Museum De Waag  

Brink 56, 7411 BV Deventer

  Museum De Waag

  Museum De Waag is gevestigd in één van de oudste waaggebouwen van Nederland. Het is een icoon van de stad, gelegen aan de Brink van Deventer. 

  Van 17 maart t/m 29 september 2019 is de expositie Deventer, Stad van de IJssel te zien bij Museum De Waag.

  Expositie: Deventer, Stad van de IJssel

  Maak een reis door de tijd in Museum De Waag en beleef de rijke historie van één van de oudste steden van Nederland. De tentoonstelling Deventer, Stad van de IJssel biedt een overzicht van belangrijke gebeurtenissen uit de geschiedenis van de stad. Van het moment dat de missionaris Lebuinus een kerkje stichtte aan de oevers van de IJssel tot de tijd van de industriële bloei van Deventer in de negentiende en twintigste eeuw. Ontmoet inspirerende inwoners die ieder op eigen wijze hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van de stad.

  Nieuwe IJsselvondsten in Museum De Waag

  Vanaf 3 september zijn er nieuwe, bijzondere IJsselvondsten te zien bij Museum De Waag. Deze vondsten zijn in de afgelopen decennia uit de IJssel verzameld. Ze geven een zeer divers beeld van het leven in de middeleeuwse stad Deventer en lopen uiteen van een koekstempel waarmee een zogenaamde Morendans op een koek kon worden gestempeld tot een Roncone, een wapen dat zich vanuit Italië in de 16de eeuw over Europa verspreidde. Niet alleen is er een overvloed aan fragmenten te zien in De Waag, maar ook het verhaal achter de meest bijzondere vondsten.

  Rondleidingen & Audiotour

  Museumbezoekers kunnen elke donderdag en zondag om 14.00 uur GRATIS deelnemen aan en rondleiding.

  Daarnaast is er een Nederlandstalige audiotour beschikbaar. Deze is GRATIS verkrijgbaar bij de servicebalie van de museumwinkel. Onze ervaring is, dat kinderen dit heel leuk vinden.

  Audiotour historische binnenstad met app 3Deventer

  Museum De Waag biedt naast de audiotour in het museum ook een audiotour aan door de binnenstad via de app 3Deventer.

  Deze app geeft een virtueel kijkje in het verleden én de toekomst van Deventer. Belangrijke historische gebouwen, zoals de stadsmuur of de Vikingwal, zijn door de eeuwen heen uit het straatbeeld verdwenen. Met 3Deventer komen deze weer tot leven en zijn ze te bekijken alsof de tijd heeft stilgestaan. Werp ook een blik in de toekomst van Deventer en ontdek hoe de stad over een aantal decennia van water en energie wordt voorzien en wat er gebeurt als de stad overvol raakt, vanaf historische hotpots in de stad óf thuis vanaf de bank.

  De app 3Deventer is gratis te downloaden in App Store of Google Play.

  Activiteiten Museum De Waag

  Houd voor activiteiten bij Museum De Waag de activiteitenpagina in de gaten.

  Blog Recreatieve keuzestress in Deventer

  In de zomer van 2018 hebben wij deze audiotour zelf gedaan, in combinatie met een bezoek aan Museum De Waag. Hoe leuk wij dit vonden, kun je lezen in de volgende blog: https://go-kids.nl/deventer-salland/blog/recreatieve-keuzestress-in-deventer

  Verwacht: Tentoonstelling BLIK

  Van 13 oktober 2019 t/m 1 maart 2020 is de tentoonstelling BLIK te zien bij Museum De Waag.

  Deventer is al honderd jaar een echte blikstad. De blikfabriek van Thomassen & Drijver is een begrip. Naast de geschiedenis vormt BLIK sowieso een veelzijdig onderwerp. De technische mogelijkheden van blik, de duurzaamheid (recycling), koken met producten uit blik, het design ervan, je kunt er van alles mee doen of over vertellen. Vanaf het najaar 2019 staat Museum De Waag bol van blik. Op alle etages zijn verrassende installaties en bijzondere blikvangers te zien.

  Adres

  • Adres: Brink 56
  • Stad:  Deventer
  • Land:  NL
  • Postcode:  7411 BV