Zomervakantie!!! Na de bijzondere thuiswerktijd en het thuisscholen van mijn dochter was ik daar meer als anders aan toe. En aangezien we écht niet langer konden wachten boekten we meteen voor de eerste week van de vakantie een weekje weg, dit keer in eigen land.

En het vinden van de perfecte vakantie begint natuurlijk op je telefoon of tablet, onderuit gezakt op de bank. Met zoekwoorden als kindvriendelijke camping, glamping, luxe accommodatie en Nederland kwam ik al heel snel op de website van Villatent.nl terecht.... 
Op Camping De Papillon in Denekamp was een Villatent Luxe met sanitair vrij gelegen op een veldje met een speeltoestel én zandbak. Hmmmmm, ik zag mezelf al zitten op het terras met een boek terwijl mijn dochter (6 jaar) met haar vakantievriendinnetjes aan het klimmen en klauteren was. 
Even de faciliteiten checken....zwembad, waterspeeltuin, zwemvijver met strand, restaurant en animatie.....het complete plaatje! Boeken maar voor ik te laat ben...

Jippie, we mogen op vakantie!
En dan is het ineens zover, we mogen! We besluiten lekker vroeg weg te gaan thuis en daar in de buurt nog iets te gaan doen, dan benutten we die eerste vakantiedag ook volop. Het regent, dus ik check op de website van Go-Kids Twente wat er zoal indoor te doen is voor gezinnen met jonge kinderen en de keuze valt op de Museumfabriek in Enschede. Prima te betalen en véél te zien. We reserveren online onze tickets, stappen in de volgepakte auto....laat de vakantie maar beginnen! 

In de Museumfabriek kijken we onze ogen uit naar alle opgezette dieren, skeletten van onder andere een olifant en héél veel vlinders en insecten. Mijn dochter vind alles bar interessant en zit vol vragen. Ook leuk, een paar keer per dag zijn er knutseltijden en kun je in de 'Makerspace' zelf kiezen wat je knutselt; in ons geval een zeppelin, vliegtuig of een superheld. Wij gaan met z'n drieën fanatiek aan de slag met de superheld, heerlijk zo even samen bezig zijn! 

Museumfabriek EnschedeMuseumfabriek Enschede knutselen

Villatent....here we come!
Aan het eind van de middag stappen we met veel kennis rijker én een superheldhangpop in de auto richting Camping De Papillon in Denekamp waar onze luxe villatent op ons staat te wachten. Toch altijd een beetje spannend....is het écht zo luxe en mooi als op die foto's? Gelukkig kunnen we dat snel ontdekken, want de incheck gaat vliegensvlug en met een plattegrond op schoot rijden we even later het veldje op waar we de 4 prachtige tenten van Villatent al zien staan. 

De foto's op de website van Villatent zeggen niets teveel! Wauw, wat een prachtig ding.... Binnen is al het meubilair van steigerhout en in de slaapkamer staat gewoon een soort hemelbed. Mijn dochter kan kiezen uit 4 bedden en kiest het meest knusse plekje waar we met een dekbed wat we niet gebruiken een soort hut van maken. Dan nog even voelen of die matrassen een beetje ok zijn, dat gaat toch vaak mis en dat is nou juist zo belangrijk. Zooooo, ook daar is niet op bezuinigd. Dat wordt dus ook gewoon lekker slapen 's nachts. Fijn!

Tijd om uit te pakken en gelukkig is daar meer dan genoeg kastruimte voor, zodat je de tent ook nog een beetje netjes houdt tijdens je verblijf. Mijn dochter rent bij het woord uitpakken de tent uit en roept nog iets als 'ik ga lekker spelen hoor, mam'! 

Villatenten op Camping De Papillon

Als de bedden zijn opgemaakt plof ik buiten op de loungestoel neer, ook mijn ontspanning kan beginnen. Ik zie mijn dochter al met een 'buurmeisje' aan het klimrek hangen dus dat beeld wat ik me bij de voorpret had geschetst kan ik in de praktijk brengen. Lekker lui met een boek op het terras en zo geheel ontspannen een oogje in het zeil houden!

Als 's avonds de buien Twente hebben verlaten staan we te trappelen om de camping te gaan ontdekken. We komen er al snel achter dat kwaliteit en schoon hier hoog in het vaandel staan! Alles ziet er keurig en goed onderhouden uit...de veldjes, de sanitairgebouwen, het winkeltje en de speeltuintjes. En dat van dat laatste zijn er écht héél veel. Op deze camping begrijpen ze helemaal wat er nodig is om zowel kinderen als ouders een ontspannen vakantie te laten beleven. Hoe fijn is het dat waar je ook staat op Camping De Papillon je eigenlijk altijd uitkijkt op een speeltuintje!
Als we buitenom de camping terug wandelen richting ons auto- en hondenvrije veldje worden we nog even nagekeken door een groep koeien en test mijn dochter de kabelbaan bij de recreatieplas even uit. Roetsjjjj, voor we het weten hangt ze aan de andere kant! 

De buren van Camping De PapillonSpeeltoestel op Villatent Camping De Papillon

Een nachtje slapen...
Na de eerste nacht worden we allemaal uitgeslapen wakker, we verbazen ons nogmaals over de goede matrassen. Meestal moeten we namelijk allemaal trucjes uithalen om het bed wat zachter te maken om beurse plekken te voorkomen. Hier niet! Ik check het weerbericht voor de komende dagen en helaas zijn de weergoden ons niet goed gezind en staat er heel wat regen op het programma. We treffen het niet! Hoe fijn is het dan om zo'n robuuste mooie tent te hebben, waar je een warme douche kan nemen en je gemakkelijk je eigen avondeten kookt op het 4-pits gastoestel. En ook wel handig, de veranda heeft een luifel, waardoor je ook als het regent droog op het terras kan zitten. Mijn dochter geeft niet om een spat regen en vermaakt zich prima met kaplaarzen aan....lekker stampen in de plassen! En als het dan echt te gortig wordt duiken we even het overdekte zwembad in of sluiten we aan bij een leuke animatie-activiteit. Knutselen, dansen, zingen, spelletjes....superleuk! 

Ontspannen dagen
Ondanks dat we toch wel even wat pech hebben met het oer-Hollands nat zomerweer kan dat de pret niet drukken. De combinatie van zo'n luxe tent, een overdekt zwembad, animatie, het speeltoestel voor de deur en de vakantievriendinnetjes in de villatenten naast ons is perfect! Zodra de zon toch even doorbreekt chillen we in de hangmat of hangen we onderuit in de loungestoel met het zonnetje op ons gezicht. 
Later in de week arriveren ook mijn zus en zwager met hun kids (2 en 5 jaar) voor 2 nachtjes in de tent naast ons. Nog meer vriendjes om mee te spelen en het lijkt ook allemaal vanzelf te gaan, die vriendschappen. 
Wat jammer dat het er dan na een week alweer op zit! Want wat hebben we genoten van ons verblijf in zo'n fijne complete Villatent op zo'n fijne complete camping. Voor herhaling vatbaar? Absoluut! Wij onthouden Villatent voor volgend jaar....in Nederland of toch misschien wel weer wat verder!

Grote speeltuin Villatent Camping De PapillonHangmat bij VillatentAnimatie op Villatent Camping De PapillonKeuken Villatent.nl

Tips om te doen in de omgeving: 

Natura Docet Wonderrijck in Denekamp
Eten bij De Bolle Jan (pannenkoekenrestaurant met speelhoek)
Restaurant en speeltuin De Morskieft in Reutem

Ook kamperen in zo'n fijne tent? Kijk op Villatent.nl!

Volg je Go-Kids regio Alkmaar al op Facebook?