Skateboard lessen

Ben jij benieuwd hoe het voelt om te skateboarden? Of wil je graag nieuwe tricks leren? Burnside biedt lessen aan voor alle skateboarders vanaf 6 jaar. Open lessen of in vaste groepen een reeks volgen? Het kan allemaal bij Burnside Skateboardschool!

Beginner, gevorderde, jong, oud, jongen, meisje, talent of heb je net wat extra aandacht nodig? In Burnside Skatepark leer je skateboarden op je eigen tempo door ervaren skateboard leraren. Je bent altijd welkom! ☺

Lijkt het je ook leuk om een skateboard kinderfeestje te geven, een privé les te volgen of toch met een hele groep een workshop? Bekijk het hele lesaanbod van Burnside!

Dus meld je snel aan voor de lessenserie, neem een Proefles of kom eerst eens kijken in het skatepark. Burnside is 7 dagen per week open!

Lesmogelijkheden

  • Proef-/Open lessen beginners: Woensdagmiddag van 16.00 tot 17.00 uur
  • Proef-/Open lessen gevorderden: Woensdagmiddag van 17.00 tot 18.00 uur
  • Lessenserie beginners: Zaterdagochtend van 10.00 tot 11.00 uur
  • Lessenserie gevorderden: Zaterdagochtend van 11.00 tot 12.00 uur
  • 12+ lessen: Vrijdagmiddag van 16.00 tot 17.00 uur
  • Lessen voor volwassenen, beginners/gevorderden: Vrijdagavond van 19.00 tot 20.00 uur

Proef-/Open lessen (woensdag)

Wil je erachter komen of skateboarden iets voor jou is of zou je af en toe een les willen volgen? Dan zijn de proef-/open lessen op woensdag perfect! De leraren van Burnside leren je stapsgewijs de basishouding, steppen/sturen/remmen, indroppen, echte tricks, vallen, opstaan en weer doorgaan. Ook als je nieuwe tricks wilt leren of toe bent aan meer uitdaging zijn er lessen voor jou! Tijdens de lessen voor gevorderden worden tricks als shove-its, kickflips, de eerste grinds en tricks in de quaterpipe behandeld, maar ook mag je hier zelf aangeven hoe jij je trukendoos wilt uitbreiden. Samen met de leraar ga je kijken welke tricks het beste bij jou passen.

Lessenseries (zaterdag)

Regelmatig start er weer een nieuwe skateboard lessenserie: 6x les op zaterdagochtend. Hierbij worden de deelnemers ingedeeld op niveau. Elke week ga je een stapje verder en door met de oefeningen waar de laatste les mee afgesloten is. Na afloop van de les mag je lekker de hele dag vrij blijven rollen!

Het voordeel van een lessenserie is, dat je in een vaste groep 6 weken les krijgt. Daarnaast is het park tijdens deze lessen nog gesloten voor andere bezoekers. Je hebt als deelnemers dus een heel leeg skatepark, waar je op je eigen tempo nieuwe tricks kunnen leren.

De exacte data wordt per lessenserie bekend gemaakt (zie ook de Go-Kids agenda).

Het is mogelijk om tegen een meerprijs gedurende de lesperiode (6 weken) ONBEPERKT gebruik te maken van het skatepark. Het grote voordeel hiervan is, dat je op je eigen gewenste tijden de behandelde oefeningen onder de knie kan krijgen in het skatepark.

Kijk voor de precieze data van een serie op de website van Burnside of mail naar skatepark@burnside.nl.

Privélessen

Bij een privéles word je door een skateboard leraar één op één begeleid in plaats van in een groep. Tijdens deze les krijg je intensiever les. Deze is speciaal toegespitst op jouw niveau, waardoor je snel een goede basis kan leggen of sneller nieuwe tricks onder de knie kan krijgen. Lukt die ene trick nog niet en blijf je er maar mee stoeien? Neem een privé les en krijg de juiste tips die jij nou nét nodig hebt!

12+ lessen

Ook voor de leeftijdscategorie 12-17 jaar komen er steeds meer aanmeldingen. Voor deze groep biedt Burnside speciale skateboardlessen op vrijdagmiddag van 16.00 – 17.00 uur.

Lessen voor volwassenen

Steeds vaker wordt de vraag gesteld, of er ook skateboard lessen voor 'ouderen' zijn... Ja! 😉 Heb je vroeger geskateboard en wil je er weer eens opstappen om lekker te cruzen? Dan is dit je kans om controle over je board terug te krijgen. Ook voor beginners die nog nooit op een skateboard hebben gestaan, is plek. Op een rustige wijze leer je de basistechnieken. Leuk om alleen of samen met een vriend(in) aan te beginnen!