Musea

Wist je dat er in Twente en de Achterhoek vele Musea zijn die erg geschikt zijn voor een bezoek met het hele gezin? Vaak organiseren ze tijdens de feestdagen en vakanties ook nog eens erg leuke activiteiten en workshops. Als je doorklikt naar het museum zie je ook de actuele agenda en aanbod.

Museum Buurtspoorweg

Breng een bezoek aan Museum Buurtspoorweg in Haaksbergen. 

Heb je wel eens in een echte Stroomtrein gezeten? Lekker hobbelend door een mooi stukje Twente. Heb je het geluid van een fluitende stoomtrein al eens in het echt gehoord? Benieuwd naar de sfeer van vroeger? En geïnteresseerd in oude locomotieven en wagons? 

>> Naar Museum Buurtspoorweg

 Oyfo Techniekmuseum

Oyfo Techniekmuseum

Ga op ontdekkingstocht door het nieuwe interactieve Techniekmuseum. In de oude fabriek van Hazemeijer onderzoek je wat techniek in ons leven betekent. Zie hoe onze wereld verandert door technologie. Kom alles te weten over stoommachines en smartphones. Over robots en kunst. Over energiebronnen en onze planeet. Kortom, alles over mens en techniek.

>> Naar Oyfo

De Museumfabriek

Leren en doen! Dat kan in de Museumfabriek in Enschede. Dit museum gaat over natuur en techniek, kunst en wetenschap, vroeger, oude en nieuwe dingen en machines. Tijdens de vakanties zijn er vaak veel leuke workshops en extra activiteiten.

>> Naar de Museumfabriek

NaturaDocet

Ga op ontdekkingstocht en verwonder je over de soortenrijkdom in de bijzondere collectie dieren in de Wonderkamers, vergaap je aan het geraamte van een mammoet, verbaas je over fossielen en geniet van de mooie parktuin met terras van het museum! Klauter over bomen, vang waterbeestjes, doe een speurtocht of ga lekker schommelen.

>> Naar NaturaDocet

Openluchtmuseum Ootmarsum 

Aan de rand van het historische stadje Ootmarsum is dit unieke openluchtmuseum te vinden. Op het grootste deel van het museumpark is te zien hoe de boeren vroeger leefden. Dicht bij de natuur, sober, zelfvoorzienend, eenvoudig en ambachtelijk. Onderwerpen zoals land bewerken, wonen, veeteelt, tradities, kleding, gereedschappen en vaardigheden zoals weven, spinnen, houtbewerking en smeden komen allemaal voorbij. Voor kinderen is er een leuke interactieve speurtocht met tablets!

>> Naar het Openluchtmuseum

Natuurmuseum Holterberg

Natuurmuseum Holterberg

Natuurmuseum Holterberg is één van de oudste en bekendste natuurmusea van Nederland.

Het museum is vermaard om zijn levensgrote diorama’s, die de bezoeker meevoeren van de Sallandse Heuvelrug naar de Wadden, de Veluwe en zelfs naar de Zwitserse Alpen.

Natuurmuseum Holterberg heeft één van de grootste collecties Europese diersoorten met meer dan 1000 dieren, van de grootste zangvogel van Nederland tot de enige Europese aap.

>> Naar Natuurmuseum

Nationaal Onderduikmuseum Aalten

Het Gelderse dorpje Aalten herbergde tijdens de Tweede Wereldoorlog de meeste onderduikers van Nederland. Het Nationaal Onderduikmuseum gaat daarover. Vanuit verschillende perspectieven wordt dat bijzondere feit toegelicht, bijvoorbeeld door de ogen van een Duitse soldaat. Door ruimtes als de keuken en Ortskammdantur krijgt de bezoeker een beeld van hoe de mensen tijdens de bezettingstijd leefden.

>> Naar museum

Brandweermuseum Rijssen

Ben je geïnteresseerd in de brandweer dan kun je in het Brandweermuseum Rijssen van alles bezichtigen wat met de brandweer te maken heeft. In het museum vind je artikelen die in de afgelopen jaren door Brandweerkorpsen over heel de wereld zijn gebruikt. Deze artikelen variëren van brandweerhelmen tot complete vooroorlogse brandweerwagens. helmen uit Japan, Zuid-Afrika, China enz. zijn slechts enkele voorbeelden. Wat ook leuk is van dit museum is dat je jezelf mag verkleden als brandweerman en mag blussen. Dus kom eens langs!

>> Naar het brandweermuseum

Brandweermuseum Borculo

In Borculo, het stadje gelegen in de Achterhoek, vind je één van de twee grootste brandweermusea in Nederland. Het museum herbergt een unieke verzameling. Hierdoor krijg je een zeer goed beeld van de brandbestrijding vanaf het allereerste begin tot aan het eind van de jaren zeventig. Super interessant!

>> Naar Borculo

Log In