Het Blode fuottenpad

Je vindt dit super leuke Blote Voetenpad net over de provinciegrens met Groningen, in Opende. Lekker lopen op je blote voeten, door de modder, over water en door het gras. Maar dat is niet alles, ook klimmen over boomstammen en met een touw de sloot over slingeren, zijn uitdagingen die je onderweg tegenkomt. 
 
Je kunt de volledige route afleggen of enkel de helft. De lange route is 3,4 km, de korte 1,6 km. De meeste bruggen en speeltoestellen kom je tegen in de korte versie van de route, ideaal als er jonge kindjes mee zijn. De korte route kun je alleen starten vanaf parkeerplaats P1 Peebos, 9865 TG Opende. Hier vind je ook Theetuin Blotevoetenhof, met een kleedruimte met douche en toiletten, handig!

Bij mooi weer kun je je wandeltocht mooi combineren met een bezoekje aan het strandje. Want bij het startpunt bij de Kaleweg is een zwemplas, hier staan ook een aantal picknickbanken.

Altijd welkom

Het Blotevoetenpad is het hele jaar gratis toegankelijk, dus ook gewoon als het heeft het geregend, juist dan is het genieten van alle extra modder! Dus schoenen en sokken uit en lopen maar! Vergeet niet schone kleren en (oude) handdoeken mee te nemen. Te koud of liever niet vies worden? Vooruit, laarzen of klompen zijn ook goed tijdens deze avontuurlijke tocht!

Bekijk de plattegrond van het blotevoetenpad (pdf). Of bekijk deze mooie impressie om te zien wat je te wachten staat: