Oudercursus Hoogbegaafd Thuis

Wanneer je hoort dat je kind hoogbegaafd is, komt even alles op losse schroeven te staan. Je beziet ineens de afgelopen jaren in een heel ander daglicht, je kijkt nu anders naar je kind en soms maak je je zorgen over wat je kind nu dan nodig heeft. Of je weet het al langer maar blijft toch het gevoel houden dat je ‘maar wat doet’ en dat je niet zo goed weet hoe je het anders aan kan pakken. Ook zie je, wanneer van toepassing, je andere kinderen opeens vanuit een ander perspectief, of zelfs jezelf en/of je partner.
Kortom, genoeg aanleiding om je te willen verdiepen in het fenomeen hoogbegaafdheid en hoe je daar als ouders op een kloppende en prettige manier mee om kan gaan.

De oudercursus Hoogbegaafd Thuis, bedoeld voor ouders van hoogbegaafde kinderen in het basisonderwijs, biedt zowel veel onderbouwde informatie over de karakteristieken van hoogbegaafdheid als ook de mogelijkheid om als ouders met elkaar uit te wisselen. Daarnaast worden natuurlijk praktische handvatten geboden met betrekking tot het opvoeden van je hoogbegaafde kind(eren).

Onderwerpen die aan bod komen zijn: Basiskennis van hoogbegaafdheid, acceptatie, ontwikkeling van het hb-kind, communicatie met je kind, anders zijn, mindset, discussies, Dabrowski, eigen onderwerpen en vragen, en last but not least: jij als ouder van een hoogbegaafd kind.

De cursus beslaat vijf donderdagavonden op de volgende data dit najaar:
26 september, 10 & 31 oktober, 14 & 28 november 2019

Klik hier voor meer informatie