Open Huis Kaliber in Almelo, Oldenzaal, Enschede en Tubbergen

Het jaar is al even begonnen, maar dat wil niet zeggen dat je niet nog kunt beginnen met een leuke cursus! In januari zet Kaliber haar deuren open. Probeer alle instrumenten uit, dans in de grote zaal, zing met ons mee, wees creatief en ontmoet de docenten. Dit is de perfecte gelegenheid om erachter te komen welke discipline jij leuk vindt!

Oldenzaal

11 januari, 13:00 – 15:00 uur
Kaliber, Sparstraat 152

Enschede

18 januari, 14:00 – 16:00 uur
Muziekkwartier, Willem Wilminkplein 1

Tubbergen

18 januari, 13:00 – 15:00 uur
De Delle, Hattinkstraat 4

Almelo

25 januari, 13:00 – 15:00 uur
Cultuurplein, Elisabethhof 2

Dansen
Bij Kaliber gaan elke dag de voetjes van de vloer! Dansen is niet alleen leuk, maar het verbetert ook je lenigheid, kracht, ritmegevoel en motoriek. Binnen het ruime dansaanbod van Kaliber is voor iedereen wat leuks te vinden. Zo zijn er lessen in modern jazzballet en impro choreo. Of probeer eens een yogales voor totale ontspanning.

Muziek
Drum je altijd op de tafel? Zing je graag onder de douche? Bij Kaliber krijg je de beste begeleiding om je muzikale talent te ontplooien. Van harp tot hoorn, van gitaarles tot DJ’ing: het kan allemaal!  En het wordt nog leuker: bij afname van een wekelijkse individuele instrumentale les of zangles is er de mogelijkheid om gratis deel te nemen aan een koor, ensemble, orkest of (big)band. De perfecte plek om wat je hebt geleerd in uitvoering te brengen!

Theater / Musical
Op een speelse manier toneel leren spelen, dat doe je in een theaterklas. Hoe beeld je iets uit? Hoe laat je zien dat je boos bent, of verdrietig? In de theaterklassen word je uitgedaagd om je de eigen fantasie te gebruiken. Ook biedt Kaliber musicallessen en kun je lessen theatersport volgen, waarin je wordt getraind in improvisatietechnieken en uitdagende theatersportgames speelt. Resultaat gegarandeerd!

Beeldend
Bij de cursussen schilderen en tekenen van Kaliber kun je helemaal voor kunst gaan. Ontdek nieuwe mogelijkheden en technieken onder begeleiding van een professionele kunstdocent. Hoe meng je bijvoorbeeld de juiste kleuren, hoe creëer je schaduw en diepte? Welke compositie zorgt ervoor dat jouw kunstwerk er nét even uitspringt? Of ga ruimtelijk aan het werk met keramiek of beeldhouwen. Wist je dat je bij Kaliber zelfs met het bijzondere materiaal glas kunt werken? Genoeg keuze om de kunstenaar in jou naar voren te laten komen!