Op het gebied van cultuur is in Beverwijk en Wijk aan Zee van alles te doen. Je kunt bandjes, dans- en theateroptredens bezoeken. Exposities zien. Je website laten ontwerpen en samenwerken met een fotograaf of filmmaker. Je kunt zelf muziek maken. Naar het beeldenpark of museum. Er zijn workshops, lezingen en cursussen voor iedereen. Dit alles wordt mogelijk gemaakt door een groot aantal verenigingen en organisaties, creatief ondernemers, artiesten en kunstenaars: de cultuurmakers. 

Beverwijk Uit de Kunst brengt sinds 2003 publiek en makers samen in het culturele hart van de stad. Iedere twee jaar is er rondom het Kerkplein een groot festival waar je optredens kunt zien, presentaties meemaakt en heerlijk kunt eten en drinken. Een gezellige dag vol bekende gezichten en verrassende nieuwe ontdekkingen!

In 2021 vieren we Beverwijk Uit de Kunst op een andere manier dan anders: de hele maand juni kun je op locatie met cultuurmakers kennismaken. Kijk snel in de agenda of kies uit onderstaande aanbod voor meer informatie!

Programma Beverwijk Uit de Kunst

Beverwijk Uit de Kunst neemt je mee naar de makers! Het programma is net zo uitgebreid als in voorgaande jaren: er is dans, muziek, fotografie, theater, erfgoed, beeldende kunst en meer! Zo is er elke zaterdag een BUK Pubquiz met live muziekoptredens en zijn er workshops voor kinderen en ouderen. Meer informatie vind je hieronder. Alle activiteiten, zowel online als op locatie, zijn gratis.  We vragen je wel even te reserveren. Wacht niet te lang, want het aantal live plaatsen is beperkt!

BUK KINDEREN

Op acht woensdag- en zaterdagmiddagen presenteren acht organisaties zich met een actief en inspirerend programma voor kinderen. Er is dans, muziek, fotografie, theater, beeldende kunst en meer! Alle activiteiten zijn gratis. We vragen je wel even te reserveren als je wilt meedoen. Maak snel je keuze uit het onderstaande aanbod!

ALLTIJD IETS TE ONTDEKKEN

Op Beverwijk Uit de Kunst is altijd iets te ontdekken. Je ziet bekenden op een podium schitteren. Je kijkt mee over de schouder van een schilder. Je raakt in gesprek met een ontwerper. Je komt op nieuwe ideeën. Je proost met vrienden terwijl je luistert naar muziek.

De 10e editie van Beverwijk Uit de Kunst duurt geen dag, maar een hele maand! In juni vinden op verschillende locaties in Beverwijk en Wijk aan Zee workshops en activiteiten plaats. Het programma is geheel gratis en is zowel online te volgen als op locatie te bezoeken. We vragen je wel even te reserveren als je live wilt meedoen.

MEEMAKEN

De 10e editie van Beverwijk Uit de Kunst duurt geen dag, maar een hele maand! In juni vinden op verschillende locaties in Beverwijk en Wijk aan Zee workshops en activiteiten plaats. Het programma is geheel gratis en is zowel online te volgen als op locatie te bezoeken. We vragen je wel even te reserveren als je live wilt meedoen.

(LIVE) RADIO MAKEN

WOENSDAG 2 JUNI 2021 OM 14:00, 14:30 EN 15:00 UUR

Altijd al willen weten waar het geluid vanuit de radio vandaan komt? Neem dan zelf een kijkje vanaf de andere kant van dit geweldig medium? Maak kennis met het live radio maken en wat daar allemaal bij komt kijken. In groepen van maximaal 5 kinderen maak je kennis met de radiostudio, de radiomakers en hoe het maken van een radioprogramma eraan toe gaat. Ook mag je live op de radio vertellen over je hobby's, sport, school of over alles wat je maar wilt vertellen.

Info & Reserveren


AVONTUREN VAN STAAL

ZATERDAG 5 JUNI 2021, 14:00-15:30 UUR

Op avontuur tussen de monsterlijke beelden van staal. Tijgeren door het hoge gras, het geluid van de stalen zee laten klinken, de kunstwerken vangen in een tekening van grafiet en roestige duinen beklimmen. Durf jij ook zulke grote buitenkunst te maken? Ga je mee op ontdekking?

Info & Reserveren


ILLUSTREREN KUN JE LEREN

WOENSDAG 9 JUNI 2021 VAN 14:00 TOT 15:30

Hoe is het om een illustrator te zijn en wat moet je daar allemaal voor kunnen? Illustrator Tjarko van der Pol kan daar veel over vertellen. Naast kinderboeken als Pretpark de Poepfabriek en Hadden de Grieken al Raketten, illustreert hij ook voor de krant. Wil jij ontdekken hoe het is om een illustrator te zijn? Maak dan samen met Tjarko een echte illustratie. Deze komt in jouw krant die je na afloop mee naar huis mag nemen!

Voor kinderen vanaf 7 jaar

Info & Reserveren


ONTDEKKEN IN STUDIO O

ZATERDAG 12 JUNI 2021, 14:00-15:30 UUR

Als echte uitvinders gaan we een Oplossing Ontdekken en Ontwikkelen voor een probleem. Zagen, schroeven, lijmen, knippen... alles kan en mag, zolang het je probleem maar Oplost.

Voor kinderen vanaf 7 jaar

Info & Reserveren


IN ALLES ZIT MUZIEK!

WOENSDAG 16 JUNI 2021 VAN 14:00 TOT 15:30

Bezems, prullenbakken, boeken, luciferdoosjes, bestek, in alles zit muziek! We verzamelen in het Centrum voor de Kunsten aan het Kerkplein 3. Deze activiteit wordt aangeboden door: Centrum voor de Kunsten Beverwijk

Voor kinderen van 8 t/m 12 jaar

Info & Reserveren


VOETSTAPPEN IN HET ZAND

ZATERDAG 19 JUNI 2021, 14:00-15:30 UUR

Wij treden in de voetstappen van de eerste bewoners van onze omgeving.
Wij volgen hen op hun de tocht.
Vervolgens maken wij een eigen voetafdruk en maken ons eigen speelgoed; Vlaspoppetjes en een Molenspel. Als er tijd voldoende is spelen wij het molenspel.

Info & Reserveren


TOTALLY DANCE

WOENSDAG 23 JUNI 2021 VAN 14:00 TOT 15:30

Kom op woensdag 23 juni met ons meedansen! Tijdens deze workshop onder leiding van de enthousiaste docenten Kelly en Judith van Totally Dance werken wij toe naar het maken van een toffe dansvideoclip! Je krijgt een choreografie aangeleerd, daarna gaan we met de aankleding aan de slag en we eindigen de middag met het filmen van een heuse dansvideoclip.

Info & Reserveren


WORKSHOP MOBIELE FOTOGRAFIE

ZATERDAG 26 JUNI 2021, 14:00-15:30 UUR

Ontdekken, beleven en verbazen. Leren kijken naar en genieten van de natuur. Natuur is nooit ver weg. Natuur vind je ook in een park, vaak maar 5 of 10 minuutjes van je vandaan.

De bosw8er, Evert-Jan, neemt jullie zaterdagmiddag 26 juni mee naar buiten als het weer het toelaat en gaat met jullie en je mobieltje (of andere camera) spannende foto’s maken.

Ben je tussen de 8 en de 12 jaar? Ga mee en ontdek; de natuur en je camera, beleef wat je kunt met die natuur en je camera en verbaas je over de leuke en spannende foto’s die jij kunt maken …..met een paar slimme trucs die je leert van Evert-Jan. En de kosten om mee te doen: helemaal niets deze keer! Gratis dus.

Info & Reserveren


CULTUUR@CRUYFF COURT

DINSDAGEN 8 T/M 29 JUNI, 14:30-15:30 UUR

In de maand juni worden op de dinsdagmiddagen cultuurworkshops aangeboden op het Cruyff Court aan de Huiderlaan. Kinderen van 8 t/m 15 jaar kunnen gratis meedoen aan workshops DJ & Productie, Breakdance en Beeldend. Inschrijven vooraf is niet nodig. Gewoon komen en spelen maar!

Info & Reserveren

 

 

 

Log In