Herfstvakantie tips

Top 10 voordelige Herfstuitjes 2023

Van de zomer hebben we al blog gemaakt met voordelige, goedkope en gratis uitjes in de zomervakatie. Veel van deze tips kan je ook in de herfstvakantie gewoon gebruiken. Daarnaast zijn we deze zomer met het jeugdvakantiepaspoort op pad geweest, deze tips geleden van ook met de Rotterdampas, dus lees daarin ook voor al onze tips.

Lees hieronder verder voor onze voordelige/ gratis Herfstvakantie tips 2023. Benieuwd naar alle herfst tips? Lees dan hier verder!

Lees verder na deze tips

Dit vind je misschien ook interessant

Museon- Omniversum in Den Haag
Meer weten

Museon- Omniversum in Den Haag

Stadhouderslaan 37, Den Haag

Verken de fascinerende wereld van wetenschap en technologie bij Museon- Omniversum in Den Haag Omniv... bekijk

 
Mariniersmuseum Rotterdam
Meer weten

Mariniersmuseum Rotterdam

Wijnhaven 7-13, Rotterdam

Kom met de kids naar het Mariniersmuseum in Rotterdam! Stap binnen in de wereld van het Korps Marini... bekijk

 
Kindermuseum Villa Zebra
Meer weten

Kindermuseum Villa Zebra

Stieltjesstraat 21, Rotterdam

Een museum voor het hele gezin! Dat is nog eens een goede plek voor een leuk gezinsuitje. Villa Zebr... bekijk

 

10 tips voor een toffe voordelige en gratis herfstvakantie 

Het is bijna herfstvakantie en de kids hebben vrij van school. Wat gaan jullie doen in de vakantie? Wij hebben een aantal tips voor je verzameld. Lees onze 10 tips voor een toffe coronaproof herfstvakantie.

Tip 1 Wandel een kabouterpad (voordelig)

Loop met de kinderen een van de leuke kabouterpaden in de regio. In de herfst ziet het bos er heel anders uit en de kinderen kunnen mooie herfst schatten zoals bladeren, eikels en kastanjes van de grond oprapen en meenemen. Op de site hebben we nu twee kabouterpaden verzameld. Het kabouterpad bij Rhoon en het kabouterpad de Hoeksche Waard. Missen we nog een kabouterpad? We horen graag jullie tips. Je kan het mailen naar rotterdam@go-kids.nl Bekijk hier nog meer leuke wandeltips.

Tip 2 Ga op zoek naar paddenstoelen met de kinderen (gratis)

In deze tijd van het jaar zie je overal paddenstoelen. Maak een mooie herfstwandeling met de kinderen in een van de bossen en zoek samen welke paddenstoelen er allemaal zijn. Als je met de kinderen in de herfst bossen op zoek gaat naar padenstoelen in het handig om een paddenstoelen zoekkaart mee te nemen (bij het IVN kun deze bestellen). Verder is het handig om een loepje mee te nemen om de paddenstoelen van dichtbij te bekijken en ook een spiegeltje is handig zo kun je ook de onder het hoedje van de paddenstoel kijken. Bekijk hier een overzicht van de bossen hier in de buurt

Tip 3 Koken met herfstschatten (gratis)

Hebben jullie wel eens gepofte kastanjes gegeten? Of zou je wel eens eikeltjessoep willen maken? Hieronder het recept van eikeltjeskoffie uit het boek: Alle kinderen naar buiten . We hebben het boek zelf en is hier een grote hit

Eikeltjeskoffie of eikeltjesbrood

Doe 500 gram eikels, zonder hoedje en steeltje, in een pan. Zet de (koeken)pan op een laag vuur met deksel en roer om de paar minuten. De eikels gaan nu gaar stoven. Ze barsten open en de schillen laten los. Vis de schillen uit de pan. Wacht tot de eikels zacht en bruin tot bruinzwart zijn. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen. Stamp de eikels fijn met een vijzel tot een poeder. Met dit poeder kun je koffie maken. Giet kokend water over het poeder en klaar in de koffie. NB Eikeltjeskoffie bevat geen cafeïne. Je kunt het poeder ook mengen met bloem en er broodjes mee bakken. NB Let op dat je de eikels nooit rauw eet. Dan zit er tannine in wat giftig is.

Tip 4 Maak een herfst schatkist (gratis)

Voor je met de kinderen de natuur in gaat maken jullie een schatkist van bijvoorbeeld een eierdoos. Vooraf versieren de kids deze doos met 12 herfstafbeeldingen uit boekjes en tijdschriften. (één afbeelding voor elk eierbakje). (Bijvoorbeeld een eikel, een kastanje, een takje, een beukennootje, een groen blad, een geel blad, een rood blad, wat mos, wat zand, een dennenappel, een veertje.) Tijdens jullie boswandeling laat je de kinderen zoeken naar de afbeeldingen die ze op de doos geplakt hebben. Steeds als ze iets gevonden hebben mogen ze het in de schatkist stoppen. Heb je inspiratie nodig? Gebruik dan de Go-Kids natuurbingo plaatjes voor op de schatkist, KIJK HIER

Tip 5 Kinderactiviteiten van OERRR of het IVN (voordelig) 

Deze herfstvakantie organiseert OERRR een aantal leuke kinderactiviteiten op natuureiland Tiengemeten. Ook kunnen kinderen in Rotterdam, Dordrecht of Schiedam meedoen met IVN natuur activiteiten.

Tip 6 Laat de kids lekker spelen (voordelig) 

Er is zoveel te spelen, kinderen vinden het ook echt heel fijn om gewoon lekker te spelen, in de speeltuin om de hoek, een speeltuin iets verder weg of een speeltuin onderweg overal is een avontuur te beleven. Bekijk hier ons overzicht met goedkope en gratis speeltuinen in Rotterdam en omgeving.

Speeltuinen in Rotterdam en omgeving

Tip 7 Speeltuinen trip op Goeree- Overflakkee (gratis)

Wil je een echte speeltuinen roadtrip over het prachtige Goeree- Overflakke? Niet alleen super leuk voor de kinderen maar ook voor de ouders heel erg leuk om te doen. Neem wat lekkers mee voor onderweg en je kunt je de hele dag vermaken! Lees hier verder!

Natuurspeeltuinen Goeree- Overflakkee

Tip 8 Lekker uitwaaien op het Strand (gratis)

Het Strand is heerlijk, zeker ook in de herfst en er zijn zoveel mooie stranden in onze regio! Bekijk hier waar je deze herfstvakantie allemaal naar toe kunt gaan. Je kunt natuurlijk naar een strand waar de kids lekker kunnen spelen op het strand, soms staan er speeltoestellen en soms zijn er kindvriendelijke strandtenten. Lees dus verder in ons overzicht.

Speeltoestel strand

Tip 9 Nog meer buitenspelen (gratis)

Speeltuinen zijn natuurlijk geweldig, maar wist je dat we in de regio ook heel veel mooie natuurspeeltuinen hebben?  Ze zijn overal te vinden, kijk voor inspiratie in ons overzicht. Is een natuurspeeltuin nog iets te uitdagend? Dan is dit overzicht met kinderboerderijen misschien meer voor jullie

Speeldernis

Tip 10 Vakantie agenda van dag tot dag

In de Go-Kids agenda zie je van dag tot dag wat er te doen is voor kinderen in de regio. En houd hem in de gaten want we vullen hem steeds aan! Ga hier naar de Go-Kids regio Rotterdam agenda

Wij wensen iedereen een heerlijke herfstvakantie!

Go-Kids Rotterdam Herfstvakantie 2023

 

 

Log In