Kinderen fantaseren graag over prinsen en prinsessen en natuurlijk over prachtige kastelen. Wist je dat in Nederland er ook heel veel mooie kastelen zijn die je met kinderen kan bezoeken? Vaak zijn er ook in het weekend of in vakanties veel leuke activiteiten voor kinderen of een bepaald thema in de kastelen.

Met kinderen kastelen in Nederland bezoeken

Bij Go-Kids hebben we heel veel leuke en kindvriendelijke kastelen in Nederland voor je verzameld. Leuk om te bezoeken in het weekend of in de vakantie.

 

Kastelen in Noord-Brabant

Kasteel Helmond

Kasteel Helmond is de grootste waterburcht van Nederland. Het eeuwenoude gebouw vormt samen met de Kunsthal: Museum Helmond. Het Kasteel Helmond organiseert voor kinderen, jongeren (en hun ouders)interactieve tentoonstellingen en activiteiten. Tijdens je bezoek leer je meer over hoe een kasteel gebouwd wordt, wie er wonen, wat ze eten en drinken en wat ze op een dag allemaal doen. Maar ook leer je hoe een kasteel aangevallen en verdedigd wordt. En hoe komt een kasteelheer aan zoveel geld om zo'n groot kasteel te bouwen en te onderhouden?
 
 

Kasteel Geldrop

In Geldrop straat een prachtig kasteel dat te bezoeken is voor gezinnen. Naast het kasteel is er ook een kinderboerderij, een zintuigentuin en in de naastgelegen Kasteelhoeve kan je heerlijk kan eten en drinken.

Lees hier meer over Kasteel Geldrop

Kasteel Heeswijk in Heeswijk-Dinther

Voor kinderen is Kasteel Heeswijk een echte ontdekking. Zoek de geheime trappen en gangen, beklim de toren, probeer een ridderhelm. De gastheren en –vrouwen kennen de bijzondere en spannende kasteelverhalen. Je kunt natuurlijk ook zelf op pad met een leuke speurtocht of app! 
 
 

Kasteel Tongelaar in Mill

Dit kasteel ligt op het prachtige Landgoed Tongelaar en je kunt vanuit deze locatie heerlijke wandelingen maken door de natuur. Het kasteel en de expositie zijn te bezichtigen, en op de binnenplaats vind je een heerlijk terras en leuke veldwinkel. Ook worden er regelmatig activiteiten en festivals voor gezinnen en kinderen georganiseerd.
Foto: Marscha van 'Odiza Fotografie' uit Nijmegen
 
 

Kastelen in Gelderland

Kasteel Doorwerth 

Kasteel Doorwerth is een leuke en mooie plek om met kinderen te bezoeken. Een imposant kasteel waar echte ridders en jonkvrouwen hebben gewoond spreekt tot de verbeelding van veel kinderen. Kinderen kunnen het kasteel ontdekken met een speurtocht en regelmatig worden er leuke activiteiten georganiseerd. Rondom het kasteel kan je prachtig wandelen en bij Kasteelcafé De Zalmen kan je terecht voor een heerlijke lunch. 
 
 

Kasteel en Park Rosendael in Rozendaal

Kasteel Rosendael is een prachtig kasteel met een mooi aangelegd park er omheen, waar van alles te beleven is. Kasteel Rosendael geeft een mooi beeld van hoe er vroeger op een kasteel werd geleefd. Met een beetje fantasie loop je door het kasteel als ridder of prinses! In het waterrijke park bij het kasteel bevinden zich de beroemde 'bedriegertjes'. In de bodem zitten fonteintjes verborgen die onverwacht aan- en uitgaan en je zo kunnen natspuiten! Behalve de bedriegertjes is in het park nog veel meer te beleven voor kinderen! 
 

Kasteel Cannenburch in Vaassen

Kasteel Cannenburch is een prachtig middeleeuws kasteel met een mooi aangelegd parkbos om het kasteel heen. In het kasteel kun je een audiotour volgen die je door de diverse vertrekken leidt en informatie geeft over vroegere bewoners en omstandigheden. Vind jij het verborgen trappenhuis? Buiten kun je op avontuur met een knapzak. Een spannend uitje voor jong en oud in een prachtige omgeving!
 
 

Huis Verwolde in Laren

Huis Verwolde is een prachtig edelmanshuis in Laren. Voor kinderen worden er veel leuke activiteiten georganiseerd. Zo kun je met een boerenknapzak op avontuur, waarmee jullie de natuur van Verwolde kunnen ontdekken. Daarnaast kunnen prinsessen en jonkers met een gouvernante het huis ontdekken en mogen zich verkleden als echte prinses of jonker. Uiteraard kunnen de kinderen een diploma behalen. 
 

Lees hier meer over Huis Verwolde

Paleis het Loo in Apeldoorn

Paleis het Loo is super leuk om te bezoeken met je kids! Zo is er een tof speelpaleis, zijn er verschillende theatershows, goochelshows, kun je als een echte prins of prinses dansen op het bal, meedoen aan een paardenrace, koninklijk leren lopen, knutselen en nog veel meer! 

Lees hier meer!

Slot Loevestein in Poederoijen

Dit kindvriendelijke kasteel in de Bommelerwaard is een super leuk uitje voor het hele gezin. In het kasteel, de voorburcht en het soldatendorp is voor iedereen van alles te beleven. Zo kom je dankzij leuke spellen meer te weten over kruit en wapens, en in de kelder kun je de ervaring van hoogwater voelen. Beleef het bij Slot Loevestein!
kasteel, slot loevestein, kinderen, uitje, gezinsuitje, erop uit
 

 

Kasteel Ammersoyen in Ammerzoden

Voor kinderen is er van alles te beleven in kasteel Ammersoyen. Ze zullen zich vergapen aan de schatkisten, plonsplees en de vele spannende luikjes en trappen. In verschillende ruimtes zijn er leerzame en leuke spelletjes te doen. Op de museumzolder kunnen ze voor archeoloog spelen en in de wapenkamer kunnen onderdelen van een harnas uitproberen.
 
 

Kasteel Hernen in Hernen

Voor kinderen is Kasteel Hernen een fantastisch kasteel om te bezoeken. Een rondleiding door dit kasteel is heel speciaal, want je gaat op pad met de pratende lantaarn en onderweg geniet je van een spannende belevenis over de verdwenen toren van Hernen. De voorpret begint thuis al, want Kasteel Hernen heeft leuke knutsel- en kleuropdrachten voor thuis!

Lees meer over Kasteel Hernen

Kasteel Doornenburg in Doornenburg

In dit familiekasteel kun je heerlijk een dagje vertoeven met je familie en kinderen. In de directe omgeving van Kasteel Doornenburg zijn er volop activiteiten zoals een speeltuin en prachtige wandel- en fietsroutes. Ook kun je na afloop in de herberg uitgebreid nagenieten met een lekker hapje en een drankje. 

kasteel doornenburg, uitje, erop uit, gezinsuitje, Gelderland, kinderen

Lees meer over Kasteel Doornenburg

Kastelen in de provincie Utrecht

Kasteel de Haar

Kasteel de Haar in Utrecht is het grootste en meest luxueuze kasteel van Nederland. Leuk om met kinderen te bezoeken. Kinderen wanen zich op Kasteel De Haar in een echt sprookje. Ze kunnen met parkspeurtocht spelenderwijs meer leren over het kasteel en het mooie park. Ook hebben ze hier een doolhof en hertenkamp voor de kinderen. In het kasteel leren de kinderen meer over het uitzonderlijke leven van de baron en de barones.

Lees hier meer over Kasteel De Haar

Kasteel Groeneveld in Baarn

Kasteel Groeneveld te Baarn is een 18e-eeuwse buitenplaats en één van de mooiste voorbeelden van een buitenhuis uit die tijd. Sinds de 17e eeuw kwamen regenten en kooplieden naar buitenplaatsen om op afstand van de stad Baarn te genieten. Naast diverse familie speurtochten kan je ook kabouters zoeken in de tuin van het kasteel.

Lees meer over Kasteel Groeneveld

Kasteel Amerongen

Op Kasteel Amerongen is van alles te doen voor kinderen. Een zaklampentocht of een tuinspeurtocht. Maak een spannende speurtocht door de tuin, maak kennis met de lievelingsdieren van Elisabeth en ontrafel het Mysterie. Genoeg vermaak op dit kasteel. 

Lees meer over Kasteel Amerongen

Kastelen in Zuid-Holland

Kasteel Duivenvoorde in Voorschoten

Ga met je gezin op bezoek bij Kasteel Duivenvoorde in Voorschoten. Je kan hier een rondleiding boeken en voor kinderen zijn er leuke activiteiten.

Lees meer over Kasteel Duivenvoorde

Kastelen in Noord-Holland

Kasteel Muiderslot in Muiden

Over kindvriendelijke kastelen gesproken... het Muiderslot in Muiden ('t Gooi - Noord-Holland) is het toonbeeld van kindvriendelijkheid. Er worden heel veel toffe activiteiten georganiseerd voor kinderen, vooral in de schoolvakanties.

Kasteel Muiderslot in Muiden - 't Gooi - Noord-Holland

Meer over Kasteel Muiderslot

Kasteel-museum Sypesteyn in Loosdrecht

In Loosdrecht vind je Kasteel-Museum Sypesteyn op een prachtog landgoed. Daar is altijd wat te doen: tentoonstellingen, een fijn terras met een prachtige tuin - maar ook allerlei activiteiten voor jong en oud. 

Kasteel-Museum Sypesteyn in Loosdrecht - 't Gooi - Noord-Holland

Meer over Kasteel-Museum Sypesteyn

Kasteel Radboud in Medemblik

Westfriesland, om precies te zijn Medemblik, is de thuisbasis van het prachtige Kasteel Radboud. Historie herleeft in dit prachtige kasteel - waar ze heel veel extra activiteiten organiseren voor kinderen. Direct naast het kasteel ligt een leuke kinderboerderij, en sowieso is het pittoreske Medemblik een bezoekje waard als je in de buurt bent!

Kasteel Radboud in Medemblik - Westfriesland - Noord-Holland

Meer over Kasteel Radboud

Kasteel Slot Assumburg in Heemskerk

Slot Assumburg, een 13-eeuws kasteel met orangerie ligt in Heemskerk. Met z'n grootse entree, prachtige zalen en een slotgracht is het zeker de moeite waard om hier een kijkje te nemen. Sterker nog, je kunt er heerlijk overnachten. Je kunt er heerlijk wandelen in de Kennemerduinen of langs de lange kunstlijn!

Meer over Kasteel Assumburg

Kastelen in Limburg

Kasteel de Keverberg in Kessel

Kasteel de Keverberg kan op verschillende manieren ontdekt worden. Door zelf op ontdekkingstocht te gaan, door middel van een rondleiding, door verschillende leuke activiteiten voor het hele gezin.... Kinderen kunnen ook met behulp van een leuke speurtocht het kasteel bekijken.

Lees hier meer over Kasteel de Keverberg

Kasteeltuinen Arcen

Bij de Kasteeltuinen in Arcen is van alles te beleven voor jong en oud! Er valt natuurlijk ontzettend veel te zien, maar er wordt ook regelmatig iets leuks georganiseerd. Kasteeltuinen Arcen is niet voor niks al een aantal keer uitgeroepen tot het Leukste Uitje van Limburg!

Lees hier meer over de Kasteeltuinen

Kasteel Hoensbroek in Hoensbroek

Een bezoek aan dit kasteel is een belevenis voor jong en oud! Kinderen kunnen meedoen aan een toffe speurtocht en om het kasteel heen kun je fantastisch wandelen. 

Meer over kasteel Hoensbroek

Dag van het Kasteel

Op de Dag van het Kasteel staan veel kastelen en buitenplaatsen in het zonnetje! Je kan dan de kastelen bewonderen en hun bijzondere verhalen ervaren. Neem een kijkje op de website om te zien welke kastelen deelnemen.

Kortingstip!

Leden van de Postcode Loterij en Bank Giro Loterij hebben ruim 20 % korting of 1 of 2 personen hebben gratis toegang.