Bij Go-Kids.nl zijn we altijd op zoek naar de leukste uitjes voor jou en je gezin. Ben je op zoek naar een leuk uitje in Limburg? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!

Deze leuke tips zijn handig tijdens een vakantie, weekendje weg of een gezellig dagje uit. Op onze site is Noord & Midden Limburg, met steden als Venlo, Venray, Roermond en Weert, vertegenwoordigd, maar ook voor Zuid Limburg, met steden als Valkenburg en Maastricht, staan een aantal leuke uitjes op onze site.

Spelen!

In Limburg zijn genoeg plekken om een dagje heerlijk te spelen, binnen en/of buiten. Ik heb er een aantal voor je op een rijtje gezet!

 1. Jump XL in Horst opent haar deuren per 1 juli ook weer! Hoe fijn is dat! Hier kan weer naar hartelust gesprongen en gejumped worden. Naast jumpen kun je hier ook bowlen en indoor Soccer spelen.
 2. Bij BoeBaDoe Farm in Beringe kunnen de kinderen genieten van een boel lieve dieren in de kinderboerderij, het maisdoolhof, een grote speelweide én natuurlijk van een lekker ijsje!
 3. Ballorig heeft een drietal vestigingen in Limburg; in Venlo, Roermond en Sittard. Hier kunnen de kinderen zich heerlijk uitleven. 
 4. Bij Avonturenpark Valdeludo in Echt is elke dag eigenlijk gewoon een feest! Er is zóveel te doen en te beleven, dat je niet uitgespeeld raakt.
 5. Bij Speeltuin Klein Zwitserland in Tegelen kunnen de kinderen zich uren vermaken in de schaduwrijke speeltuin. 
 6. Bij themapark Sprookjesbos in Valkenburg kun je onder andere genieten van, je raadt het al; sprookjes! Super leuk voor de kleinere onder ons! 

Meer toffe uitjes in Limburg vind je hier!

Zwemmen met kinderen

In de zomer is het natuurlijk heerlijk om een dagje (of 2, 3) te gaan zwemmen! In Limburg zijn een aantal supergave zwembaden te vinden!

 1. Familiebad de Bosberg in Swalmen is een heerlijke plek om een dagje te gaan zwemmen. Voor de kleintjes is er een apart peuter- en kleuterbad en de groteren kunnen zich wagen op de 50 meter lange glijbaan!
 2. BillyBird Drakenrijk in Reuver is een feest voor iedereen. Wandelen door het Drakenbos, natuurlijk zwemmen, springen op het mega springkussen, en er is nog veel meer te doen!
 3. Zwembad de Ijzeren Man is er één voor durfals....Tenminste... Durf jij te springen van een springplank van 3 meter?? Natuurlijk is er voor de kleinere kinderen ook genoeg te beleven bij de Ijzeren Man in Weert.
 4. In Gulpen vind je Subtropisch Zwembad Mosaqua. Dit superleuke zwembad heeft een golfslagbad, een stroomversnelling en nog veel meer leuks!

Leuke musea voor en met kinderen

Limburg heeft een aantal verschillende musea die een bezoekje zéker meer dan waard zijn! 

 1. Wat dacht je van Museum de Locht in Melderslo?! Museum de Locht in Melderslo gaat over het leven van vroeger op het platteland van Noord-Limburg. In dit historisch museum kun je zien hoe men vroeger leefde, woonde en werkte in deze regio. Regelmatig worden er leuke activiteiten voor de kinderen georganiseerd. 
 2. Bij het Limburgs Museum in Venlo is altijd iets te doen! Het Limburgs Museum is een museum dat een uitje is voor het hele gezin, bij goed én bij slecht weer, zinvol ingevuld, voor iedereen, met veel interactie en er is of gebeurt altijd weer iets.
 3. Bij de Kasteelruïne in Valkenburg kun je zien en beleven hoe de ridders vroeger hebben geleefd! Hoe cool is dat!?
 4. Het Columbus Earth Center in Kerkrade staat in het teken van de aarde. Reis mee met Columbus!
 5. De Expore Zone van het Continium Explore Center, ook in Kerkrade, is volledig vernieuwd! Hier valt genoeg te beleven en te zien!!

Pretparken en dierentuinen!

Willen jullie een dagje naar een dierentuin of een pretpark? Ook dat heeft Limburg!

 1. Hét pretpark van Limburg is natuurlijk attractiepark Toverland in Sevenum. Hier valt zoveel te beleven en te zien! De leukste achtbanen, wildwaterbanen en meer vind je hier! Toverland heeft meer dan 30 binnen- en buitenattracties!
 2. Pretpark de Valkenier zit in Valkenburg en ook hier is enorm veel te doen! Een blotevoetenpad, amusementenhal, waterglijbaan en nog veel meer! 
 3. Wel 150 verschillende soorten dieren kom je tegen bij Gaia ZOO in Kerkrade! Deze prachtige dierentuin is al meerdere keren uitgeroepen tot "Leukste uitje van Nederland" door de ANWB. 
 4. Kasteelpark Born in Born heeft het allemaal! Dieren, mooie tuinen én een speeltuin. Wat wil een mens nog meer!? Dat wordt genieten!

 

Ik wens jullie heel veel plezier!!

 

Log In