Bezoek het best bewaarde middeleeuwse kasteel van Nederland en beleef geschiedenis in het echt! Met middeleeuwse routes, een rondleiding door de 17e eeuw een sfeervol slotplein met gezellig terras bij de Taveerne, prachtige historische tuinen, vestingwallen met picknicktafels en uitzicht over de Vecht en het IJmeer. Een unieke en historische plek voor een heerlijk dagje uit en zeker niet onbelangrijk: leuk voor alle leeftijden!

Spannende speurtochten door het kasteel

Doe de spannende Torenroute en verdedig het kasteel tegen de vijand. Bij de Ridderroute mag je je verkleden als ridder of jonkvrouw. Voer alle opdrachten uit, dan krijg je de echte Muiderslot riddermedaille. Daarnaast kun je de speurtocht 'Ontdekken en doen' kopen bij de kassa van het museum. Je kunt dan op ontdekking door het kasteel en de tuinen om alle toffe kijk- en doe-opdrachten uit te voeren. Je mag zelf je eigen route bepalen en na afloop krijg je een leuke verrassing! 

Valkenier met roofvogels

Bezoek de valkenier in de tent op het kanonbastion en bekijk de prachtige roofvogels van heel dichtbij. Van 1 april tot en met 31 oktober. Lees meer over de valkenier.

Ga op avontuur met de audiotours 

Voor de routes: Ridderroute, Torenroute en kasteeltuinen zijn er audiotours beschikbaar waarmee je van alles te weten kunt komen over alles wat je tijdens de route ziet. De Torenroute is speciaal bedoeld voor kinderen, in de leeftijd van 6-12 jaar. 

Let op: er mag in het Muiderslot niet binnen worden gefotografeerd en/of gefilmd. 

Dol op leuke uitjes met je gezin?
Vraag onze gratis mails met UitTips in de regio aan!

GRATIS UitTips!