De belangstelling voor de sterrenshows is zo groot, dat de programmering rondom ‘Op Sterrenjacht in De Museumfabriek’ is verlengd tot en met 8 december. 

Kom jij dit najaar op sterrenjacht? In de Museumfabriek vind je de oudste nog werkende sterrenprojector ter wereld. In de museumhal is een grote donkere koepel gebouwd waarop de projector de sterren projecteert en die precies zo bewegen als in werkelijkheid. Iedere dag zijn er shows die gepresenteerd worden door deskundigen. Zij kennen (bijna) alle geheimen van het heelal. Je moet wel even reserveren voor een bezoek aan de koepel, dat kan hiernaast. De toeslag van € 2,50 betaal je bij het reserveren van de show. De reguliere entreeprijs betaal je in het museum. 

Ontdek de geheimen van het heelal

De antieke projector is in 1924 gemaakt door de firma Zeiss in Jena. Een heel stelsel van radertjes, aangedreven door elektromotoren zorgt ervoor dat de sterren precies zo bewegen als in werkelijkheid. Iedere ster wordt op de koepel geprojecteerd met een lampje. Deze oude projector is veel overtuigender dan de moderne planetaria met digitale beamers die minder contrastrijk zijn. Ervaar de diepzwarte hemel zonder strooilicht van steden (of moderne beamers).

Tip! In het kader van 'Op Sterrenjacht in de Museumfabriek' bezoekt Govert Schilling, wetenschapsjournalist en bekend van o.a. de tv-serie 'Govert naar de grenzen van het heelal', op woensdag 20 november het planetarium. Hij vertelt tijdens deze middag in een familielezing en 's avonds in een lezing voor liefhebbers over ‘De speurtocht naar buitenaards leven’. Kijk hier voor meer informatie!

Planetarium Show (reserveren verplicht)

Ervaar de diepzwarte hemel zonder strooilicht van steden (of moderne beamers). Tijdens een bezoek van 45 minuten vertelt een sterrenexpert over sterrenbeelden, de zon en de maan. De toeslag voor dit programmaonderdeel bedraagt € 2,50 per bezoeker, deze betaalt u aan de kassa. Reserveer je bezoek aan het planetarium via deze link.