Lange weekenden in aantocht!

Oehhh...het is bijna weer zover. Er komen weer een paar heerlijke vrije dagen aan. Van die vrije dagen waarop er van alles georganiseerd wordt. Waarbij je eigenlijk niet kunt kiezen wat je gaat doen, omdat er zoveel leuks te doen is om je heen! En dan hopen we natuurlijk ook nog op mooi weer, waardoor het allemaal net iets aangenamer wordt.

Om jullie te helpen tijdens de keuzestress van leuke dingen doen...een luxe probleem wel te verstaan...hebben wij alvast de leukste uitjes tijdens Hemelvaart en Pinksteren op een rijtje gezet! Hemelvaart valt dit jaar op donderdag 30 mei en Pinksteren op 9 en 10 juni. 

Weekendje weg

Deze weekenden lenen zich natuurlijk uitstekend voor een weekendje camping. Met of zonder eigen kampeermiddel, in Twente zijn leuke vakantieparken waar volop vermaak voor de kids is. We noemen er een paar op:

Vakantiepark 'n Kaps in Tubbergen

Recreatiepark 'n Kaps is hét vertrekpunt om natuurlijk Twente te ontdekken. Het gemoedelijke recreatiepark, bestaande uit een camping en een bungalowpark, ligt midden in één van de mooiste gebieden in Overijssel. Het recreatiepark beschikt over veel faciliteiten. Een familierestaurant, een binnen en een grote buitenspeeltuin waarop je uitzicht hebt vanaf het terras, een buitenzwembad en speeltuintjes op het park. Ook voor de wat oudere kids, jeugd en volwassenen is er genoeg te doen. Een Visvijver, sportveld en een 9 holes shortgolf baan.

Je kunt hier kamperen, maar er zijn ook vakantiehuizen te huur en ingerichte Safaritenten. 

Voor deze weekenden zijn er aantrekkelijke aanbiedingen.  Bekijk hier meer informatie. 

Erfgoed Bossem in Lattrop. 

Ver weg van massatoerisme vind je een kleinschalige logeeraccommodatie op een eeuwenoud boerenerf.  Beleef het landleven en de natuur en kies uit diverse originele verblijfsmogelijkheden met een duurzaam karakter. 

Een prachtige plek waar ze biologisch boeren. Er zijn brandrode runderen die liefdevol worden verzorgt. De plek is avontuurlijk, natuurlijk en robuust en nodigt uit tot spelen in de natuur. 

In de oorspronkelijke Saksische boerderij kun je logeren in een rustieke kamer of luxe suite. Het persoonlijke ´logeren bij de boer´ combineert hier uitstekend met het comfort en de verzorging op hotelniveau. Wil je dichterbij de natuur?  Mag het iets avontuurlijker? Dan zijn de ingerichte lodgetenten, vlakbij de koeien en een meanderende beek met natuurvriendelijke oevers vol flora en fauna een aanrader.  Mét eigen houten badtobbe!

Overnachten bij Speelboerderij de Flierefluiter

Op zoek naar een minicamping in Overijssel? Bezoek dan de Flierefluiter in Raalte. De Flierefluiter heeft een kleine camping waar speelplezier, vriendelijkheid en betaalbaarheid voorop staan. Campinggasten kunnen gratis gebruik maken van alle faciliteiten, dus ook van het zwembad, kinderboerderij en indoor speelhal. Er is voor alle weersomstandigheden genoeg te beleven! 

Heb je geen eigen kampeeruitrusting of geen zin om alles mee te nemen? Boek dan de volledig ingerichte 5 persoons boerderij glamping tent!

 

 

Hemelvaart = Dauwtrappen

Ben je van de tradities? Dan ga je natuurlijk dauwtrappen. Lekker vroeg uit de veren en op de pedalen! Fietsen met kinderen kan heel leuk, gezellig en ontspannend zijn als het een fietsroute is, die voor kinderen geschikt is. Niet te ver en vooral met leuke pauze plekken onderweg. Go-Kids Twente heeft een aantal eigen fietsroutes gemaakt die aan deze eisen voldoen.

go-kids.nl/twente/erop-uit/kinder-fietsroutes

Nationale Stoomtreindag 

Op Hemelvaartsdag is het Nationale Stoomtreindag. Museum Buurtspoorweg in Haaksbergen - Boekelo maakt hier een feestelijke dag van. Bij Museum Buurtspoorweg rijden dan alle stoomlocomotieven en rijtuigen.  Ze rijden dan volgens een uitgebreide dienstregeling met stoom van Haaksbergen naar Boekelo en weer terug.  Ook zijn er leuke en leerzame extra activiteiten op beide stations. Zo kunnen kinderen bijvoorbeeld hun eigen springtouw maken, is er een markt met nostalgisch speelgoed en zijn er modeltreinbanen.

Braderieën

Op Hemelvaartsdag zijn er diverse braderieën en evenementen waar je gezellig met je kinderen komt rondneuzen.  Voor de kinderen is er vaak voldoende vermaak. Springkussens, schminken, kermis en activiteiten.

De braderie in Delden is al jaren een begrip. Muziek, kermis, braderie...in Delden is het gezellig tijdens Hemelvaart.

Dauwtrapfeest in Deurningen met vlooienmarkt, vliegdemonstraties met roofvogels, kermis activiteiten en een ballonnen clown.

Randrock. Elk jaar op Hemelvaartsdag is het centrum van Vriezenveen een gezellige plek met bandjes, muziek en theater. En het festival is helemaal gratis . Randrockjunior is het kinderfestival dat bij Randrock wordt georganiseerd. Papa en mama hebben een leuke dag en de kids ook!  Randrock Junior biedt een breed programma aan met live muziek, theatervoorstellingen en culturele workshops, waar kinderen en hun ouders aan deel kunnen nemen. Daarnaast kunnen de kids lekker knutselen, spellen spelen en springen in één van vele springkussens. Buurman en Buurman komen dit jaar ook langs.

Hemelvaartsdag in het Veenmuseum Vriezenveen

Het Veenmuseum wordt vandaag tot leven gebracht. Vrijwilligers in originele kledij van zo’n 70 jaar oud, zullen  het wonen en werken in het veen zullen uitbeelden. Er zijn vele extra activiteiten gepland voor de bezoekers, o.a. demonstraties turf graven, uitleg over oude gebruiksvoorwerpen, demonstraties van oude ambachten als klompen maken stoelen matten, manden vlechten en een tiental echte oude tractoren.

Een Boerendansgroep laat oude volksdansen zien en er is live harmonica muziek van diverse muzikanten en het shantykoor De Kloosterzangers uit Sibculo verzorgt twee optredens. De vereniging Veenschap zal met haar schaapskudde op het terrein aanwezig zijn en er zijn schapen te bekijken bij de schaapskooi. Het Veenmuseum zal die dag weer letterlijk bruisen van het leven! Voor de inwendige mens wordt gezorgd: er is koffie/thee met krentenwegge, pannenkoeken en ouderwetse snoep te koop en uiteraard weer de bruine bonen en kapucijners met spek, uien en stroop. Met de veentreintjes kunnen de bezoekers rondrijden over het terrein en waar gewenst even afstappen om de veenhutten, de winkel en de boerderij te bekijken. 

 

Pinksteren

Camping Op Stelten

Camping Op Stelten is een uniek gezinsfestival op Vliegveld Twenthe. Een super stoere plek waar volop tijd is om samen buiten te spelen, samen te bouwen, te ontdekken en te ontspannen. Waar kinderen én ouders in rep en roer raken omdat zoiets normaals als buitenspelen zo abnormaal is geworden. Met Camping Op Stelten geef je jou en je gezin een verrassend weekend weg. Een weekend met weinig tijd voor technologie en heel veel tijd voor elkaar. Een bijzondere plek waar jullie samen kunnen genieten van een geweldig campingterrein, een fantastische keuken en verschillende activiteiten.Kortom een weekend genieten van een georganiseerde chaos!

Er zijn de hele dag door activiteiten te doen. Zoals een  steltenlooprace, huttenbouwen, dromenvangen, skelteren, Levend Stratego, er is een hindernisbaan, survival opdrachten, waterdiertjes vangen, knutselen, doe mee met een dierengeluidenspel, er is een voorlees express, liedjes zingen bij het kampvuur en nog veel meer van deze fantastische buiten activiteiten. 

Er zijn voldoende mogelijkheden om wat te eten en te drinken.   Bak bijvoorbeeld samen een broodje op een stok in het kampvuur of breng een bezoek aan het restaurant waar je met je handen mag eten. Camping Op Stelten biedt een fantastische keuken waar je kunt genieten van duurzame en biologische producten. Ook kun je allerlei ingrediënten kopen die je zelf op de barbecue kunt leggen. Een BBQ-pakket waar je met je eigen gezin van kunt genieten met of zonder hulp van een BBQ-master van Camping Op Stelten. En de volgende dag ontwaak je op de coolste camping van Nederland en kun je een heerlijk ontbijt genieten aan de lange picknicktafel.

Camping Op Stelten biedt een geweldig campingterrein. Iedereen kan genieten van de sterren op zijn/haar eigen manier. En omdat een goede nachtrust voor veel kinderen (en ouders) erg belangrijk is, wordt de camping opgedeeld in drie leeftijdszones. Deze zones liggen naast elkaar, dus vriendjes en vriendinnetjes kunnen elkaar wel makkelijk opzoeken.

 

FBK Games- FBK Kids Run in FBK Stadion Hengelo 

De FBK Kidsrun (600 m) is voor alle kinderen uit Nederland en daarbuiten in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar. De voorrondes vinden plaats op zondag 9 juni in het voorprogramma van de FBK Games. Behoor je tot de 20 snelste jongens of 20 snelste meisjes? Dan mag je tijdens het hoofdprogramma in de finale nog een keer laten zien wat je kunt en wie weet sta jij uiteindelijk op het podium!

Hardlopen in een echt atletiekstadion. Wie wil dat niet! Op zondag 9 juni mogen kinderen uit heel Nederland meedoen aan de FBK Kidsrun (600 m). Iedere deelnemer krijgt bij inschrijving een toegangskaartje voor de FBK Games voor zichzelf plus voor één ouder/verzorger!

Nog meer te beleven!

Genoeg te doen en te beleven tijdens deze heerlijke lange weekenden. Natuurlijk past alles niet in deze blog. In onze agenda vind je nog veel meer!

go-kids.nl/twente/agenda

Mis je een evenement tussen deze lijst? Laat het ons weten! twente@go-kids.nl