Herfstvakantie

De leukste uitstapjes en tips voor ouders en kids!

Eindelijk, de eerste vakantie in het schooljaar, het is herfstvakantie! Even uitrusten en bijkomen! En natuurlijk lekker erop uit met z’n allen! Het antwoord op ‘wat gaan we deze vakantie doen?!’ vind je hier, wij hebben allemaal leuke dagje uit tips voor je verzameld. In de herfstvakantie worden super veel activiteiten voor kinderen georganiseerd. Vaak natuurlijk in een herfstthema, zo kun je in het bos op paddenstoelen excursie, of doe iets spannends in het teken van Halloween, lekker griezelen... Het is natuurlijk ook de tijd de binnen activiteiten en lekker creatief bezig zijn! Lees snel verder voor een aantal tips en in de agenda op https://go-kids.nl/friesland vind je nog meer leuke ideeën! 

We wensen je heel veel plezier toe, deze herfstvakantie! 
Groetjes, 
Ellen & Mariska van Go-Kids Friesland

 

Ga direct naar de agenda!
 
De natuur in met kinderen

Herfstvakantie = Gaasterlandse Natuurweek!

De Gaasterlandse bossen zijn nu op z'n mooist, prachtig die herfstkleuren! Tijdens de herfstvakantie worden hier super veel activiteiten voor kinderen georganiseerd! Duurzaam, groen, actief en educatief voor jong en oud! Bekijk snel het bomvolle programma

Met je kabouters naar de kabouters!

Wist je dat in de bossen van Staatsbosbeheer kabouters wonen? De herfstvakantie is een mooie gelegenheid om dit eens nader te onderzoeken! Vind een Kabouterpad bij jou in de buurt
 
Knutsel- en creatieve workshops

 

In het Natuurmuseum in Leeuwarden staat alles in het teken van muziek en geluid, kinderen kunnen hier o.a. samen met een geluidskunstenaar muziekinstrumenten maken van afval.
Lees meer

 

Bij Your Best Friend in Joure kun je samen lekker creatief bezig zijn, volg een ouder-kind workshop handletteren!
 
Lees meer

 

Terwijl moeders lekker gaat shoppen, knutselen de kids een leuk herfsttuintje alle bij Tuindorado vestigingen! Je kunt iedere dag zo binnenstappen en meedoen.
Lees meer
 
Griezelen in de herfstvakantie

Durf jij naar de Halloween Fright Night bij Street Jump Leeuwarden?! Er jumpen allerlei griezels, monsters en andere angstaanjagende figuren rond…
Lees meer

Durf jij opzoek naar de griezels in het Fries Scheepvaart Museum? Tijdens de Coole Kidsnacht kom je hier wel hele bijzondere personen tegen…
Durf jij mee te varen met de Spokenvaartocht in Heeg? Schrijf je dan snel in, maar alleen als je echt durft…
 
Indoor en outdoor spelen

Duinen Zathe


Oktober is de de laatste maand van het jaar dat attractiepark Duinen Zathe geopend is! Gelukkig zijn ze in de herfstvakantie elke dag geopend, op maandag 21 oktober kun je onder andere Sky & Marshall van Paw Patrol hier tegenkomen!
 
Yes! Ook Speel- en Dierenpark Sanjesfertier is in de herfstvakantie  weer dagelijks geopend, hier kun je lekker binnen én buiten spelen! Hebben jullie de nieuwe Goudmijn-apenkooi al ontdekt?!
Ook bij Kinderboerderij De Naturij kun heerlijk buiten én binnen spelen! Clowns Binkie & Klinkie komen deze vakantie weer langs, nu met een nieuwe voorstelling Natuurlijk gaan ze ook schminken en ballon vouwen!