Na een heerlijk ontbijt op bed met prachtige zelfgemaakte cadeautjes door de kinderen, is het tijd om er met het gezin een leuke vaderdag van te maken. We hebben een paar leuke uittips in Twente, waar je, ondanks de maatregelen, kunt genieten van een gezellig dagje uit met je gezin.

Wandelen en pannenkoeken eten

Pannenkoekhoes de Stroper in de Lutte ligt aan de rand van het bos. En daarom ideaal te combineren met een heerlijke wandeling vooraf. Er vertrekken wandeltochten vanaf het pannenkoekhoes. Waaronder 2 kindvriendelijke wandeltochten van Natuurmonumenten Twente. Het Dassen Hendrik pad. Een leuke route van 4,1 km. De route is aangegeven op het wandelnetwerkbord op de parkeerplaats. Ook kun je ze uitprinten via de website van Natuurmonumenten.

En de wandeltocht van OERRR, deze is is slechts 2 km lang en daardoor perfect om ook met jonge kids te wandelen. De route haal je bij het pannenkoekhoes. Het boekje dat je ontvangt staat vol met weetjes over de natuur en de omgeving. De route is bewegwijzerd met groene OERRR bordjes en daardoor door de kids zelf te volgen. Je komt 7 nummers onderweg tegen. Elk nummer komt overeen met een opdracht of weetje in het boekje. Het route boekje kost voor leden van Natuurmonumenten 2,50 en voor niet leden €5,00. Na afloop krijgen de kids een glas ranja bij Pannenkoekhoes de Stroper.

Reserveer wel even een plek bij Pannnenkoekhoes de Stroper. Dit kan door te bellen met 0541-551515

Pannenkoekhoes de Stroper

Speelpark Hoge Boekel

Speelpark Hoge Boekel in Enschede is weer geopend. Speelpark Hoge Boekel biedt een hele dag volop plezier voor jong en oud, met prachtige speeltoestellen en flitsende attracties. Glijbanen, ballenbak, een klim en klauterparcour, trampolines, een treintje, spectaculaire bootspringschans, een kabelbaan, wild waterbaan en nog veel meer!

Ook voor de allerkleinsten zijn er speeltoestellen, kleine scooters, glijbanen, een treintje, ballenbak en nog veel meer leuks! Een geschikt park voor alle leeftijden.

Reserveren vooraf en online tickets kopen is gewenst!

Filmpje pakken

Ga gezellig met z'n allen naar de bioscoop. Er draaien een aantal leuke familiefilms op dit moment. Hier vind je een overzicht. 

Bioscoop Enschede

Blacklight Midgetgolf

Een nieuwe ervaring van midgetgolf beleven? Ga dan naar Speeltuin Morskieft.  Een 18 holes baan die door de blacklights worden aangelicht. Voor jong en oud is het een uitdaging om het balletje in zo weinig mogelijk slagen in de ‘hole’ te krijgen.

Het thema van de Blacklight midgetgolfbaan is de onderwaterwereld en de jungle. En dat zie je direct als je binnen stapt aan de prachtige kleurrijke muurschilderingen. 

Reserveren vooraf is noodzakelijk. 

Bistro de Oale Sté 

Op de Noetselerberg ligt Bistro de Oale Sté. In deze bistro worden de heerlijkste gerechten geserveerd. De uitgebreide kaart bevat allerlei culinaire gerechten.  Uit eten met kinderen kan zeker in dit culinaire restaurant. Er is namelijk een speciale Kids-kaart met diverse kindermenu's. 

Terwijl je rustig zit te eten in de bistro of wat drinkt op het terras, is er voor de kids voldoende vermaak: een binnenspeeltuin, een buitenspeeltuin, een air trampoline, een panna-veld en een interactief spel 'Sona'. Je kunt hier dus op je gemak uit eten met je kids of kleinkinderen!

Combineer een lekker etentje met een wandeling over de prachtige Noetselerberg. Of ga Mountainbiken. Deze zijn ook te huur bij de Bistro. 

Vaderdag actie: Ze trakteren de vaders bij de Oale Ste! Elke vader krijgt  een speciaalbiertje naar keuze wanneer u komt dineren bij de Oale Ste! Dus reserveer gauw uw tafel voor komende zondag. www.oaleste.nl/reserveren

Openluchtmuseum Ootmarsum

Neem je vader mee naar 100 jaar geleden.

Gewapend met een tablet mag je op pad in het museum. Je gaat op zoek naar QR codes die verstopt zijn op verschillende locaties. Mogelijk kom je langs het bijzondere Los Hoes, de smidse of het gezellige Klöpkeshoes.  Op pad met de tablet betekent het  zoeken en ontdekken  in, op, naast en tussen de gebouwen. Heb je een QR code gevonden? Beantwoord dan de vraag om verder te kunnen gaan naar de volgende locatie op je tocht. Na het voltooien van alle vragen en het invullen van het codewoord mag je in de museumwinkel een kleine beloning ophalen.

Reserveren is gewenst

Openluchtmuseum Ootmarsum

Escaperoom op de boerderij; Escaperoom Hof te Langelo in Haaksbergen

Ontsnap jij tijdig uit de melkstal. 

Haaksbergen lijkt een rustig dorp in Twente te zijn. Maar op één plek spookt het al meer dan 200 jaar: op Hof te Langelo, de boerderij van Henk en Maria.

Het spookt op Hof te Langelo in Haaksbergen. De koeien rennen loeiend door de stal, de melkmachine slaat elke nacht om drie uur op hol en het veevoer is beschimmeld.  Boer Henk zit met de handen in het haar. Als dit zo doorgaat, kan hij zijn bedrijf wel opdoeken.

Ben jij goed in hersenkrakers en hou je van samenwerken?  Los dan de vloek op zodat  boer Henk feest kan vieren.

 

Voor nog meer leuke uit tips met vaderdag kijk je in Erop uit