Aqua Zoo Friesland is het ‘Leukste uitje van Friesland 2021’

Aqua Zoo Friesland in Leeuwarden is het ‘Leukste uitje van Friesland’. Dat blijkt uit de ANWB-verkiezing van het ‘Leukste uitje van Nederland 2021’.
Vertegenwoordigers van Aqua Zoo kregen tijdens een online bijeenkomst de gouden award uitgereikt.

De zilveren award ging naar Verkeers- en attractiepark Duinen Zathe

Brons naar het Fries museum.

De ANWB verkiezing ‘Leukste uitje 2021’

De verkiezing ‘Leukste uitje 2021’ is onderdeel van ANWB Eropuit. De ANWB organiseert de verkiezing van het ‘Leukste uitje’ voor de elfde keer. Juist in deze bijzondere tijd, is het winnen van een prijs voor de genomineerde uitjes een extra opsteker. Dit jaar was Go-Kids onderdeel van de vakjury voor het selecteren van de genomineerde uitjes per provincie. Na deze selectie brachten ANWB-leden massaal hun stem uit op het uitje dat zij het meest waarderen, zowel op landelijk niveau als per provincie. In totaal werden ruim 80.000 stemmen uitgebracht.

Aqua Zoo scoort, naast heel veel stemmen, op bijna alle onderdelen (prijs/kwaliteit, sfeer, klantvriendelijkheid, faciliteiten en het aanbod) de hoogste cijfers en is daarmee de winnaar van 2021. Juist in deze bijzondere tijd, is het winnen van een prijs voor de genomineerde uitjes een extra opsteker. Een greep uit de reacties over de winnaar: “Mooi park, vooral voor een gezin met jonge kinderen. Veel groen en de dieren zijn goed te zien. Er zijn ook leuke speelgelegenheden. Het personeel is vriendelijk en enthousiast.” 

De winnaars van 2021 in de provincie Friesland:

  • Gouden award Aqua Zoo Friesland in Leeuwarden
  • Zilveren award Verkeers- en attractiepark Duinen Zathe in Appelscha
  • Bronzen award Fries Museum in Leeuwarden

Kijk voor de landelijke winnaars en de vergeven awards in de overige provincies op: www.anwb.nl/leuksteuitje