Lekker lang weekendtips!

Oehhh...het is bijna weer zover. Er komen weer een paar heerlijke vrije dagen aan. Van die vrije dagen waarop er van alles georganiseerd wordt. Waarbij je eigenlijk niet kunt kiezen wat je gaat doen, omdat er zoveel leuks te doen is om je heen! En dan hopen we natuurlijk ook nog op mooi weer, waardoor het allemaal net iets aangenamer wordt.

Om jullie te helpen tijdens de keuzestress van leuke dingen doen...een luxe probleem wel te verstaan...hebben wij alvast de leukste uitjes tijdens Hemelvaart in Twente en de Achterhoek op een rijtje gezet! 

Direct naar:

Mis je een evenement tussen deze lijst? Laat het ons weten! twente@go-kids.nl

Hemelvaart 2023

Kinder fietsroutes

Dauwtrappen

Ben je van de tradities? Dan ga je natuurlijk dauwtrappen. Lekker vroeg uit de veren en op de pedalen! Fietsen met kinderen kan heel leuk, gezellig en ontspannend zijn als het een fietsroute is, die voor kinderen geschikt is. Niet te ver en vooral met leuke pauze plekken onderweg. Go-Kids Twente heeft een aantal eigen fietsroutes gemaakt die aan deze eisen voldoen.

>>Naar routes

Actief Twente Hemelvaart

Actief Twente

Willen jullie wel Twente verkennen op Hemelvaartsdag maar dan graag op een ander (geautomatiseerd) of elektrisch voertuig? Denk dan eens aan Actief Twente. Hier huur je zelfs een super leuke BBQ bakfiets!

>>Hemelvaart met Actief Twente

Meifeest Aalten

Braderieën, markten en kermis

Op Hemelvaartsdag zijn er diverse braderieën en evenementen waar je gezellig met je kinderen komt rondneuzen. Voor de kinderen is er vaak voldoende vermaak. Springkussens, schminken, kermis en activiteiten.

  • De braderie in Delden is al jaren een begrip. Muziek, kermis, braderie...in Delden is het gezellig tijdens Hemelvaart.
  • Dauwtrapfeest in Deurningen met vlooienmarkt, vliegdemonstraties met roofvogels, kermis activiteiten en een ballonnen clown. Ook al jaren een begrip!
  • Weerselose Markt Op de extra marktdagen zoals Hemelvaartsdag en tweede Pinksterdag wordt er op de Weerselose Markt groots uitgepakt; er zijn attracties als: muziek- en dweilorkesten, artiesten en dergelijke. Iedere markt is weer anders. Ook aan de jongste bezoekers is gedacht: o.a. (gratis) pony rijden, minikermis, ballonnen etc.
  • Meifeest Aalten. Hier vind je op Hemelvaartsdag een Oldtimertreffen in het historische centrum. Super gaaf!
  • Springkussen festival op het Van Heekplein in Enschede. Het hele van Heekplein zal vol staan met springkussens, stormbanen, een voetbalveld, reuze glijbaan en nog veel meer! Kom en leef je uit op de grote springkussens in de binnenstad van Enschede.

Nationale Stoomtreindag Twente

Uitagenda Hemelvaart weekend

Er is genoeg te doen en ook na Hemelvaartsdag hebben we nog 3 vrije dagen te gaan! We hebben een aantal leuke uitjes voor je uitgelicht:

Speeltuinen met terras in Twente

Kindvriendelijk terras en speeltuin

Wil jij er even op uit naar een kindvriendelijk terras of speeltuin? 

We hebben er een heel aantal voor jullie verzameld in onderstaande pagina!

Naar het terras

Culinair genieten Hemelvaart

Sommige kindvriendelijke horeca locaties bieden speciaal voor Hemelvaart een aangepaste menukaart of programma aan! Ideaal toch als je tussen het spelen door lekker aan kunt schuiven ;) 

Buffet bij De Molenberg

Op Hemelvaartsdag kun je komen spelen en eten bij café restaurant de Molenberg in Reutum.

In de middag vanaf circa 15.00 uur staat er een buffet. Vanaf dit buffet kun je jouw eigen maaltijd samenstellen. Prijzen variëren van € 8,50 tot € 18,50.

Voor de kinderen zijn er ook gerechten beschikbaar zoals friet en diverse snacks! Er hoeft niet gereserveerd te worden. 

Lees meer

Rouwers Agelo

Buffet bij Rouwers

Ook bij Café Restaurant Rouwers in Agelo staat speciaal voor deze dag een uitgebreid koud en warm buffet klaar. Hier vind je een mooi terras en een geweldige speeltuin voor de kids.

Reserveren is niet mogelijk en vol=vol dus stap niet te laat op de fiets ;)

Lees meer

emsflower

Ontbijt bij Emsflower 

Begin de dag goed met een ontbijt bij Emsflower Erlebnispark in Emsbüren en maak er een dagje uit van voor het hele gezin! Hier heb je tropische tuinen, papegaaien, een grote speeltuin, natuurspeeltuin én een vlindertuin op 1 locatie. Je kunt hier ook op Hemelvaartsdag aanschuiven voor een heerlijk ontbijt.

Lees meer

Proeverij en diner bij Het Noorden van Aalten 

Op Hemelvaartsdag is het gezellig in Aalten. Ga jij met kinderen die kant op reserveer dan je plekken op het terras naast de speeltuin en geniet er van een heerlijke proeverij of diner. Kinderen eten van de kindermenukaart. 

Lees meer

wandelen met kinderen twente

Nog meer te beleven!

We bieden jullie een heel groot 'Eropuit' aanbod. Er zijn ontzettend veel leuke locaties te bezoeken in Twente en de Achterhoek. Om het eenvoudiger te maken hebben we ze voor je gebundeld!

Weekendje weg in Twente en Overijssel

Deze weekenden lenen zich natuurlijk uitstekend voor een weekendje camping. Met of zonder eigen kampeermiddel, in Twente zijn leuke vakantieparken waar volop vermaak voor de kids is. We noemen er onderstaand een paar op.

Wil jij wel iets verder rijden voor een weekendje weg in eigen land? Wij hebben een heel uitgebreid overzicht gemaakt per provincie, de link vind je onderaan deze blog.

>> Check de mooiste plekjes!

Wil jij wel iets verder rijden voor een weekendje weg in eigen land? Wij hebben een heel uitgebreid overzicht gemaakt per provincie!

Naar provincie overzicht

-------------------------------------------------

De agenda voor Pinksteren wordt momenteel nog een update gegeven 

Pinksteren

Pinkstermark op Landgoed Kaamps

Eindelijk kan het weer doorgaan na een aantal jaren waarin de Lentemarkt niet plaats heeft kunnen vinden. Met een geheel vernieuwde winkel, brasserie & speeltuin op ons erf, zijn wij er dan ook helemaal klaar voor dit jaar! Kom jij dit jaar ook een bezoek brengen aan de Lentemarkt en een kijkje nemen bij de 50 gevulde kramen met veel leuke items! Uiteraard is er ook voldoende vermaak voor de jonge bezoekers en genoeg te proeven!

Lees meer!

Pinkster Pret Markt Roombeek Enschede

Op 29 juni van 9.00-16.00 uur. Dé leukste en gezelligste kleedjesmarkt van Enschede! Een geweldig leuk uitje voor jullie allemaal, met niet alleen kleedjes en kraampjes maar ook springkussens, stormbaan, schminken, knutselen, kinderdisco, zweefmolen en nog veeeeeel meer!!

Lees meer

Stoomtrein Boekelo

Reis mee met de stoomtrein

op zowel eerste als tweede Pinksterdag tussen 10.00 en 17.00 uur Reis je mee in de stoomtrein bij Museum Buurtspoorweg en ontdek alles over treinen in dit leuke museum.

Lees meer

Pinksterbruidjes Borne

Bekijk de Pinksterbruidjes in Borne

Ieder jaar op eerste Pinksterdag is het weer zover. Dan wordt de oude traditie van de Pinksterbruidjes in Borne voortgezet. Vanuit verschillende wijken in Borne trekken vanaf 10.00 uur groepen meisjes van vijf jaar en ouder dansend en zingend als Pinksterbruidjes naar het centrum.

Lees meer