Nog even en dan komt Sinterklaas weer naar Nederland! Vol spanning kloppen die hartjes de komende weken. Tijd om verlanglijstjes te knutselen en Sint is alweer hard aan het sparen om alle wensen te kunnen vervullen! Kunnen jullie ook niet wachten om die heerlijke tijd te gaan vieren met de kinderen?

Op zaterdag 16 november is het eindelijk zover! Sinterklaas en zijn Pieten zullen dit jaar met de trein in Apeldoorn aankomen! Maar na de intocht op tv, gaan de Sint en zijn Pieten meteen weer aan boord van hun pakjesboot en varen ze door naar Friesland. 

De intochten in Friesland op zaterdag 16 november:

  • De intocht in Leeuwarden start om 12:00 uur in de Prinsentuin
  • De grote pakjesboot '0517' wordt rond 13:30 in Harlingen verwacht, in de Oude Willemshaven (’t Dokje)
  • In Sneek komt Sinterklaas om 14:00 uur aan bij de Waterpoort
  • Sinterklaas komt om 14:00 uur in Lemmer in stijl binnen, met de stoomboot door de oude Lemster sluis

Nog meer intochten, ook op andere data, vind je hier

 

Overige Sinterklaas activiteiten:

Mis je een Sinterklaas intocht of activiteit in dit overzicht? We blijven de agenda de komende tijd vullen met Sinterklaasfeesten! Heb je een goede tip? Laat ons weten waar en wanneer de Sint en zijn Pieten een gezellig feestje zullen geven via friesland@go-kids.nl en we zetten het er bij!

Gratis Download Sinterklaas Kalenders

Hoeveel nachtjes slapen nog voordat Sinterklaas komt? Is vast een veelgestelde vraag bij jullie thuis! En straks wordt dat: "wanneer mag ik mijn schoen zetten?" Speciaal om het wachten wat makkelijker en leuker te maken, heeft Go-Kids een Sinterklaas aftelkalender gemaakt: Sinterklaas aftelkalender 2019. En de Sinterklaas schoenzetkalender 2019? Echt superleuk voor de kids!