Voorjaarsvakantie uitje: Homey de huisrobot.

Workshop Happy in je huis!

In deze workshop gaan kinderen in gesprek met de huisrobot Homey   . Zij laten Homey uiteenlopende opdrachten uitvoeren (“Hey Homey, zet de tv aan!”). Gaandeweg leert de huisrobot de spreker steeds beter kennen en wordt slimmer! Kinderen ervaren zo de invloed die zij kunnen hebben op AI-gedreven technologie.

6 tot 9 jaar: Kinderen van 6-9 jaar sturen Homey direct aan met hun stem.

10 tot 12 jaar: Kinderen van 9-12 jaar starten met een klein onderzoek en communiceren met Homey met hun stem én met geprogrammeerde opdrachten.

Deze workshop sluit aan op de tentoonstelling van Anne de Boer en de daar bijbehorende events over Artificiële Intelligentie, te zien in Tetem t/m 10 mei 2020.

 

Geef je kind(eren) op voor een van de workshops en laat hen deze techniek ervaren en onderzoeken. Uitdagend, inspirerend en leerzaam!

 

Deze gemeenten doen mee:

Almelo, Borne, Dinkelland, Enschede, Wierden, Hellendoorn, Hengelo, Hof van Twente, Losser, Oldenzaal, Rijssen-Holten, Tubbergen, Twenterand en Haaksbergen.  Zie bijlage voor data en tijdstippen van de workshops per gemeente.

 

Naast deze workshops vanuit het hightech programma zijn er bij verschillende maakplaatsen ook andere workshops tijdens de voorjaarsvakantie, zoals Cozmo, Zoutwaterauto’s, 3D pennen en Ozobot. Alle workshops, data, tijden en locaties staan op de website: https://tetem.nl/maakplaatsen/