Het is een heerlijke zondagmiddag en wij hebben het genoegen om een heerlijke middag door te brengen op de Pannenkoekencruise van Rederij Stiphout. Dit was een unieke en smakelijke manier om de prachtige omgeving van Maastricht vanaf het water te verkennen, en we kunnen het iedereen aanraden! Onze Go-Kids Reporters hadden hier wel oren naar, want ONBEPERKT pannenkoeken eten én een rondvaart op een boot, dat is natuurlijk dubbel feest. We gingen met de auto naar Maastricht en konden dichtbij in de grote parkeergarage bij Mosae Forum parkeren. Rederij Stiphout ligt op nog geen 5 minuten loopafstand, dus ideaal!

Rederij Stiphout | Maastricht
Rederij Stiphout | Maastricht

De Pannenkoekencruise bij Rederij Stiphout

We hebben nog wat tijd voordat we mogen inschepen, dus besluiten we nog even te winkelen in Maastricht. Maar de kinderen vinden winkelen maar saai en willen zo snel mogelijk naar de kade om naar de boten te kijken. ;-) dus na een half uurtje laten we het winkelen voor wat het is en lopen we met onze Go-Kids Reporters naar de kade. Het zonnetje schijnt en de temperatuur van vandaag is heerlijk, ideaal dus om straks het water op te gaan.

Pannekoekencruise   Pannenkoekencruise

Een warm welkom aan boord

We mogen inschepen, maar eerst met z'n allen op de foto! Er staat een fotograaf klaar om een leuk kiekje van ons te nemen voordat we aan boord stappen. Bij aankomst worden we hartelijk verwelkomd door de vriendelijke bemanning van Rederij Stiphout. Het schip is goed uitgerust met tafels, veel zitplaatsen en natuurlijk genoeg ramen, waardoor we onderweg kunnen genieten van het mooie uitzicht op de Maas en de omliggende natuur.

Placemat kleuren op de Pannenkoekenboot   Placemat kleuren op de Pannenkoekenboot

Pannenkoekenfeest voor iedereen

Zodra we aan boord zijn, begint het echte feest! De geur van versgebakken pannenkoeken vulde al de lucht en maakte de kids meteen enthousiast. Allereerst mogen we wat te drinken bestellen en krijgen de kinderen kleurpotloden om hun placemats mee in te kleuren en de leuke puzzels op te lossen die op de placemats staan. Het pannenkoekenbuffet biedt een breed scala aan toppings, zowel zoet als hartig, waardoor er voor ieder iets lekkers is. Of je nu houdt van een traditionele pannenkoek met stroop en poedersuiker, of liever gaat voor spek, kaas, appel, of een schep vanille ijs, er is voor ieder wat wils. 

Pannenkoeken buffet   Pannenkoekencruise Rederij Stiphout Maastricht

Genieten van de Maas

Terwijl we smullen van de heerlijke pannenkoeken, vaart de boot rustig over de Maas. De tocht biedt prachtige uitzichten op de stad Maastricht, met haar historische gebouwen. We passeren groene landschappen, paarden en koeien die langs de kant staan te grazen, en terwijl we varen vertelt de Kapitein over de bezienswaardigheden. Als alle buikjes vol zijn, gaan we aan dek van het schip, waar we genieten van het heerlijke zonnetje van vandaag. Bij de Belgische grens aangekomen, keert onze Pannenkoekenboot om en vaart terug naar de kade waar onze reis was begonnen. In totaal duurt de rondvaart 2 uur. Dus we kunnen nog lekker lang genieten van het prachtige uitzicht.

Rederij Stiphout Pannenkoekencruise   Rederij Stiphout Maastricht Pannenkoekencruise

Een Compleet Uitje

Ons bezoek aan de Pannenkoekencruise van Rederij Stiphout was een groot succes. We hebben genoten van heerlijke pannenkoeken, mooie uitzichten en een zeer aangename sfeer. Het is een aanrader voor iedereen die op zoek is naar een leuke en unieke activiteit in Maastricht. We komen zeker nog eens terug! De service aan boord was uitstekend. De bemanning zorgde ervoor dat iedereen het naar zijn zin had en snel werd geholpen. De combinatie van een smakelijk pannenkoekenbuffet en een schilderachtige boottocht maakte dit tot een compleet en memorabel uitje. De Pannenkoekencruise is een uitstekende activiteit voor gezinnen en als familie-uitstapje. De Kinderen waren dolenthousiast over de onbeperkte pannenkoeken en de boottocht. Voor de volwassenen was het een ontspannen manier om te genieten van goed eten, het mooie uitzicht en meer te weten te komen over de stad Maastricht.

Rederij stiphout | Pannenkoekencruise   Uitzicht op de Maas en Maastricht

Dus, als je op zoek bent naar een unieke manier om een dag door te brengen met je gezin, boek dan een Pannenkoekencruise bij Rederij Stiphout. Je zult er geen spijt van krijgen!

Boek hier jullie Pannenkoekencruise!

Pannenkoekencruise Go-Kids Limburg