Met de elektrokar door het Arboretum Poort Bulten in de Lutte

Arboretum Poort Bulten

Verstopt in de Lutte ligt het Arboretum Poort Bulten. Als je hier nog nooit geweest bent, moet je er zeker eens een kijkje gaan nemen. Want als je ergens boomtikkertje wilt doen dan kan dat natuurlijk in Arboretum Poort Bulten. Je vindt er maar liefst 1000 verschillende boomsoorten, verdeeld over 2500 exemplaren.

Meer dan 100 jaar geleden bedacht Textielfabrikant Gelderman dat hij een arboretum wilde aanleggen en hij gaf landschaparchitect Springer hiervoor opdracht. Later kwam er ook een poelenlandschap bij, hier legde men een zwerfstenenroute aan.

Alle kleuren van de regenboog

Met de elektrokar maak je een ronde door het Arboretum. Ideaal voor een uitje met opa en oma of met een invalide gezinslid. Vanuit je stoel geniet je in de lente en de zomer van de meest bijzondere kleurenpalletten: dieproze rododendrons, paarse lupinen, witte margrieten en gele lissen. Natuurlijk ontmoet je ook onze trots, de immense mammoetboom en laten we je bij de kwekerij zien hoe we zelf bomen kweken met onze eigen grondstoffen.

Kop koffie als afsluiting

De tocht duurt ongeveer een uur en ter afsluiting kun je genieten van een kop koffie of thee bij Schenkerij PoortBulten. Een kop koffie of thee is bij de prijs inbegrepen.

Informatie: