Open Monumentendag: Escaperoom activiteiten in Borne

Na het succes van vorig jaar, organsieert de Heemkunde vereniging van Borne ook tijdens de Open Monumentendag van 2019 een Escaperoom. 
 
Afgelopen jaar werden de escaperooms ingericht in de oude kerktoren, het Bussemakerhuis, de synagoge en de wagenloods, dit jaar zijn er vijf plekken die bezocht kunnen worden.
In de herhaling gaan de synagoge, de wagenloods op de Meiershof en het Bussemakerhuis. Nieuwe locaties zijn Dorset en het Spanjaardgemaal aan de Piepersveldweg. Voor bewegwijzering wordt gezorgd voor mensen die niet precies weten waar zij moeten zijn. Er is geen verplichte route, de deelnemers mogen naar eigen keuze de escaperooms bezoeken. 
 
In de escaperooms staan dozen met vier tot vijf opdrachten en vragen die mensen moeten uit voeren. Dat kunnen kennisvragen zijn of woordzoekers of een rebus.  Als de vragen en opdrachten met goed gevolg worden afgerond, vinden zij op elke locatie een woord die samen als alle locaties zijn bezocht een zin vormen. Wie de zin goed heeft krijgt een kleine attentie. 

De gebouwen zijn op zaterdag 14 september 2019 van 12:00 uur tot 16:00 uur geopend.