Ontdek de Natuurspeeltuinen van Goeree-Overflakkee

Natuurspeeltuinen: een plek waar kinderen hun creativiteit de vrije loop kunnen laten gaan, sociale vaardigheden kunnen ontwikkelen en vooral plezier kunnen hebben. Maar wat als speeltuinen niet alleen leuk zijn, maar ook nog eens een sterke band met de natuur bevorderen? Welkom in de betoverende wereld van natuurspeeltuinen op Goeree-Overflakkee, waar kinderen worden aangemoedigd om te verkennen, te ontdekken en te spelen in harmonie met de prachtige omgeving.

De speeltuinen die wij hebben bezocht zijn:

Natuurspeeltuin Buurtenplaets - Ooltgensplaat
Natuurspeelplaats Atlantia Middelharnis
Speeltuin Hernesseroord Middelharnis
Natuurspeeltuin Stellendam
Speeltuin Havenhoofd
Speeltuin de Flipjes Ouddorp
Binnenspeeltuin de Klepperstee
Binnenspeeltuin Ouddorp Duin

Lees verder na deze tips

Dit vind je misschien ook interessant

Een dagje uit naar Center Parcs Port Zélande
Meer weten

Een dagje uit naar Center Parcs Port Zélande

Port Zélande 2, Ouddorp

Dé plek voor een te gek dagje uit met kinderen; Center Parcs Port Zélande Degenen die ooit hebben ov... bekijk

 
Ontdek Goeree Overflakkee met kids
Meer weten

Ontdek Goeree Overflakkee met kids

Bosweg 2, Ouddorp

Ontdek Goeree-Overflakkee met het gezin Ontdek de perfecte bestemming, dagjes weg en uitjes voor gez... bekijk

 
Gezinsuitje in de buitenlucht - Zeeland Buitenland
Meer weten

Gezinsuitje in de buitenlucht - Zeeland Buitenland

Middelplaat 6, Ouddorp

Gezinsuitje: met de kinderen de buitenlucht in - Zeeland Buitenland. Aan de oevers van het Greveling... bekijk

 

Natuurspeeltuinen en binnenspeeltuinen op Goeree-Overflakkee

In een tijdperk waarin schermen en digitale apparaten de aandacht van kinderen opeisen, vormen natuurspeeltuinen een welkome afwisseling. Deze unieke speelplekken combineren traditioneel spelen met de mooie dingen van de natuur. Van plastic glijbanen en metalen klimrekken tot aan boomstammen om over te balanceren, waterpartijen om dammen te bouwen en modderige plekken om te graven je vindt het allemaal op Goeree Overflakkee. Dit soort speelomgevingen daagt kinderen uit om hun zintuigen te gebruiken, hun verbeelding te prikkelen en in contact te komen met de natuurlijke wereld om hen heen.

Een speeltuinen avontuur op Goeree- Overflakkee

Goeree-Overflakkee: Een Paradijs voor speeltuinen

Goeree-Overflakkee, een prachtig eiland gelegen in de provincie Zuid-Holland, is een ware schat voor liefhebbers van natuurspeeltuinen. Met zijn uitgestrekte landschappen, rijke biodiversiteit en nabijheid van water, vormt dit eiland de ideale achtergrond voor speeltuinen die naadloos opgaan in de omgeving.
Wij hebben al deze speeltuinen in 1 dag bezocht als een soort van roadtrip, super leuk om te doen en een leuke dagtrip op Goeree- Overflakkee. Wij zijn eerst naar Natuurspeeltuin de Buurtplaets in Ooltgensplaat gereden en zijn via de andere speeltuinen geëindigd in Ouddorp Duin. Onderweg en bij de speeltuinen zijn er genoeg leuke adresjes om iets te eten en te drinken. Het is natuurlijk ook leuk om zelf wat eten en drinken mee te nemen en te gaan picknicken.

1. Natuurspeeltuin De Buurtplaets - Ooltgensplaat
Wij vonden dit een verrassende speeltuin, voor ons het was best een eindje rijden maar zeker de moeite waard. Je kunt hier lekker zitten, er is een horeca gelegenheid aan de overkant. Je hebt een mooi uitzicht en de speeltuin is gelegen naast de Galathese Haven. De kinderen kunnen hier glijden, klimmen, klauteren, en natuurlijk zich vermaken in de natuur. Kijken welke diertjes er in het water leven, bloemen onderzoeken en nog veel meer. Lees hier meer.

Natuurspeeltuin Ooltgensplaat      Natuurspeeltuin Ooltgensplaat

2. Natuurspeeltuin Atlantia -Middelharnis
Onze tweede stop was Natuurspeeltuin Atlantia. Deze speeltuin is wat lastiger te vinden. Je kunt hier niet naast parkeren en je zit hem ook niet meteen liggen. Als je aan komt wordt je door Google over de dijk gestuurd. Terwijl als je naar horecapunt T Hoad loopt dan kan je over het strandje naar deze natuurspeeltuin. Wat meteen echt een leuke optie is want je kunt hier de natuurspeeltuin combineren met het bezoek aan het strand. Zelf terwijl je op het strand ligt, zouden de kinderen hier naar deze toffe speeltuin toe kunnen. In deze speeltuin hebben ze geen speeltoestellen maar wel een parcours over wat en door struiken. Heel erg leuk en zeker om te combineren met het strand. Lees hier meer.

Atlantia natuurspeeltuin       Natuurspeeltuin Middelharnis

3. Natuurspeeltuin Hernesseroord- Middelharnis
De volgende stop is Natuurspeeltuin Hernesseroord hier ben je vanuit Natuurspeeltuin Atlantia binnen 10 minuten. Als je net bij Atlantia bent geweest is dit wat minder een natuurspeeltuin omdat er minder natuur is. Met aangrenzend een eetgelegenheid is dit wel een top locatie om even lekker te gaan zitten en de kinderen te laten spelen. Naast de speeltuin is hier meer op het terrein te doen, er is bijvoorbeeld ook een kinderboerderij. De speeltuin ziet er mooi verzorgd uit en heeft leuke speelelementen. Een hele leuke speeltuin, ook zeker een bezoekje waard. Lees hier meer.
Natuurspeeltuin Middelharnis         Natuurspeeltuin middelharnis

4. Natuurspeeltuin Stellendam
Deze natuurspeeltuin vonden wij ook echt een verrassing. Je parkeert je auto namelijk in een woonwijk en dan loop je tussen de huizen door naar de speeltuin. Je ziet hem ook wel meteen liggen. Dit is ook weer een prachtige natuurspeeltuin met leuke speelelementen en veel variatie. Onze kids wilden meteen alles proberen van de kabelbaan tot de familieschommel alles werd geprobeerd. Dit is een super leuke locatie voor een picknick. Dus mocht je willen picknicken, stop vooral hier even. Neem wel een kleed met want er staan niet veel bankjes. Lees hier meer.
Natuurspeeltuin Stellendam       Natuurspeeltuin Stellendam

5. Natuurspeeltuin Havenhoofd
Onze volgende stop was Natuurspeeltuin Havenhoofd, deze staat als natuurspeeltuin op Google maar bij aankomst konden wij geen natuurspeeltuin vinden. Er is wel een mooi wandelgebied iets verder op maar dit hebben wij overgeslagen. We wisten dat er nog een aantal toffe speeltuinen op de lijst stonden dus zijn we verder gereden. Mocht je nu toch tijd nemen om het wandelgebied in te gaan, dan ben ik natuurlijk heel benieuwd naar je ervaring.

6. Speeltuin De Flipjes
Verscholen tussen het groen van Ouddorp ligt speeltuin De Flipjes. Deze betoverende speelplek is . Met een kabelbaan die door het bos glijdt, een klauterparcours tussen de bomen en een waterpomp waarmee kleine ingenieurs waterbanen kunnen creëren, is deze speeltuin een oase van plezier en avontuur. Als je denkt aan een echte speeltuin dan zie je De Flipjes, in deze speeltuin hebben de kinderen urenlang speelplezier. Wij kenden deze speeltuin al dus hebben we hier meer een korte maar leuke stop gehad. Lees hier meer.

7. Binnenspeeltuin De Klepperstee
Ook De Klepperstee kenden wij al maar de binnenspeeltuin is vrij nieuw en wij vinden De Klepperstee een prettige plek om te zijn. Dus zijn we eerst gaan zitten bij Bistro Skal, naast de binnenspeeltuin en terwijl op het terras zaten hebben de kinderen zich prima vermaakt in zowel de binnen- als buitenspeeltuin. En als dan de bitterballen op tafel staan dan zijn de kinderen zo weer terug op het terras :). Een bezoekje aan de Klepperstee is zeker een aanrader. Lees hier meer.
Binnenspeeltuin De Klepperstee     De klepperstee Ouddorp binnenspeeltuin

8. Binnenspeeltuin Ouddorp Duin
Dan onze laatste stop, aan de overkant bij de Klepperstee ligt Ouddorp Duin, nog zo'n plek waar wij graag komen. Hier hebben ze naast een geweldige natuurspeeltuin ook een binnenspeeltuin. Dus met zowel mooi slecht weer kunnen de kinderen hier fijn spelen. En er is natuurlijk meer want je kunt hier ook iets eten en drinken, een lekker ijsje eten en zelfs je boodschappen doen. Wij kunnen ons hier uren vermaken! Niet voor niets dus het eind punt van onze roadtrip over Goeree- Overflakkee. Lees hier meer.

Binnenspeeltuin Goeree Overflakkee     Natuurspeeltuin Ouddorp Duin

De natuurspeeltuinen op Goeree-Overflakkee vormen een uitnodiging aan kinderen - en ook aan volwassenen - om de prachtige natuur te ontdekken. Terwijl kinderen klauteren over boomstammen, modderige avonturen beleven en in het water spelen, ontwikkelen ze niet alleen waardevolle vaardigheden, maar leren ook veel over de natuur. Beleef een dag vol ontdekken, spelen en plezier op Goeree- Overflakkee. Lees hier meer over kindvriendelijke uitjes op Goeree-Overflakkee

Natuurspeeltuinen Goeree Overflakkee

 

Log In