Fries Museum  

Wilhelminaplein 92, 8911 BS Leeuwarden

  Hoe is Friesland ontstaan?

  Of je in de buurt vakantie viert, een geboren Fries bent of gewoon van mooie dingen houdt: dit museum mag je niet missen. Tijdens deze tentoonstelling zie je hoe verschillende kunstenaars, zangers en filmmakers Friesland door de jaren heen in beeld hebben gebracht. Het Fries Museum gaat echt helemaal over de Friezen en over Friesland, van de elf steden tot het platteland.

  Speurtochten: Helden & Schatten

  Je kunt kiezen tussen twee gratis speurtochten. Tijdens de speurtocht word je meegenomen door het verhaal van Friesland. Kies jij ervoor om aan de slag te gaan met de Friese helden of met Friese schatten?

  Wat is typisch Fries?

  "Ferhaal fan Fryslân" op de eerste verdieping is de verrassende kennismaking met Friesland en de Friezen. Aan de hand van ruim honderd ‘nijsgjirrige’ objecten ontdek je hoe Friesland door mensen is gemaakt, wat Fries is en wat misschien wel helemaal niet.

  Op bezoek in het Fries Verzetsmuseum

  Het Fries Verzetsmuseum is onderdeel van het Fries Museum. Wat maakten inwoners van Friesland allemaal mee tijdens de Tweede Wereldoorlog? Wie was Jan de Rooy en aan wie gaf een Duitse militair een paar schoenen? Ontdek het in de speurtocht!

  Adres

  • Adres: Wilhelminaplein 92
  • Stad:  Leeuwarden
  • Land: 
  • Postcode:  8911 BS