Creatieve Werkplaats De Polakkers

Zwaluwenburg 4A, 7423 DS Deventer

Creatieve Werkplaats De Polakkers

Creatieve Werkplaats De Polakkers aan de Zwaluwenburg in Deventer is een grote ruimte met werkbanken, tafels, materiaal en gereedschap. Ook zijn er boeken om ideeën op te doen. Kinderen kunnen hier met hun eigen werkstuk aan de slag.

De drukkerij

In de drukkerij kun je linoleum combineren met schilderen en drukletters. Met verrassend eenvoudige druktechnieken behaal je mooie resultaten en het is leuk om te doen. Je kunt ermee stempelen, maar ook een kaart of een poster maken.

Beeldend werken

Een beeld maken? Ook dat kan! Je mag zelf kiezen of je dat van hout, klei, papier maché of restmateriaal maakt.

Het atelier

Je kunt ook schilderen bij de Creatieve Werkplaats. Schildersezels, papier en gouache zijn aanwezig. Maar vaak blijft het niet bij schilderen alleen…..

Timmeren

En last, but not least: Je kunt bij De Polakkers lekker timmeren en zagen. Je kunt van hout een eigen ontwerp maken, maar er zijn ook voorbeelden aanwezig die je na kunt maken.

Openingstijden

Dinsdag-, woensdag- en donderdagmiddag van 14.00-16.00 uur (voor kinderen vanaf 7 jaar).

Donderdagmiddag van 16.00-18.00 uur is speciaal bedoeld voor kinderen van 11 jaar en ouder.

Vrijwilligers

De organisatie is in handen van Joke Kuipers. Zij is ook bij de activiteiten aanwezig. Zij wordt daarbij geholpen door een vaste kern van vrijwilligers.

Officiële opening

De Creatieve Werkplaats De Polakkers is op 31 januari 2017 officieel geopend. Go-Kids Deventer Salland was erbij en heeft er een blog over geschreven!

De Creatieve Werkplaats is gesloten in week 49 en 52 (2019), en in week 1 (2020).