Stoere buiten uitjes in Twente

Avatarz Nature Park

Het grootste klimbos van Nederland ligt in Deurningen! (Oldenzaal)  Hier zijn meer dan 100 hindernissen uitgezet, verdeeld over 9 parcoursen.  
Voor kinderen vanaf 6 jaar wacht er op 2 tot 4 meter hoogte een speciaal kidz parcours met 30 hindernissen. Het KidZ Parcours heeft een speciaal veiligheidssysteem. Heel handig, want zo hebben de kidz beide handen vrij voor het spannende, 2 uur durende avontuur. 

Vanaf 10 jaar mogen kinderen alleen op het hoge parcours. Heel stoer, hoog in de bomen. Avontuurlijk en veilig. En denk je alles te hebben gehad dan wacht je nog een 200 meter lange kabelbaan. Onvergetelijk, hard  en supergaaf.

Nieuw is het gezinsarrangement!

Actief Twente

Op zoek naar een dagje uit met de kinderen? Bij Actief Twente huur je de leukste voertuigen en boek je de allerleukste arrangementen voor het hele gezin om Twente te ontdekken! Wordt het een actieve dag en flink crossen door de bossen met een mountainbike of toch met je kinderen toeren op een scooter? Daarnaast hebben ze superleuke wandeltochten uitgezet voor kinderen vanaf hun verhuur locatie in Beuningen. Je wandelt er zo de Twentse natuur in. Op het nabijgelegen Lutterzand kun je iedere zondag heerlijk de Dinkel op met de kano's van Actief Twente. 

Er zijn heel veel mogelijkheden voor groepen zoals families en gezinnen. En ook op maat zijn er tal van combinaties te bedenken. Ontdek hier de mogelijkheden! 

 

Waterski Twente

Het seizoen is weer geopend!  Op recreatiepark 't Rutbeek Enschede  vind je Waterski Twente. Dit Cable waterskicenter is een uitje voor iedereen die van waterskiën houdt.Maar ook als je het nog nooit gedaan hebt, is dit een fantastisch en uitdagend uitje. 

Waterskieën op 't Rutbeek doe je doormiddel van een Cable baan. Hierdoor kun je een lange rit maken, zonder al te moeilijke bochten. Zelfs voor kinderen vanaf 10 jaar en volwassenen die het nog nooit gedaan hebben, is deze gave sport te leren in een uur. 

Voor de gevorderde waterskieër liggen er gave obstakels in het water. 

Tubing bij Skicentrum Moser

Tubing is de  sensatie bij Skicentrum Moser. In een grote rubberen band glijd je naar beneden! Super snel en super cool. Hier krijgen de kids geen genoeg van! En hier kan geen glijbaan tegenop. Gegarandeerd succes en een unieke ervaring. Skicentrum Moser heeft 2 soorten Tubing.

Funtubing: In een grote rubberen band glijdend van de piste af! Waarbij je interactief begeleid wordt door een enthousiaste medewerker. Funtubing is de perfecte activiteit voor een familie-, kinder- of bedrijfsfeest.

Extreme tubing: Mag het nog spannender? Iets meer uitdaging? Met de Extreme tubing baan is Skicentrum Moser de eigenaar van de langste en meest uitdagende tubingbaan van Nederland. Deze 200 meter lange baan heeft een grote variatie aan bochten. Dit is dan ook voor de echte waaghalzen vanaf 10 jaar.

Het minimum aantal deelnemers voor deelname aan tubing is 6 personen.

Buitenhoff Klimbos en Outdoor activiteiten

Buitenhoff organiseert stoere en uitdagende buitensport activiteiten op recreatiepark 't Rutbeek in Enschede.  

Het klimbos is onderdeel van Buitenhoff. Dit klimbos ligt in een bos op 't Rutbeek In het bos van circa 1 hectare is een spannend touwbanen parcours gebouwd. Natuurlijk ga je veilig de bomen in. Je krijgt een klimgordel om en een dubbele zekeringslijn met 2 karabiners. Op deze manier kun je veilig gezekerd het avontuur in de bomen beginnen.

Het parcours is op ca. 5 meter hoogte en biedt uitdaging, plezier en avontuur.  Je klimt en klautert behendig van boom naar boom, via balkjes, planken, netten en kabels. Bij de liaan wordt je durf en doorzettingsvermogen op de proef gesteld. Als een Tarzan (of Jane) zwaai je aan een touw van boomplateau tot boomplateau. Dit alles onder regelmatige controle en toezicht van de instructeurs.

Het hoogteparcours is vanaf 9 jaar met een minimale lengte van 1.40 meter. Het kinderparcours is vanaf 6 jaar met een minimale lengte van 1.20 meter. In de vakantie kun je hier iedere dag klimmen (behalve op maandag) Een dag van te voren reserveren is noodzakelijk.

Ook voor het huren van een moutainbike of een GPS tocht ben je hier aan het juiste adres.

Adventure Twente

Op 't Rutbeek kun je ook Goud vinden. Adventure Twente laat je de natuur beleven op een avontuurlijke manier.  Volwassenen en kids kunnen op zoek naar goud en edelstenen. Het goud en de edelstenen worden in emmers (bucket) met zand aangeboden, paydirt. Met een echte goudpan en met behulp van water uit de sluisbox (watergoot) of natuurlijke waterlopen spoel je het water weg zodat Goud & Edelstenen overblijven. Aan de hand van een kaart met foto's kun je kijken welke stenen je gevonden hebt. Natuurlijk mag je alles in een mooi zakje meenemen.

Goud & Edelstenen zoeken is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Naast Goud & Edelstenen zoeken kunnen de kinderen spelen in de natuurlijke speelplek. Deze is ingericht met een echte goudmijn, beeklopen, watervallen, sluiseboxen, watergoten en speelelementen. Na gedane arbeid of tussendoor kan je onder het genot van een hapje en drankje lekker relaxen onder de mooie luifels.

Kanoën

Iedere zaterdag en zondag is er een instap kanotocht in Nordhorn.  De instap is om 14:00 uur. Het begint is  bij Pier99 in Nordhorn. Daar ontvang je een kano om vervolgens via de Vechtesee op de rivier De Vechte door het centrum van Nordhorn te varen.  Je hebt de kano's 2 uur tot je beschikking. Deze tocht is zeer geschikt voor gezinnen. 

 

 

Log In