Sinterklaas vieren in Coronatijd

Lang was het onzeker of we de feestdagen kunnen vieren zoals we gewend zijn, met veel familie en vrienden. Voor Sinterklaas weten we inmiddels zeker dat dat dit jaar helaas niet mogelijk is. Mijn dochter, van 7 jaar, vertelde me vorige week dat Minister-president Rutte had gezegd; ‘Vier Sint-Maarten en Sinterklaas in kleine kring’ en vroeg zich af hoe we dat dit jaar gaan doen. Goede vraag! Normaal gesproken bezoeken we altijd graag een aantal intochten in Friesland, eerst in een nabij gelegen stad en vaak de week erop nog eens, want dan komt de goedheiligman pas aan in de kleine dorpjes! En pakjesavond wordt bij ons thuis gevierd met een gezellige maaltijd met veel familie. Maar in 2020 is alles anders door corona. 

Maak er thuis een leuk feestje van met de kinderen

Dit jaar geldt nog meer dan anders; 'het leven is een feestje, je moet alleen wel zelf de slingers ophangen'! En dan bedoelen we natuurlijk wel de Sinterklaasslingers! Bestel dit jaar extra veel Sinterklaas decoratie om je huis gezellig te maken. En dan gezellig samen om de tafel, spelletjes spelen, lekker snoepen van de chocoladeletters en pepernoten, met op de achtergrond Sinterklaasliedjes, zo hoort een Sinterklaasfeest te zijn! 

Doe de Sinterklaas speurtocht!

Speel een super leuke Sinterklaas speurtocht op je smartphone! Deze tocht is al helemaal voor je uitgestippeld en in een app gebouwd. Er is een speurtocht uitgezet in Leeuwarden, Heerenveen en Sneek. Lees hier meer over deze gave Sinterklaas speurtocht in Friesland.

Of ga op gluurpieten speurtocht!

Het lijkt een beetje op de Berenjacht, die we afgelopen voorjaar met onze kinderen in de buurt deden. Maar nu ga je met de kinderen een wandeling maken, op zoek naar de Gluurpietjes. De gluurpietjes verstoppen zich op de ramen.  Je vindt ze in verschillende kleuren. Bij de Gluurpietenspeurtocht zit een extra dimensie. Wanneer je een pietje vindt, mogen de kinderen ook een opdrachtje doen... Check de agenda voor meer informatie over deze en andere Sinterklaas activiteiten voor thuis.

De Sinterklaasintocht dit jaar op tv kijken

Inmiddels weten we zeker dat alle Sint intochten zijn afgelast. De landelijke intocht van Sinterklaas is dit jaar op op 14 november en vindt plaats op een geheime locatie in Nederland! Dit jaar dus echt geen publiek langs de kant van de weg of de waterkant om de Sint toe te zingen. De Sinterklaas intocht 2020 zal uitgezonden worden op NPO 3.

De Sinterklaasintocht in Franeker zal dit jaar ook digitaal te volgen zijn, plus een aantal uitzendingen voor- en na afloop van de intocht in Franeker. Lees hier verder over alle digitale Sinterklaasactiviteiten in Franeker.

Ook de intocht in Sneek al dit jaar op tv te bewonderen zijn én er komt een heus Sneker Sinterklaasjournaal! Hiervoor is de Sinterklaascommissie van de Vereniging Ondernemend Sneek een samenwerking met  Omroep Súdwest aangegaan, lees hier verder over de digitale Sinterklaasintocht in Sneek

Inmiddels ontstaan er steeds meer leuke initiatieven om het Sinterklaasfeest aangepast te kunnen vieren, zoals het idee van Paviljoen de Leyen (in Rottevalle, net buiten Drachten). Ze organiseren een Sinterklaas familiebingo via live stream! Bestel direct je bingo familiepakket, inclusief afhaal Sint smikkeltas vol met lekkers!

Sint & Piet gaan ook vloggen vanuit Friesland!

Gelukkig is de Sint op z'n oude dag nog erg handig met alle nieuwe media en gaat hij vanuit verschillende Friese steden vloggen. Zoals bijvoorbeeld in Heerenveen, volg alles via de facebookpagina van Sint in Heerenveen.

De voorzitter van de Stichting Sinterklaas Intocht Leeuwarden heeft inmiddels bekend gemaakt, dat Sinterklaas dit jaar niet aanmeert in de Prinsentuin in Leeuwarden. Deze stichting denkt momenteel nog na over een alternatieve intocht, maar hoe en wat precies is nu nog niet duidelijk. Deze informatie, samen met de info over de alternatieve Sinterklaasintochten in andere Friese steden plaatsen we voor je in een handig overzicht op: go-kids.nl/Sinterklaas-in-Friesland

Aftellen tot pakjesavond met leuke kalenders

Speciaal om het wachten wat makkelijker en leuker te maken, heeft Go-Kids een Sinterklaas aftelkalender gemaakt. En kennen jullie de Sinterklaas schoenzetkalender 2020? Echt superleuk voor de kids!

Download de aftelkalender

Download de schoenzetkalender

Omdat door de corona-uitbraak ook het vieren van pakjesavond met veel familie dit jaar anders is, hebben we een idee: Zet je zelfgemaakte schoen op bij pake en beppe of opa, oma en al je ooms en tantes! Knutsel dit leuke Go-Kids schoentje, zodat je niet op sokken naar buiten hoeft en breng hem (op gepaste afstand) bij je familie langs!

Download de bouwtekening

Nog opzoek naar cadeau tips, check de blog: 12 Sintkado tips voor kids

Sint 2020Sint 2020