Krompad 11, 8539 RN Echtenerbrug

Glamping op de boerderij in Friesland

Ben jij op zoek naar een comfortabele “glamping” vakantie midden in de natuur? Bij de BoerenBed locatie Hoeve Waterschap kun je luxe bij de boer logeren. Hoeve Waterschap is een oude typische Friese Stelp boerderij gebouwd omstreeks 1850. De boerderij ligt echt midden in het weidse Friese landschap, net buiten Echtenerbrug. In de weilanden rondom de boerderij eten en rusten de Fries Roodbonte koeien. Hun kalveren mogen het jaarrond bij de moeders lopen.

Vakantie aan het Tjeukemeer

Vanuit de luxe BoerenBed tenten kun je wel 2 kilometer ver uitkijken over de weilanden! En het is maar een klein stukje lopen, tussen de koeien door, en dan ben je bij de aanlegsteiger in de de Pier-Christiaanvaart, de vaarverbinding tussen het Tjeukemeer en het riviertje de Tjonger. Vanaf de boerderij vaar je zo het prachtige Friese merengebied in. Er liggen twee elektrische sloepjes aan de steiger, die je kunt huren. Langs deze vaart loop je zo naar het dorpje Echtenerbrug.

Boerenbed Friesland

Luxe kamperen bij boer Stef  

Op de boerderij kun je natuurlijk ook naar hartenlust knuffelen met de geitjes, kalfjes en konijnen. Op het erf vind je verder een pony die, onder begeleiding, geknuffeld en geborsteld mag worden. Vanaf 2021 is het ook mogelijk om in de buurt privé paardrijles te volgen op een echt Fries Paard, als gezin of alleen In de oude koeienstal hebben is een ruimte met strobalen waar je mooie hutten kan bouwen en touw slingeren.

In de boerderijwinkel haal je je dagelijkse boodschappen en vlees van de eigen Friese roodbonte koeien! Zin in een relaxte dag? Bestel een ontbijtmand, dan brengt de boerin je graag de ontbijtmand met verse eitjes en koffie. Of reserveer de (mobiele) hottub bij je eigen tent uniek op deze locatie, dat is pas genieten. En in het hoogseizoen gaat de pizza-oven regelmatig aan aan.

Boerenbed Friesland

In de omgeving van Hoeve Waterschap

Op kleine afstand van deze locatie vind je Boer Bart's Speelboerderij, zeker een bezoekje waard. Of ga een heerlijk dagje zwemmen in het subtropisch subtropisch zwemparadijs Swimfun in Joure  

Bekijk direct de plattegrond deze BoerenBed locatie

Plattegrond Hoeve Waterschap

  • Leeftijd 0 - 4
  • Leeftijd 5 - 8
  • Leeftijd 9 - 12
  • Eigen eten toegestaan
  • Horeca aanwezig
  • Outdoor