In Friesland maak een in een mum van tijd een mini wereldreis! 

Geniet van de afwisselende en ongerepte natuur, Friesland telt maar liefst vier verschillende Nationale Parken (beschermde natuurgebieden). Kom in het noorden lekker uitwaaien aan de Waddenzee, middenin Friesland vind je het beroemde Friese Merengebied waar je heerlijk kunt watersporten, hier zijn zoveel (onbewoonde) eilandjes om te ontdekken! Dat kan heel goed tijdens een dagje sloep varen, zeilen, surfen, of SUPpen. In het zuidwesten van de provincie vind je de mooie bossen van Gaasterland en ook in het Drents-Friese Wold in het zuidoosten kun je super mooie boswandelingen maken.

En vergeet niet te city-hoppen langs de 11 steden! Natuurlijk is Friesland ook bekend van haar prachtige uitgestrekte groene landschappen met koeien! Er zijn hier zoveel leuke plekjes om te genieten van een weids uitzicht en het boerenleven! Teveel om tijdens een dagje uit te ontdekken! Kom daarom vakantie vieren in Friesland!

Dit zijn de leukste kindvriendelijke vakanties in deze wereldse provincie (klik op de blauwe titels voor meer info!) :

Leuke kindvriendelijke vakantieparken in Friesland:

RCN vakantiepark de Roggeberg

De Roggeberg ligt in Appelscha aan de rand van het Drents-Friese Wold, in Zuidoost Friesland ook wel Het Andere Friesland genaamd. In dit deel van Friesland vind je namelijk meer bos dan water! Op dit vakantiepark vier je dus vakantie middenin de bossen! Er zijn heel veel outdoor mogelijkheden zoals veel mooie wandel- fiets, en MTB -routes, de avontuurlijke klimtoren op het park en het klimbos op 1 km afstand. Op het park zijn heel veel speelmogelijkheden, zowel buiten als binnen. De kleintjes kunnen heerlijk met zandspelen in de indoor speeltuin “Et Stoefzaand” en voor de mooie zomerse dagen is er het Alex en Sammy Spetterparadijs! In Brasserie de Roggeberg kun je terecht voor wat lekkers. Je hebt volop keuze uit vrijstaande accommodaties in de bossen; van vakantiewoning tot Wold Lodge safaritent. Of verblijf in de comfortabele glamping tentvilla! 

Landal Esonstad

Is een vakantiepark helemaal in het noorden van Friesland, vlakbij de Waddenzee, aan de grens van Nationaal Park Lauwersmeer. Landal Esonstad is een bijzonder mooi gebouwd Fries vestingstadje met luxe vakantiehuisjes en een centraal gelegen "Waeghplein" met diverse restaurants en winkeltjes. Er worden in de vakanties volop activiteiten georganiseerd door het Fun & Entertainment-team zoals knutselen in de Bollo Club of dansen in de minidisco. Duik in het Lauwersmeer om lekker af te koelen in de zomer of in het overdekte zwembad! Leef je uit in de indoor speelhal of speel een ronde Pitch & Putt! Dagje erop uit in de omgeving? Maak gebruik van de directe vaarverbinding vanaf Esonstad naar het mooie Waddeneiland Schiermonnikoog!*

* Ook bij Landal GreenParks nemen ze gepaste maatregelen, door de aanpassingen die zijn doorgevoerd ziet de vakantie er tijdelijke iets anders uit dan dat je gewend bent. De meest recente informatie over de faciliteiten lees je hier: www.landal.nl/thema/maatregelen

Recreatiepark Tusken de Marren

Dit prachtige vakantiepark is echt in hartje Friesland, in Akkrum. Tusken de Marren, wat tussen de meren betekent, ligt aan de ‘Meine Sleat’ vanaf hier vaar je richting het zuiden naar het Sneekermeer en richting het noorden vaart komt je op het Pikmeer uit. Alle vakantiehuizen op dit park liggen direct aan het  water en beschikken over een eigen aanlegsteiger. Dit is dus echt dé ideale bestemming voor watersport liefhebbers! Het knusse centrum van het pittoreske Akkrum ligt op slechts 5 minuten loopafstand, hier vind je alle nodige voorzieningen.

Bekijk hier nog meer leuke vakantieparken 

De leukste campings voor gezinnen met kinderen

Camping De Kuilart in Koudum

Je vindt deze 5 sterren camping op een toplocatie in het toeristische Zuidwest Friesland. De camping ligt direct aan open vaarwater en met mooi weer kun je natuurlijk ook een een frisse duik in het meer maken! Niet warm genoeg buiten, dan neem je toch een duik in het overdekte zwembad! Of leef je uit in de grote speeltuin, op het  pannaveldje, of de uitdagende skateramp. Op De Kuilart worden zeilcursussen en surflessen gegeven. Wil je een dagje op pad met een kano of een SUP board ook dan kun je bij Bootverhuur De Kuilart terecht. Hier kun je natuurlijk ook één van verschillende sloepen of een vis- of toerboot huren. De mooie bossen in het glooiende landschap in Gaasterland zijn ook op steenworp afstand van deze camping, net als een aantal van de mooie 11 Stedenstadjes!

kamperen met kinderen op de kuilart in Friesland

Camping It Wiid in Eernewoude

Tijdens de schoolvakanties in juli en augustus worden er vanaf de camping zeillessen voor jong en oud georganiseerd! In het hoogseizoen worden er ook allerlei activiteiten georganiseerd door het recreatieteam. Op het terrein van de camping is een leuk openluchtzwembad met super lange glijbaan. Verder is natuurlijk ook een grote speeltuin met een klim- en klauterkasteel. En voor een hapje en een drankje kun je in Eetcafé de Meerpaal terecht.
Kom kamperen met eigen tent, caravan of camper of huur een chalet of luxe vakantiehuis. Er zijn zo'n 370 ruime kampeerplaatsen, waaronder een groot aantal direct aan het water. Eernewoude ligt vlakbij Nationaalpark de Alde Feanen, een bijzonder moerasachtig gebied in midden Friesland.

Camping 't Hout in Bakkeveen

Kom kamperen in de bossen bij Bakkeveen, een bijzonder gebied met veel heidevelden en zandverstuivingen op de grens van de provincies Groningen, Drenthe en Friesland. Neem je eigen tent of caravan mee en kies uit een basis kampeerplaats of een comfortplaats. Ook staan er een aantal ingerichte tenten voor je klaar op 't Hout! Ieder kampeerveld heeft zijn eigen speeltoestel en er is ook een grote speeltuin en een leuk buitenzwembad met glijbanen. Plus er is een grote binnenspeeltuin, met ballenbak, zachte klauterbruggen, trapladders en een horecagedeelte om even bij te komen! 

Lees hier verder als je nog meer kamperen in Friesland inspiratie zoekt!  

Bijzondere vakanties voor kinderen in Friesland - Glamping op de Wadden

Zodra je op de boot stapt naar de Waddeneilanden krijg je zo'n fijn vakantiegevoel, letterlijk even alles achter je laten en genieten van de rust en vrijheid! Combineer het eilandgevoel met het boerenleven, ga dit jaar voor een glamping vakantie bij de boer op de Wadden!

Kom naar Ameland en geniet van het eilandgevoel én het boerenleven in een luxe glamping BoerenBedTent!

Deze luxe tenten staan op een prachtige plek met een weids uitzicht over het weiland, de dijk en de duinen. Op ditzelfde weiland staan vaak de paarden of schapen te grazen. Voor de kinderen is er volop ruimte om veilig te spelen. En op Ameland zelf is ook genoeg te beleven! Maak bijvoorbeeld een zeehondentocht en ook de vuurtoren is zeker een bezoekje waard!

Meer info BoerenBed Ameland

Of boek een luxe BoerenBed tent op De Zeekraal op Terschelling

Deze biologische melkschapenhouderij vind je op het Waddeneiland Terschelling. Je vind er meer dan 250 Friese melkschapen. En luxe BoerenBedtenten! Als echte eilanders kunnen de gastvrouw en gastheer Jolanda en Gerben je alles vertellen over de charme van de omgeving, plus alle mooie plekjes en leuke uitstapjes op Terschelling.

Boerenbed Zeekraal

Meer info over de Zeekraal

Glamping bij de boer!

Blijf je liever op het vaste land maar ben jij wel opzoek naar een comfortabele boerderijvakantie voor je gezin? Huur dan een luxe BoerenBed tent op Hoeve Meskenwier in Akkrum of op Hoeve Waterschap in Echtenerbrug.

Natuurlijk mogen de gasten van het BoerenBed een handje meehelpen op de boerderij! Kom knuffelen met de geitjes, konijnen en de pony die ook geborsteld mag worden! Bij de inrichting van de BoerenBed Tenten staat comfort voorop, je slaapt op een echt bed met goede kwaliteit matrassen en een heerlijke wollen dekbed. De tenten zijn super ruim en sfeervol ingericht. De gezellige tenten zijn geschikt voor alle weersomstandigheden.

Op de knusse boerderijcamping De Geele Bosch, een kleinschalige veehouderij in Oldeholtwolde, boek je een comfortabele en complete FarmCamps Tent! Er is een fijn groot bed en stapelbed om in te slapen. Een gaskachel, voor als het wat fris wordt, een toilet zodat je niet je tent uit hoeft met een WC-rol! Ook hier kunnen de kinderen helpen bij het verzorgen en voeren van de kalfjes en de rest van de beestenboel; Lotte de Ezel, paarden en knuffelpony’s, Kwak de dwerggeit, makke lammetjes, konijnen, katten en kippen! Verder is er een spannend avonturenbos waar de kinderen uren kunnen spelen, hout sprokkelen voor het kampvuur of hutten kunnen bouwen.

Bekijk hier alle kindvriendelijke overnachtingsadresjes in Friesland!