Let op, het Gezinsommetje is nog tot en met de herfstvakantie te reserveren!

Lees ook de gastblog van Nicol Rolefes over dit arrangement

Gezinsommetje Deurningen

Dit gezinsommetje is een lokaal initiatief van Go-Kids Twente én drie horeca locaties. Je parkeert je auto bij het centraal in Twente gelegen Frans op den Bult. Dit truckersrestaurant heeft een grote parkeerplaats en ook diverse oplaadplekken voor elektrische fietsen. Het gezinsommetje eindigt ook weer op deze locatie. 

Het programma

Bij Frans op den Bult wacht je bij de receptie een warm welkom met koffie/thee en lekkernij en voor de kinderen een petfles drankje naar keuze én een zakje chips. Hier ontvang je ook een rugtasje, een routeboekje én een stempelkaart. Daarna vertrek je via een mooie route richting Landgoed Kaamps. De route is bijna geheel autoluw, wel zo veilig en prettig!

Bij Landgoed Kaamps wacht je dan de volgende stop. Ook hier staat wat lekkers voor zowel de volwassenen als de kinderen klaar. Op dit Landgoed vind je ook een belevingsboulevard bij de koeien, een kleine speeltuin, een landgoedwinkel én een kleine kinderboerderij. Een leuke omgeving om even op adem te komen. 

Hierna vervolg je je route via het dorp Deurningen. Centraal in het dorp gelegen vind je Pelles Eten & Drinken en Pelles IJs & Chocolade. Hier meld je je voor alweer wat lekkers voor zowel ouders als kinderen. Pelles heeft een groot terras en tevens een binnenspeeltuin voor als het weer mag. Bij mooi weer staat er regelmatig een springkussen klaar voor de kinderen en vanaf juni 2021 wordt er een gemeentelijk speeltuin geopend op het naastgelegen grasveld.

Als jullie hier uitgegeten en gedronken zijn vervolg je je toch weer via een landelijke route naar Frans op den Bult.

De lengte van het ommetje is circa 6 kilometer en voert deels over zandpaden. Het is echter wél mogelijk om de route met een kinderwagen dan wel loopfietsje te lopen.

Prijsinformatie

Volwassenen: € 12,50
Kids (2 t/m 12 jaar): € 4,95

Het gezinsommetje wordt vanaf vrijdag 30 april op alle dagen van de week aangeboden. Er is tevens een ´dorpsommetje Deurningen´ variant van 11 kilometer beschikbaar. Je kunt ze beide reserveren via onderstaande button. Heel veel plezier!

Reserveren kan hier!