf kan stoten, een slackline, air bags, jumptowers, foampits en een tumblinglane.  Ook is er een ruimte waar je een potje trefbal of een voetbalwedstrijdje kunt spelen. De kinds hebben zich uitgeleefd met allerlei trucjes, hoog springen, van de torens (ze noemden het duikplanken) afspringen en natuurlijk veel jumpen. 

Virtual Reality

Je ziet niets om je heen van de ruimte waar je in staat, maar waant je echt in de wereld waarin het spel zich afspeelt. Dit vonden de kids best een beetje spannend, met een bril op een andere wereld in stappen. Ook kregen ze controllers in hun handen. Ze speelden met elkaar een spel tegen de tegenstanders. Door middel van pijl en boogschieten konden ze met de controllers in hun handen op de tegenstanders schieten. 
Het lastigst vonden ze dat ze eigenlijk op hun plek moesten blijven staan. Regelmatig liepen ze toch een stukje om 'de bocht om te kijken', waardoor ze tegen elkaar aan botsten. Een alternatief zou zijn om een Free Roam te spelen, daar kunnen de kinderen wel vrij rondlopen (ook leuk voor een feestje!).
De kinderen hebben een hoop gelachen, ook om de beelden die ze later van zichzelf terug zagen. 
Als je zelf niet mee doet, kun je op de schermen hetzelfde beeld zien als wat de deelnemers zien. Superleuk om mee te kijken!

Arcadehal

Hoe geweldig is dit? Een arcadehal van 300m2 met allerlei games! Deze Arcadehal is nog vrij nieuw en uniek in de regio. Je koopt een kaartje voor 1 of 2 uur en dan kun je onbeperkt alle toffe spellen uitproberen! De kinds vermaakten zich natuurlijk prima in de speelhal met de meer dan 30 spellen. Ouderwetse flipperkasten, multi-player video games, racesimulatoren en airhockey. Een reactie van een van de kids: 'Dit is toch wel veel gaver dan de spelcomputer thuis!'

Waarom Play-in?

 • Play-in Utrecht is echt uniek!
 • Het is er schoon en netjes.
 • Het is voor alle leeftijden. 
 • Je kunt Play-in meerdere keren bezoeken en telkens iets anders doen.
 • Als je meerdere activiteiten boekt, ontvang je korting.
 • Play-in is erg goed bereikbaar, naast de A2 gelegen.
 • Parkeren is voordelig, eerste 2 uur gratis, daarna € 1,00 per uur.
 • Je kunt er ook verjaardagen vieren. Als je met een groep met meerdere volwassenen en kinderen bent, kun je een groepsruimte huren.
 • En voor de ouders die zich ook nog een beetje kind willen voelen; je kunt er ook terecht voor bedrijfsuitjes ;-)

Bezoek Play-in!

Deals

Regelmatig heeft Play-in leuke deals. Ben je vroeg op in het weekend, dan kun je voordelig jumpen met het Weekend Early Bird ticket. Doordeweeks is er voor 11:30 een speciaal tarief voor peuters van toepassing in het Kids Paradise. In de arcadehal kun je met het hele gezin terecht voor de Familydeal.  

Deals

Discoavond

Eens in de maand is het groot feest bij Play-in op vrijdagavond. Van  19:00 tot 21:00 uur is er dan Discoavond. Je kunt ongelimiteerd jumpen en alle spellen spelen in de Arcadehal! Er is een DJ aanwezig, dus dat wordt jumpen, springen, dansen en feesten! 
Houd de agenda in de gaten voor de volgende Discoavond!

Wij zijn fan van Play-in

Kortom: het was een geweldige dag. Moe maar voldaan reden we naar huis. Ideaal was dat de auto boven Play-in geparkeerd stond en we binnen no-time op de snelweg zaten en dus ook weer snel thuis waren. 
De kinderen vonden het lastig om te kiezen wat ze nu het allerleukst vonden. De trampolines, de klimmuren en de Virtual Reality noemden ze alle drie. Een van de jongens zei zelfs: dit was een van de leukste dagen van mijn leven! Een mooi compliment voor Play-in, waar de kinderen echt hebben genoten.
Wij komen zeker terug!

Blokken

Play-in Utrecht