Sinterklaas activiteiten in 2020 

Het is al lang onzeker of we dit jaar de feestdagen kunnen vieren zoals we gewend zijn, vanwege het nog aanwezige corona virus. Voor Sinterklaas weten we inmiddels zeker dat de traditionele Sinterklaas intochten allemaal zijn afgelast. Maar er worden gelukkig allerlei leuke alternatieven georganiseerd zoals een online smartphone speurtocht of een Sinterklaas bingo! Je leest het allemaal in dit blog over Sinterklaas vieren in Coronatijd: Sinterklaas activiteiten in 2020

Sinterklaasintochten

Op 14 november 2020 is eerst de landelijke Sinterklaas intocht, op een geheime locatie dit jaar. Vanwege de nog steeds geldende corona maatregelen wordt het deze keer een intocht zonder publiek. Maar gelukkig is de intocht op tv te volgen. Daarna vaart Sinterklaas natuurlijk graag door naar Friesland! En je kunt hem volgen, online of op tv:

Intocht Sinterklaas in Franeker

De Sinterklaasintocht in Franeker zal dit jaar niet op de traditionele manier zijn, jullie hoeven dit jaar Sinterklaas en zijn Pieten niet te verwelkomen aan de Turfkade, de intocht zal digitaal te volgen zijn! Daarnaast verschijnt er voorafgaand aan de intocht ook een uitzending met Sinterklaasnieuws en een aantal dagen na de intocht nog een uitzending met de titel: "Hoor wie klopt daar…". Lees verder over de Sinterklaas activiteiten in Franeker

Intocht Sinterklaas in Sneek

Vanwege alle coronamaatregelen kan de traditionele Sinterklaasintocht in Sneek niet doorgaan, gelukkig is dit jaar de intocht in Sneek te volgen op tv! Én er komt een Sneker Sinterklaasjournaal is samenwerking met Omroep Súdwest! Lees verder over de Sinterklaas activiteiten in Sneek

Intocht Sinterklaas in Leeuwarden 

Sinterklaas komt dit jaar niet aan in de Prinsentuin in Leeuwarden. Dat heeft voorzitter van de Stichting Sinterklaas Intocht Leeuwarden inmiddels bekend gemaakt, middels dit artikel in de Leeuwarder Courant. Deze stichting denkt momenteel nog na over een alternatieve intocht, maar hoe en wat precies is nu nog niet duidelijk. 

Intocht Sinterklaas in Heerenveen

Sinterklaas meert dit jaar zijn boot niet aan langs het Breedpad in Heerenveen of aan It Stalt in Akkrum. De gemeente Heerenveen en de Sinterklaas comités in Heerenveen en Akkrum vinden dat een Sinterklaasintocht met publiek door de corona- maatregelen niet mogelijk is.

De deuren van het Sinterklaas Hotel in het Posthuis Theater in Heerenveen gaan, zoals het nu lijkt, wel weer open. Meer informatie vind je hier in de agenda.

Sinterklaas in Lemmer

Sinterklaas zal ook dit jaar weer in Lemmer overnachten in een Sinterklaashotel! Dit avontuur zal te volgen zijn via video's op: Sinterklaas in Lemmer

Intocht Sinterklaas in Dokkum

De Sinterklaasintocht in Dokkum op 14 november 2020 gaat door! De intocht wordt verplaatst naar andere locatie omdat het op de vaste locatie onmogelijk is om de Sinterklaasintocht op de normale manier te laten plaatsvinden met de geldende corona maatregelen.

Update 28 oktober 2020:
De intocht van Sinterklaas in Dokkum gaat toch niet door. De gemeente Noardeast-Fryslân heeft geen vergunning verleend voor de intocht. Ook niet voor een alternatieve intocht met een 'Sinterklaas Drive Through' in Dokkum, aldus Waldnet

Intocht Sinterklaas in Drachten

Er is helaas nog niets bekend over een eventuele digitale Sinterklaas intocht vanuit Drachten. Wel willen we deze leuk tip met je delen: 

Paviljoen de Leyen (in Rottevalle, net buiten Drachten) organiseert een Sinterklaas familiebingo via live stream! Bestel direct je bingo familiepakket, inclusief afhaal Sint smikkeltas vol met lekkers! Check de agenda voor meer informatie.

Lees ook Blog met leuke cadeautips voor kinderen: 12 sintkado tips voor kids

  •  

Aftellen tot pakjesavond met leuke kalenders

Speciaal om het wachten wat makkelijker en leuker te maken, heeft Go-Kids een Sinterklaas aftelkalender gemaakt. En kennen jullie de Sinterklaas schoenzetkalender 2020? Echt superleuk voor de kids!

Download de aftelkalender

Download de schoenzetkalender

Nog meer Sinterklaas intochten:

Mis je een digitale Sinterklaas intocht of activiteit in dit overzicht, laat ons dan weten waar en wanneer de Sint en (met zijn Pieten) een gezellig feestje zullen geven via friesland@go-kids.nl en we zetten het er bij!

Sint 2020

Log In