🎶Hij komt... Hij komt.....🎶 Die goede lieve Sint...

Op 16 november is de landelijke Sinterklaas intocht van 2019 in Apeldoorn. Sinterklaas en zijn Pieten zullen dit jaar met de trein aankomen! Maar na de intocht op tv, gaan de Sint en zijn Pieten meteen weer aan boord van hun pakjesboot en varen ze door naar Friesland.

Intocht Sinterklaas in Leeuwarden 

Zaterdag 16 november om 12:00 uur – Sinterklaas en de Pieten leggen om 12:00 uur dan eindelijk hun Stoomboot aan in de Prinsentuin. Daarna vervolgen ze een route door de stad die eindigt bij de burgemeester voor het stadhuis. Sinterklaas staat te popelen en de Pieten kunnen van enthousiasme niet slapen, het is elk jaar zo’n groot feest in Leeuwarden!

De Pieten hebben hun best gedaan en komen ook dit jaar met goed gevulde zakken lekkere pepernoten. Ook de glutenvrije pepernoten zijn aanwezig!

Intocht Sinterklaas in Sneek

Zaterdag 16 november om 14:00 uur  –  Ook dit jaar is er in Sneek weer een spectaculaire intocht met de boot in de Kolk bij de Waterpoort Sneek. Sinterklaas wordt bij de Waterpoort verwelkomd door gastheer Clown Sander en de Burgemeester. Hierna maakt hij een tocht door het centrum met al zijn pieten, vergezeld door muziekkorpsen en dweilorkesten.

Intocht Sinterklaas in Heerenveen

Zaterdag 16 november om 14:00 uur  –  Sinterklaas komt weer met de pakjesboot aan, aan de Kade Breedpad (tegenover het Posthuis Theater) in het gezellige centrum van Heerenveen. Hij wordt verwelkomt door de burgemeester en dan gaan ze samen door het centrum wandelen, om zo veel mogelijk handjes te geven! De pieten hebben ook dit jaar voor de kinderen weer heel veel heerlijke pepernoten meegenomen om uit te delen!

Intocht Sinterklaas in Lemmer

Zaterdag 16 november 14:00 uur –  Sinterklaas komt met de stoomboot in stijl binnen via de oude Lemster sluis. Hij wordt er feestelijk ontvangen met muziek van de Skuorreblazers. Pieten vermaken hier de kinderen. Na het aanmeren bij de Visserman aan de Kortestreek volgt een warm welkom van de Sint. Daarna beweegt de stoet zich langzaam naar het bordes op het ‘oude gemeentehuis’ van Lemmer. Al vanaf 12:30 uur zullen er Stuntpieten hun kunsten vertonen rond het oude gemeentehuis.Vanaf 15:00 uur is het Pleinfeest op het Fedde Schurerplein met stuntpieten en liedjes rond de stoel van Sinterklaas.

Intocht Sinterklaas in Harlingen

Zaterdag 16 november vanaf 13:30 uur –  Rond 13.30 uur zal Sinterklaas samen met zijn Pieten weer voet aan wal zetten in Harlingen! De grote pakjesboot '0517' wordt weer in de Oude Willemshaven (’t Dokje) verwacht. Met zijn Pieten wordt hij welkom geheten door burgemeester Roel Sluiter. Vanaf de keermuur heeft iedereen, jongens, meisjes, vaders en moeders, opa’s en oma’s een fantastisch uitzicht op de aankomst!

Intocht Sinterklaas in Franeker

Zaterdag 16 november vanaf 13:30 uur –  Tussen 13:40 en 13:50 uur vaart de Pakjesboot via de Salverdervaart richting de Turfkade. De Pakjesboot met daarop de Sint en zijn Pieten meert tussen 13:50/14:00 uur aan langs de Turfkade.
Rond 14:10 uur zal de Sint vertrekken voor een feestelijke tocht. De intocht gaat via het Leeuwardereind, linkerkant Godsacker, Dijkstraat, Breedeplaats en eindigt bij het Raadhuisplein. Tussen 14:30/14:45 uur wordt Sinterklaas verwacht op het Raadhuisplein, voor het waar het Grote Pietenfeest! De Sint zal uiteindelijk vanaf het bordes van het Sinterklaashuis, alle kinderen toezwaaien en de dag afsluiten. Het huis van Sinterklaas is open op zaterdag 24 november en zaterdag 1 december (toegang gratis).

Intocht Sinterklaas in Dokkum

Zaterdag 16 november vanaf 13:30 uur – Vanaf 13:30 uur wacht Hans Postma de kinderen vast op om Sinterklaasliedjes te oefenen! Wij hopen dat Sinterklaas met al zijn Zwarte Pieten rond 14:00 uur aanmeert in de binnenstad.

Sinterklaas intocht Landal Esonstad, Anjum

Zaterdag 23 november om 14:00 uur – Als alles goed gaat, zal de boot ook dit jaar weer binnen varen in de haven van Esonstad! Kom de Sint begroeten op het Waeghplein van Landal Esonstad! Er is aansluitend een spetterend Sinterklaasfeest in de indoorspeelhal!

Sinterklaasintochten Burgum en omgeving

Meer informatie over de Aankomst van de Sint in Burgum, de Hemrik en in Twijzel met de CoolKids Sint Show vind je hier:

Nog meer Sinterklaasintochten:

- De intocht Sinterklaas &  Pieten Vossenjacht XL in Bolsward
- Op zaterdag 23 november komt Sinterklaas weer aan in Balk
- De intocht in Drachten 

Sinterklaas activiteiten:

 

 

Dit overzicht is niet volledig omdat op dit moment nog niet alle intochten bij ons bekend zijn.
Mis je een Sinterklaas intocht of activiteit in dit overzicht? Natuurlijk bezoekt de Sint nog veel meer plaatsen in Friesland, laat ons weten waar en wanneer de Sint en zijn Pieten een gezellig feestje zullen geven via friesland@go-kids.nl en we zetten het er bij!

Speciaal om het wachten wat makkelijker en leuker te maken, heeft Go-Kids een Sinterklaas aftelkalender gemaakt: Sinterklaas aftelkalender 2019. En kennen jullie deze al: Sinterklaas schoenzetkalender 2019? Echt superleuk voor de kids!

Log In