Vakantie in het vertrouwde Tuinesië!

Heeft deze zomer het corona virus roet in het eten gegooid voor jullie vakantie? Zouden jullie eigenlijk naar een toffe plek gaan, maar kan dit helaas dit jaar niet doorgaan? Maak dan nu je tuin helemaal zomerready en vier vakantie in je eigen tuin. Met deze leuke tips maak je er alsnog een onvergetelijke en relaxte vakantie van. Leuke bijkomstigheid: je kunt de heenreis zo lang maken als je zelf wilt én je hebt gegarandeerd een ligbedje! Ideaal! 

1. Maak Tuinesië!

Eigenlijk heb je niet veel nodig voor een tuinvakantie, maar om toch dat heerlijke vakantiegevoel te krijgen, kun je je tuin natuurlijk wel een beetje opleuken! Zet als eerste natuurlijk een tent neer, matjes, slaapzakken, kussens erin en klaar ben je! Voor extra sfeer kun je natuurlijk ook denken aan een hangmat, sfeerverlichting, kaarsjes, een korf, opblaas palmbomen en natuurlijk een BBQ!

2. Pak de auto in en rij een rondje

Wil je echt hét ultieme vakantie gevoel? Dan hoort inpakken van de auto daar natuurlijk bij! Gelukkig hoef je niet alles in te pakken, want de tenten heb je al klaar gezet ;). Stop bij wat tankstations, haal een ijsje, maak een eigen landkaart met als eindbestemming: Tuinesië! Aangekomen? Dan moeten jullie natuurlijk wel hééél verrast reageren. Extra tip: gaan meer gezinnen die jullie kennen naar Tuinesië? Dan kun je natuurlijk ook elkaars tuin vakantie klaar maken. Spreek met elkaar een budget af, neem elkaars wensen door en beginnen maar!

playback show Go-Kids

3. Bonte avond / playbackshow

Ja hoor, daar heb je 'm dan... de playbackshow! Daar doen jullie als gezin natuurlijk aan mee ;) Studeer apart of in duo's een act in en laat deze aan elkaar zien tijdens de bonte avond. Je kunt deze show bijvoorbeeld combineren met de BBQ (tip 4) of de cocktailbar (tip 7). Persoonlijk zou ik tip 7 behoorlijk nodig hebben.

4. BBQ & Friends

Heb je vrienden in de buurt wonen? Mooi! Laat ze een middagje komen relaxen in jullie eigen gemaakte relaxte vakantiebestemming! BBQ aan, spelletjes uit de kast en genieten maar! Tip voor papa's: wil je écht lekker shinen achter de BBQ? Maak dan overheerlijke burgers uit dit burgerboek. Wedden dat je voor altijd mag BBQ'en! 

5. Zwem & verkoel

Blaas een tof zwembad op (of liever.. pomp hem op), water er in, klap je strandstoel uit en genieten maar! Kindjes lekker spetteren in het water en jij heerlijk in die strandstoel. Dat klinkt toch als het ultieme vakantie gevoel? Extra vakantie gevoel: Je hoeft niet je handdoek al een avond van te voren op dat bedje te gooien om een plekje te hebben, want hé, jullie zijn de enige gasten. Frey vindt het trouwens onwijs leuk om de glijbaan in het badje te zetten. Zo zoeft hij de hele dag lekker van de glijbaan en staan wij de hele dag bij de cocktailbar (ehhh, sapbar natuurlijk).

6. Waterspelletjes

Yes! Is het warm? Mooi! Speel dan deze toffe waterspelletjes met je kids! 

7. Maak een sapbar en voor de papa's en mama's een cocktailbar

Maak in je tuin een sapbar voor de kids en voor jullie zelf een overheerlijke cocktailbar. Zet leuke glazen neer, leuke rietjes in het glas, shake je cocktail en genieten maar. Oh en hé, jullie vakantie is all inclusive, dus je mag zoveel bestellen als je zelf wilt. Klein dingetje: je moet het na je bestelling wel zelf maken..

limonade tap voor tuinvakantie Go-Kids >> Limonadetap voor de kids!


8 . Huur een toffe tent

Je hebt bijvoorbeeld Festipi die hele toffe tipi tenten verhuurd voor een onvergetelijke vakantie! Je kunt in zo'n tent gemakkelijk met het hele gezin vertoeven. 

9. Een dag (of langer, het liefst natuurlijk de hélé vakantie) geen mobiel of laptop

Het lijkt een hele opgave geen telefoon of laptop, maar echt geloof me, het is zo heerlijk! Even geen werk, geen sociaal media, alleen jullie als gezin echt even samen. Ben je één met je mobiel? En vind je het lastig om 'm weg te leggen? Ik snap dat helemaal! Voor ons telefoonverslaafde is er nu een handige functie bij je het kopje 'schermtijd'. Hier kun je instellen hoeveel tijd je maximaal bepaalde apps open mag hebben. Handig toch?

10. Ga uit eten

Op Go-Kids kun je in iedere provincie een handig overzicht vinden van kindvriendelijke restaurants. Dit zijn restaurants met een kindermenu, speelhoek, binnen of buitenspeeltuin. Ideaal dus! Bekijk hier het aanbod met kindvriendelijke restaurants op de Veluwe en hier het aanbod van de Stedendriehoek. 

11. Picknicken in je tuin of omgeving

Bereid allemaal iets lekkers voor, leg een picknickkleed neer en smullen maar! Ook leuk om in plaats van in Tuinesië te picknicken om eens de natuur van Tuinesië te ontdekken en daar een kleedje uit te rollen.

12. Vergeet de insecten niet

Helaas zijn er in Tuinesië ook een heleboel vervelende muggen, dus vergeet vooral de muggenspray niet mee te nemen!

13. (Her)ontdek je provincie

Nederland heeft onwijs veel toffe uitjes voor gezinnen! Op Go-Kids vind je veel leuke plekjes om naar toe te gaan met je kids. Bij Go-Kids vind je naast grotere parken ook kleine 'ruwe diamanten' die absoluut de moeite waard zijn om te ontdekken of te herontdekken. Bekijk hier het overzicht van de Veluwe en hier het overzicht van de Stedendriehoek.

14. Woningruil

Lukt het jullie niet om te relaxen in je eigen tuin? Dan kun je er ook voor kiezen om een woningruil te doen met vrienden! Wellicht ergens aan de andere kant van Nederland of dichtbij! Hou je niet van troep in je huis? Zet dan een DIXI neer en geef je gasten alleen toegang tot je tuin. Gewoon een tip van een moeder aan andere ouders die ook niet van troep houden. ;)

Ik wens jullie een hele fijne en onvergetelijke vakantie!

 

Liefs,
Lisanne

 

Lees ook:

* Hét leukste buitenspeelgoed vind je natuurlijk bij Go Kids!

* De leukste waterspelletjes bij warm weer 

* Spetter Spater lekker in het water

* 10 redenen waarom de Veluwe de ideale vakantie bestemming is!


Deze blog bevat hier en daar affiliate links. Dat betekent dat wanneer jij via een link uit mijn blog naar een webshop gaat en daar iets koopt, ik daarvoor een kleine commissie krijg. Dat kost jou niks extra's en je helpt mij ermee🧡