Interactieve tentoonstelling: Deur dicht, licht uit! | kinderboerderij De Veenweide

Op kinderboerderij De Veenweide is een interactieve tentoonstelling te bewonderen. De tentoonstelling ‘Deur dicht, licht uit!’ laat jonge kinderen op een leuke, interactieve manier kennis maken met afvalscheiding, besparing van water, energie en voedsel.

In de binnenruimte van de kinderboerderij kun je binnenstappen in een echt huis. Hoeveel water komt er uit de douche en gebruik je bij het doortrekken van het toilet? Hoeveel energie kost het om een lamp te laten branden? Hoe ziet muurisolatie eruit?

Stap in de tuin en ruim het afval op door deze op de juiste manier te scheiden. In de moestuin moet groente geplant en compost gemaakt worden. Bij het insectenhotel mag je bijna al je zintuigen gebruiken! Je kunt kijken naar een filmpje, natuurlijke geuren ruiken, informatie beluisteren en dieren voelen die wel een insect lusten.
Natuurlijk is er ook tijd voor een spelletje. Zorg dat de was niet in de droger, maar op de waslijn belandt en volg de weg van graan tot brood met het zenuwspiraal spel.

Van 15 januari tot en met 25 maart kan de tentoonstelling elke woensdagmiddag van 13.30-15.30u bezocht worden. De tentoonstelling is gratis te bezoeken voor kinderen t/m 12 jaar onder begeleiding van een volwassene.

Adres:
Balans, kinderboerderij De Veenweide
Vedelaarpad 53 in Soest (wijk Overhees)