De 16+ leukste uitjes met kinderen in de provincie Groningen

Eropuit met kinderen in de provincie Groningen

In dit overzicht vind je de leukste kinderuitjes voor het hele gezin in Groningen! Het is een hele diverse verzameling van verschillende activiteiten; van kindvriendelijke musea, leuke uitstapjes in de natuur tot gezellige speeltuinen en zwembaden.
Helemaal onderaan de pagina vind je 3 zomerse zwemplekjes met een kindvriendelijk restaurant in de buurt, waar je met warm weer heerlijk kunt genieten met het hele gezin.

1. Loop't Blôde Fuottenpaad; Hét Blote Voetenpad in Opende, op de grens van Groningen en Friesland. Eerst de schoenen en sokken uit en dan genieten van deze avontuurlijke tocht door de modder, over water en door het gras!

2. Een ritje in de trein, lekker rondstruinen op de kinderboerderij en natuurlijk lekker spelen in de super grote speeltuin! Op Familiepark Nienoord is zoveel te doen!

3. Zeehonden kijken bij Zeehondencentrum Pieterburen! Dit is het opvangcentrum voor zeehonden in Nederland, de zeehondencrèche van Lenie 't Hart. Leer alles over het zeehondenziekenhuis en kijk mee als de zeehonden gevoerd worden #zodichtbijwasjenognooit

4. Het LEGiO Museum is een museum over van alles wat te maken heeft met LEGO®! Kom kijken, bouwen én spelen met LEGO. Je vindt dit museum in het voormalige LEGO Nederland pand aan de Legolaan in Grootegast!

5.  Bij de Kinderboerderij in het Stadspark in Groningen vind je een prachtige speeltuin, een hertenkamp,maak je een ritje op een pony en haal wat lekkers bij de kiosk! 

6.  Subtropisch Zwemparadijs Tropiqua in Veendam is voor de echte waterratten, er is een subtropisch bad met twee glijbanen, bubbelbaden en andere waterattracties waaronder een peuter- en kleuterparadijs. In de zomermaanden zijn de buitenbaden ook open!

7.  Trek oude kleren en laarzen aan en trotseer de zeven sloten met spannende bruggetjes, slingertouwen en een trekpontje op Het Zeven Sloten Tegelijk pad bij het Reitdiep! 

8. Storyworld is het leukste museum van Nederland over strips, animatie en games. Je vindt Storyworld op de zesde verdieping van Forum Groningen.

9. Ontdek de wereld van de insecten in DoeZoo Leens. De insectenwereld bestaat uit veel meer dieren dan alleen kriebelbeestjes! En ook de dieren die insecten eten kun je hier ontmoeten.

10. Openluchtbad De Papiermolen is hét openluchtbad van de stad Groningen! Kinderen kunnen zich uitleven in het water van de 5(!) zwembaden, de 3 duikplanken en een 35 meter lange glijbaan. Uitrusten kan op de grote zonneweide!

11. Het Mammoetpad in Heemtuin Muntendam is de natuurspeeltuin van Oost Groningen. Een leuke en speelse wandeling met een verhaal!

12. Kijk, doe en ontdek in de werkplaats van de De Jonge Onderzoekers in de Groningen, waar kinderen leuke technische activiteiten (workshops en vrije inloop) kunnen uitvoeren. 

13. Ontdek het Lauwersmeergebied, op de noordelijke grens van Groningen en Friesland. Volg de wandelroute voor gezinnen, met vragen en opdrachten onderweg.

Lekker warm weertje? Ontdek deze buiten zwemplekjes:

14. Op het strandje aan het (ondiepe) water van de Hoornse plas, bij Haren, zit je heerlijk! Er zijn (water)speeltoestellen en als je zin krijgt in wat lekkers ga je naar Beachclub Kaaphoorn.

15.  Vlakbij Garnwerd kun je een duik in het Reitdiep! De kids vermaken zich zeker op het nabijgelegen op het strandje met het speelgoed en de trampolines! Voor een hapje en een drankje strijk neer bij Garnwerd aan Zee.

16. Rondom het Lauwersmeer vind je natuurlijk vele verschillende zwemplekjes, kies je een strandje aan het Robbengat dan zit je vlakbij Restaurant Het Booze Wijf, een leuke plek met indoor én outdoor (water) speeltuin (op Camping Lauwersoog).

Log In