Vanaf 12 oktober is de nieuwe tentoonstelling Duiker Doris in Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam te zien. Een tentoonstelling speciaal voor de allerkleinsten kinderen vanaf 2 tot ongeveer 6 jaar over de dappere, leuke Duiker Doris.

Tentoonstelling Duiker Doris

Op een laagdrempelige manier kunnen kinderen vanaf 2 jaar kennis maken met water en de maritieme wereld. De kinderen (maar natuurlijk ook met de volwassenen) gaan op een speelse manier op verkenning en de werelden onder en op het water ontdekken. Ze volgende Duiker Doris op zijn zoektocht van zee naar land.

Scheepvaartmuseum_Doris-Duiker_Amsterdam_01

Officiële opening in Het Scheepvaartmuseum

Wij mochten met onze dochter Marley (2 jaar) bij de officiële opening van de tentoonstelling van Duiker Doris zijn! Eerst konden wij nog een ontbijtje eten met uitzicht op het IJ en het VOC-schip. Hoe vaak maak je dat mee. Er liepen nog meer kleine kindjes rond die zich vermaakten bij het speciale Duiker Doris bord, leuke kleurplaten of knuffels.

Scheepvaartmuseum_Doris-Duiker_Amsterdam_02

Samen op ontdekking

Na het ontbijt liepen we naar de West-vleugel. Tegenover de tentoonstelling 'Het verhaal van de Walvis' is de nieuwe tentoonstelling van Duiker Doris te vinden. Nadat het lint was doorbroken mochten de kids (schoenen even uit) de ruimte betreden. Marley stond al vooraan en wist vrijwel gelijk naar binnen te kruipen. Door het grote bord met gaten waant ze zich een weg door de zoektocht van Duiker Doris. Hierna is te zien dat deze tentoonstelling echt voor kleintjes geschikt is. Een ruimte vol speelavonturen voor ze. Overal kan je doorheen kruipen, op klimmen, aan zitten, mee aan de slag, bouwen, in zitten en nog veel meer. Het lijkt wel een soort Duiker Doris speeltuin. Marley vermaakt zich zichtbaar. Ze kijkt blij en springt als een blij ei door de ruimte. Overal moet ze even aan zitten of vooral in zitten. Prachtig om te zien hoe alle kinderen aan het genieten zijn.

Scheepvaartmuseum_Doris-Duiker_Amsterdam_03

Peuterprogramma Duiker Doris

Er is een speciale kinderactiviteit in de ruimte. De kinderen gaan allemaal in de grote boot zitten. De vrouw neemt ze mee op avontuur (samen met papa of mama). Ze worden steeds iets anders passend bij de zee; een vlieger in de wind, een sterke matroos op een schip… Ze voelen de wind, zitten onder de golven, en beleven samen een mooie tocht. Marley is mega enthousiast en doet heerlijk mee.

Scheepvaartmuseum_Doris-Duiker_Amsterdam_04

Kijkje in het museum

Na de officiële opening nemen we nog een kijkje in de rest van het museum. Want ook de tentoonstelling Het verhaal van de Walvis is echt indrukwekkend. Marley vindt de ruimte wat spannend, maar ze komt ook net uit een groot speelparadijs van Duiker Doris! Ook op het VOC-schip nemen we nog een kijkje. Dit willen we zeker niet overslaan. Van beneden naar boven en andersom bekijken we alle ruimten op het schip. Dat blijft toch bijzonder om te zien.

Scheepvaartmuseum_Doris-Duiker_Amsterdam_06

We sluiten ons avontuur af en met een goodiebag en Walvisknuffel in der hand begint de energie langzaam over te gaan naar vermoeidheid. Het liefst had Marley nog wel een uurtje of wat willen doorspelen bij Duiker Doris. Absoluut een must-see/do met kinderen in Het Scheepvaartmuseum. Neem je ook een kijkje?

Footer_GoKids_Charlotte