In de Museumfabriek draait het om creativiteit! Waar je in veel andere musea alleen mag kijken, doe je in de Museumfabriek echt mee en ga je zelf aan het werk. Dat kan het allerbeste in de Makerspace. 

De Makerspace

Makers van alle leeftijden kunnen experimenteren met de modernste mogelijkheden en machines, maar ook met eeuwenoude technieken en gereedschappen.

De Makerspace reserveren

In verband met alle maatregelen rondom het coronavirus vragen wij jou ook een tafel te reserveren voor de Makerspace. Zodat je op een verantwoorde manier aan de slag kunt gaan. Je kunt een tafel reserveren voor een half uur. Na die tijd wordt de tafel en alle materialen gedesinfecteerd door onze medewerkers. Daarna kan een ander gezelschap aan de slag. Vergeet dus niet te reserveren!

Iedere dag in de Makerspace

Er zijn heel veel activiteiten waaraan je op ieder moment van de dag kunt meedoen in de Makerspace. Hieronder vind je een overzicht.

- Maak je eigen langnek, leeftijd 6+

Een lange bewegende nek met een dierenkop is een indrukwekkend gezicht. Maak je eigen 'exoskelet' - met een mechanische nek die langer of korter wordt, doordat jij het aanstuurt. Bedenk een gave dierenkop die als hoofd dient. Breng het tot leven en wordt een kunstenaar!

De toegang tot de Museumfabriek bedraagt voor olwassenen: € 8,50;  Kinderen t/m 4 jaar: gratis; Kinderen vanaf 5 jaar t/m 17 jaar: € 6,50

Familiejaarkaart (max. 2 volwassenen en 3 kinderen, ook geldig in Rijksmuseum Twenthe) 2020: € 24,00  

Voor een aantal knutselpakketten betaal je een extra tarief. 

- Bibberbot, leeftijd 10+, €2

Een bibberbotje is een robotje dat zich voortbeweegt door te bibberen. Hoe jouw bibberbotje gaat bewegen, dat zal je niet van tevoren weten. Dat moet je uitproberen. En als je vindt dat jouw bibberbotje anders moet bewegen, dan verander je gewoon iets. Meer poten, of juist minder. Een staart, of juist geen staart. Of je verplaatst de batterij. Alles kan! Je zal zien dat het uiterlijk, dus hie het er uit ziet, uiteindelijk bepaalt hoe het Bibberbotje zich zal voortbewegen. Veel plezier!

 

- Wobblers maken, leeftijd 6+, €2

Kunstenaar Eibert Draisma bedacht de Wobbler, een gek apparaatje dat werkt op zonne-energie. Jij bedenkt als echte uitvinder/kunstenaar je eigen Wobbler-creatie. 

Reserveer hier je tafel.