Kattenburgerplein 1, 1018 KK Amsterdam Centrum

 

Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam spreekt tot de verbeelding voor jong en oud. Er is van alles te zien! Gelukkig heeft het museum meerdere tentoonstellingen speciaal voor families met kinderen. Ook tijdens de schoolvakanties zijn er allerlei leuke extra’s te beleven: van peuterprogramma’s tot knutselactiviteiten op het Open Plein.

Koop hier je tickets!

Het Scheepvaartmuseum voor kinderen

Wat dacht je van:

  • Junior audiotour
  • VOC-schip Amsterdam
  • Het verhaal van de Walvis (6+)
  • VR-experience Dare To Discover (8+)
    Let op: alleen beschikbaar mits er voldoende personele bezetting is.

De Junior audiotour

Wil jij weten wie Michiel de Ruyter heeft vermoord? Wat er allemaal te eten was aan boord van een VOC-schip? En waarom het niet zo slim is om op walvissen te jagen? Je hoort het allemaal in de junior audiotour!

Junior Audiotour - Het Scheepvaartmuseum Amsterdam

VOC-schip Amsterdam

Beleef de Amsterdam in het echt! Aan de steiger van ons museum ligt een replica van het VOC-schip Amsterdam dat in 1749 op zijn eerste reis verging. Hang in de hangmat, hijs lading in het ruim, waan je kapitein in de kapiteinshut, sta achter het roer en nog veel meer!

VOC schip Amsterdam - foto Edo Hartman

Duiker Doris (peuter- en kleutertentoonstelling)

Ga mee op avontuur en laat je fantasie de vrije loop in een avontuur van zee naar land. Op de bodem van de zee vindt Duiker Doris een mysterieuze lamp die terug moet naar de vuurtoren. Onderweg komt Doris van alles tegen en beleeft ze telkens weer iets leuks, spannends of leerzaams.
Elke familie is welkom om te komen klauteren door tonnen en bootjes, te luisteren naar een zingend zeewierbos, blokken te bouwen met sierlijke zeemonsters, en nog veel meer! Voor kinderen van 2+ jaar.

Scheepvaartmuseum_Amsterdam_DorisDuiker

Het verhaal van de walvis (tentoonstelling)

In de 16e eeuw wisten mensen nog maar weinig van walvissen. Ze vonden het vooral griezelige zeemonsters.

Dat beeld van de walvis veranderde toen de Nederlandse zeeman Willem Barentsz op ontdekkingstocht ging naar de Noordelijke IJszee. Hij zag hoeveel walvissen daar waren en hoe makkelijk ze zich lieten vangen.

Het Verhaal van de Walvis - Het Scheepvaartmuseum Amsterdam

De tentoonstelling 'Het verhaal van de walvis' laat zien hoe we door de eeuwen heen naar de walvis hebben gekeken. Je leert over de walvisjacht en hoe die de walvis tot een bedreigde diersoort heeft gemaakt.

De tentoonstelling is bedoeld voor families met kinderen vanaf 6 jaar.

VR tijdreis: Dare to Discover

In dit Virtual Reality videospektakel laat je je zintuigen prikkelen en reis je terug naar het Amsterdam van de zeventiende eeuw. De VR tijdreis is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 7/8 jaar en te bezoeken als het museum geopend is tussen 11.00 en 16.00 uur, mits er voldoende personele bezetting is.

Kaarten reserveren

 

Footer_Inschrijven_Go_kids

  • Leeftijd 5 - 8
  • Leeftijd 9 - 12
  • Horeca aanwezig
  • Indoor