Wabbie de Walvis is een kinderboek met een bijzonder verhaal er achter. De 'auteur' van het boek is namelijk pas vijf jaar oud. Thom, uit Bergen op Zoom, kan nog niet lezen en schrijven. Hij kan wel verhalen bedenken als de beste. En die verhalen worden nu uitgebracht in een boek. Hoe bijzonder is dat?!

Thoms moeder vertelt:

"Begin dit jaar kwam Thom uit school met het verhaal over Wabbie de walvis. De juf had dit voor hem opgeschreven. Omdat het volgens Thom nog niet helemaal goed was, hebben we het opnieuw geschreven en heb ik er, op zijn verzoek, een tekening bijgemaakt. Dit is de start van het Wabbie de walvis boek, want de weken erna volgen steeds nieuwe verhalen. Het resultaat is een compleet kinderboek met grappige en ook leerzame verhalen. Wabbie is bijvoorbeeld niet blij met de "plasticsoep" en vindt recyclen daarom erg belangrijk. 

Voor zijn 5e verjaardag hebben we, met behulp van een fotoprogramma, een boek voor de familie gemaakt. Door de grote interesse in deze versie gaan we het nu met een uitgever als echt kinderboek uitgeven. Hiermee komt Thom zijn droom echt uit!

Het boek is geschikt voor kinderen tussen de 2 en 8 jaar. Het boek bestaat uit allemaal losse verhalen en elk verhaal eindigt met Wabbie die lekker gaat slapen. Perfect als (voorlees)verhaal voor het slapen!

Doe je mee? Bestel ook een Wabbie de walvis kinderboek. De voorverkoop is al gestart. Als er niets tegenzit zijn de boeken er precies op tijd voor Sinterklaas!"

TIP: Op de website van Wabbie de Walvis staan twee hele leuke kleurplaten van Wabbie, die je gratis kunt downloaden.